Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 38,49 | 82.517 | 2,144 | 38,50 | 38,80 | 0,00% |
051dejan
ti si očigledno druker na dole na naboljim dionicama…neki dan si na ATPL drukao a sad si se preselio ovdje… hajde priznaj jesi li u kešu ili radiš po direktivi ?
ovdje nisi direktan ali pitanje djeluje kao sugestija , nije ni čudo da nemožeš biti direktan na najboljoj dionici kad ne postoji ni jedan pravi razlog zbog kojeg bi netko trebao posumnjati u vrijednost ove dionice …
Provalio si me, ja sam druker, radim po direktivi i na proviziju, samo ne znam odkud ti to da je
ATPL među najboljim dionicama? btw u cash-u sam i nigdje mi se ne žuri sa njim pogotovo ne u
ATPL, prepuštam je tebi da si smanjiš prosijek, a samim tim i frustraciju…
[/quote]
Kolega Dejan, nemojte se ljutiti na ovakve… Mladi su i misle da fundamenti neke dionice baš UVIJEK dirigiraju njezinu cijenu.
E, pa ja bih želio podsjetiti drage kolege da se slična situacija desila oko 1997 kada je Tuđman na sabori HDZ-a rekao otprilike: "Tko šljivi EU i njihove direktive, mi sve znamo najbolje sami"
I desilo se da smo ostali sami. SVI stranci su povukli svoj kapital iz HR i sve su dionice u roku 2 tjedna pale za 80%. Iako su i dalje poslovale sve bolje, mnogim je firmama vrijednost dionica pala samo zbog te superglupe izjave. Cijene dionica su se počele dizati tek 2000. s promijenom vlasti.
Dakle, dragi kolege, badava vam odlični fundamenti u KRIZI. HT i slične, odlične su firme ali će pasti još debelo i svaki investitor sa imalo iskustva sad je u CASHu.
Što se tiče HTa pitanje je dana kad će zaroniti ispod 200 jednako kao i Atlantska duboko ispod 700. HT može eventualno skočit bude li objavljena kakva vijest o ekstra dividendi ali inaće sigurno roni.
Krizu inače ne možete pobijediti čekanjem s dionicama. Tko proda danas 100 komada po bilokakvoj cijeni, za par mjeseci će kupit 200 kom te iste dionice. Zato moja podrška kolega i preporuka svima da namaknu što više keša za rasprodaju koja ide po završetku krize.
ps
Od dionica nemam skoro ništa. Iako sam dosta izgubio, prodajući ih ispod cijene ipak me veseli činjenica da danas recimo za novac od Atlantske koju sam kupio po 2.400, prodao po 1.800 ipak mogu kupiti dvije i pol dionice po 750 (a kupovat ću je po 400).
Sretno svima
Ne bih baš rekao kako je realno da će HT pasti na 100 kuna iako ne bi bilo loše dobivati godišnje 30% vrijednosti dionice kroz dividendu.
[/quote]
Kolega Dejan, nemojte se ljutiti na ovakve… Mladi su i misle da fundamenti neke dionice baš UVIJEK dirigiraju njezinu cijenu.
E, pa ja bih želio podsjetiti drage kolege da se slična situacija desila oko 1997 kada je Tuđman na sabori HDZ-a rekao otprilike: "Tko šljivi EU i njihove direktive, mi sve znamo najbolje sami"
I desilo se da smo ostali sami. SVI stranci su povukli svoj kapital iz HR i sve su dionice u roku 2 tjedna pale za 80%. Iako su i dalje poslovale sve bolje, mnogim je firmama vrijednost dionica pala samo zbog te superglupe izjave. Cijene dionica su se počele dizati tek 2000. s promijenom vlasti.
ovo bi značilo da nema promjene trenda dok MEDU ŠTEDU ne otjeramo0 s vlasti!
Pozdrav ekipa , evo moje malenkosti da malo piše : aj razmislite kako to da je Tcom 2000 godine plaćao dionicu HTa 204 Kn:: famoznih 17% sto prodade pok.drug Ivica Račan, po tajnom nalogu pok.doktora Franje Tuđmana. Otada je puno Save proteklo gdje već je, a i mi živi Bogami smo stariji. E sad dosta dobiti je izvučeno, malo toga je ulagano kao nekad u onoj "truloj" državi. "Nema više" monopola 100%, puno radnika je otpremljeno, a ne kao u onoj "truleži" da spavaju. No uz "višak" radnika koliko je više mobitela, ADSLova , tvrtki pod ugovorima , digitalnih televizija …
Ja ovdi, imenom Ante Parčina, potpisujem da ova dionica vridi preko 400 Kn i to puno prije nego mnogi to očekuju. Pod pojmom vridi krije se relativan pojam jer da je grad za dinar ako nemas dinar nemos kupit. Zao mi je malih ljudi koji nisu znali da je cashe king od prošlog ljeta a pogotovo od kraja prošle godine. Naravno mali uvik stradaju, mozda ce i za mene neki govorit isa je kotra trenda i trzista pred kraj 11 miseca 2008 a triba je ulazit pred uskrs 2009 no ja mislin da je dno tu, vjerojatno ce nase razvojno trziste u hrvata i mat još neugodnosti i zasigurno puno oscilacija.. no ja osobno pozivam na kupnju TCOMa , naravno i sam to ćinim koliko god mogu :: no od zarade ne zadnje štednje. Ovom scenariju suprostavljen je jedino scenarij pada GMa, ili produbljavanje u vremenskom smislu krize. Tada bi to zaljuljalo i sam PEG Kune prema euru ali po meni i sam euro prema ostalim valutama. Nadam se da takav scenarij veliki meštri nisu pripremili. Puno sreće .. po meni uskoro ide bailOUT Japanskih banaka koji će izazvat strelovit rast mozda vec nocas, bit ce još rezanja stopa u EU ali i u USA. Dakle oscilacija za tradanje koliko sanjaš. Do Uskrsa 2009 zaboravite značajnije povoljnije pomake osim zbog dividende HT, a ako Bog da za doček 2009 oni koji sada kupuju tCom mogli bi se lijepo radovati.
Ujedno kako to da je TCOM vridija 2000 godine 204 Kn, izlaskom na burzu 2007 vridija je 265 __ 420 Kn u jednom trenutku a ostale dionice puta 2 — 10 x tcom. Kristalno jasno se vidi balon koji se sada ispuhuje.
Zivi bili pa vidili.
Pozdrav ekipa , evo moje malenkosti da malo piše : aj razmislite kako to da je Tcom 2000 godine plaćao dionicu HTa 204 Kn:: famoznih 17% sto prodade pok.drug Ivica Račan, po tajnom nalogu pok.doktora Franje Tuđmana. Otada je puno Save proteklo gdje već je, a i mi živi Bogami smo stariji. E sad dosta dobiti je izvučeno, malo toga je ulagano kao nekad u onoj "truloj" državi. "Nema više" monopola 100%, puno radnika je otpremljeno, a ne kao u onoj "truleži" da spavaju. No uz "višak" radnika koliko je više mobitela, ADSLova , tvrtki pod ugovorima , digitalnih televizija …
Ja ovdi, imenom Ante Parčina, potpisujem da ova dionica vridi preko 400 Kn i to puno prije nego mnogi to očekuju. Pod pojmom vridi krije se relativan pojam jer da je grad za dinar ako nemas dinar nemos kupit. Zao mi je malih ljudi koji nisu znali da je cashe king od prošlog ljeta a pogotovo od kraja prošle godine. Naravno mali uvik stradaju, mozda ce i za mene neki govorit isa je kotra trenda i trzista pred kraj 11 miseca 2008 a triba je ulazit pred uskrs 2009 no ja mislin da je dno tu, vjerojatno ce nase razvojno trziste u hrvata i mat još neugodnosti i zasigurno puno oscilacija.. no ja osobno pozivam na kupnju TCOMa , naravno i sam to ćinim koliko god mogu :: no od zarade ne zadnje štednje. Ovom scenariju suprostavljen je jedino scenarij pada GMa, ili produbljavanje u vremenskom smislu krize. Tada bi to zaljuljalo i sam PEG Kune prema euru ali po meni i sam euro prema ostalim valutama. Nadam se da takav scenarij veliki meštri nisu pripremili. Puno sreće .. po meni uskoro ide bailOUT Japanskih banaka koji će izazvat strelovit rast mozda vec nocas, bit ce još rezanja stopa u EU ali i u USA. Dakle oscilacija za tradanje koliko sanjaš. Do Uskrsa 2009 zaboravite značajnije povoljnije pomake osim zbog dividende HT, a ako Bog da za doček 2009 oni koji sada kupuju tCom mogli bi se lijepo radovati.
Ujedno kako to da je TCOM vridija 2000 godine 204 Kn, izlaskom na burzu 2007 vridija je 265 __ 420 Kn u jednom trenutku a ostale dionice puta 2 — 10 x tcom. Kristalno jasno se vidi balon koji se sada ispuhuje.
Zivi bili pa vidili.
Ziv i zdrav ti meni bio Ante. U ovim teskim (cini mi se da bi bilo ljepse napisati "u ovin teskin") vremenima je lijepo i ugodno procitati ovakav optimistican post.
HT je najbolja banka u Hrvatskoj !
daje najbolje kamate, ne posuđuje novac , nije dužna novac i svakodnevno zarađuje novac…znači ima manje šanse da propadne od bilo koje banke … a vi koji ne vjerujete prodajte svoje dionice pa odnesite lovu u banku…tamo vam je kao "sigurna" … toliko od mene paničarima koji misle poklanjati svoje dionice…
Mudrinić uskoro u Sarajevu o privatizaciji HT-a Mostar
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=c3b3f22c-b245-420c-ad08-e8418363abb3&ref=lastadd
Mudrinić uskoro u Sarajevu o privatizaciji HT-a Mostar
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=c3b3f22c-b245-420c-ad08-e8418363abb3&ref=lastadd
Pravo vrijeme za to, nema sumnje.
68,36% 68,39%
Iz ovoga je još uvijek vidljivo da je previše malih u posjedu dionica i da ih predatori mogu plašiti i otimati im po ovim mizernim cijenama. Kada top 10 bude posjedovao više od 80% tada će valjda zavladati mir i stabilnost. Posjedujem pola paketa još od onda i nedavno sam dokupio još skoro pola po 240. Vidim da sam pogriješio jer sam zapravo to trebao prodati po toj cijeni i sad ili još kasnije razmišljati o kupovini, no polazio sam od mišljenja da ovu dionicu ni vlastitom ćaći ne dam ispod 350kn. Ali puno je ljudi koji su spremni prodati i sa gubitkom što je meni ne pojmljivo. To je faktor na koji ću u budućnosti posebno obratiti pažnju jer je to izgleda super dobar izvor ekstra profita. Na žalost dok nekom ne smrkne drugom ne osvane. Okrutna je ovo igra.