HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 19:21
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
38,50
90.514
2,351
38,60
38,80
0,78%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Točno tako. Sreća u nesreći je da sam aktivnije trgovao pa je gubitak manji nego što bi bio da sam odmah kupio neku drugu dionicu i ostao u njoj ali je itekako primjetan.

Poanta je da nitko tko je kupio HT paket i držao ga do sada nema razloga za biti nezadovoljan.

ponosim se sobom… [rolleyes]

prilagođenost duboko bolesnom društvu, nije mjerilo zdravlja...

Štovano muško pučanstvo!Svečano vas izvješćujem da uz prošlogodišnju dividendu i uz bonus dionice(koje su nedavno podijeljene) uz današnju cijenu puši svih 350.000 građana Hrvatske,a koji su na IPO-u kupovali dionicu HT-a..To vam je burza – rekao bi dr.Ivo. [cry]

Ispravak. Nulta razina je na 219 kn.
[/quote]

Krivo, postoji nesto sto se zove oportunitetni trosak. Npr. umjesto ulaganja u dionice covjek je mogao staviti novac na stednju, uz kojih realnih 4-5% godisnje. Dakle sve ispod te razine je cisti gubitak, jer inflacija svakog trena grize novac (i koja je trenutno visa nego navedeni iznosi kamata, dakle efektivno i uz taj prinos od 4-5% novac gubi vrijednost). Ne moze se uzimati da je covjek na pozitivnoj nuli uz tako jednostavnu matematiku. Zato molim dosta s tom demagogijom da je bas tu pozitivna nula.

[thumbsup]ZSE CLOSING BELL

Zagrebačka burza: HT prošao bolje od CROBEX-a
6.11.2008 16:47:13

ZAGREB – CROBEX je u konačnici izgubio na vrijednosti 5,1%, te usprkos kratkotrajnom oporavku ostao ispod razine od 2.200 bodova. [thumbsup]

DELUX,Brankica,Croman.Rekvijem,Lyux,vatreni,valentine,vodavoda,fajrunt,kanabis,lanicaCroman,=ista osoba

. [thumbsup] [smiley] [wink]"HT je jedna od kvalitetnijih dionica iz Crobexa, treba je imati u portfelju"

Igor Gvozdanović, analitičar iz Platinuma, u razgovoru za Business.hr kaže kako se očekuje da će novoizabrani predsjednik SAD-a malo "stegnuti remen" i dati više prostora poduzetnicima.
[thumbsup]

DELUX,Brankica,Croman.Rekvijem,Lyux,vatreni,valentine,vodavoda,fajrunt,kanabis,lanicaCroman,=ista osoba

E sad možemo mi filozofirati najmanja cijena:212,219,224…Pa zatim koliko košta kila kruha,pa jesu li pojeftinili mlazni avioni i da li je istina da je deda po ocu od baraka Obame obožavao maršala Tita…
Međutim,ako govorimo realno ja smatram da svaka dionica koja padne ispod cijene IPO-a u svakom slučaju se ne može smatrati DOBITKOM,jer je logično da je IPO najmanja moguća startna cijena.
Dakle,ako je danas HT 230,a startao je sa 265 o kakvom se to mazohističkom zadovoljstvu radi?? [embarass] [undecid]

Ovih par dana pojavljuju se naslovi "Dobit HT-a pala na 1,89 milijardi kuna", mislim da je riječ o vrlo izdašnoj cifri koju nije lako vlastoručno napisati na komad papira.
U eurima bi izgledala ovako 266.197.183,10

iredenta u sprezi s novinama opet želi na krilima panike kupiti jeftinjie….samo to,i ništa drugo………

Jeli pesimista nakrcan dionicama Optime - Optimista ?

pojedini mediji ističu u naslovu pad dobiti od 12,3% što jednostavno nije istina i osim što je neprofesionalno unosi pomutnju kod dioničara koji ne kuže kako je u prošlogodišnjoj dobiti bila stavka JEDNOKRATNE DOBITI tj. dobiti koja nije vezana za osnovno poslovanje… pravi pad dobiti je samo 1,5% što je zanemarivo s obzirom na povećanje broja korisnika IPTV-a koji će u budućnosti dati dobar dio u dobiti (dobar dio troškova koji su smanjili dobit je oprema za korištenje ove usluge) , osim toga povećanje pretplatnika je 15% što je odlično kad se zna da su većinom vezani na ugovor od 2 godine…
sa druge strane konstantno se smanjuje broj zaposlenih i time dugoročno smanjuje trošak primanja zaposlenika…
početak prodaje iphonea će dodatno ojačati rast pretplatnika ali ovaj put i uz značajno veću startnu pretplatu i uopće ne sumnjam da će biti velik broj zahtjeva s obzirom na populaciju sklonu šminkeraju..ali neka samo, ovaj put to ide u korist svima nama 🙂

zato shvatite kako je izvješće pozitivno i nema razloga za sumnju u dobre poslovne rezultate u budućnosti … ne nasjedajte igri fondova (i nekih medija koji im nesebično pomažu) koji žele vaše dionice u bescjenje…

E sad možemo mi filozofirati najmanja cijena:212,219,224…Pa zatim koliko košta kila kruha,pa jesu li pojeftinili mlazni avioni i da li je istina da je deda po ocu od baraka Obame obožavao maršala Tita…
Međutim,ako govorimo realno ja smatram da svaka dionica koja padne ispod cijene IPO-a u svakom slučaju se ne može smatrati DOBITKOM,jer je logično da je IPO najmanja moguća startna cijena.
Dakle,ako je danas HT 230,a startao je sa 265 o kakvom se to mazohističkom zadovoljstvu radi?? [embarass] [undecid]

Kolegice (ili kolega, obzirom da ste u jednom postu pobrkali spol), na private sam vam objasnio zašto me vaši postovi vesele (elementarno neznanje), a da bih potkrijepio tu izjavu samo ću reagirati na ovaj post.
IPO cijena nikako ne mora biti najmanja moguća startna cijena. To je procjena tvrtke u trenutku raspisivanja IPO i izlaska na burzu¸o nivou cijene (uvažavajući naravno tržišne uvjete) koji u predmetu javne ponude može zainteresirati investitore i time društvu (tj. vlasniku koji se odlučuje na prodaju dionica putem IPO) donijeti svjež kapital. Sjećate se samo naklapanja o cijeni dionice gdje su procjene bile i veće, ali i manje od one u IPO.

Tržište je jedini pokazatelj TRENUTNE cijene dionice. Vrlo je važno ovo – TRENUTNE.

Mi smo imali prilike iskusiti više IPO (INA, Magma, HT, Optima,…). Od kojih su neke bile uspješne za kupce (npr. INA, HT, Magma), a neke za društva (vlasnike – Optima).
Vaš je osobni izbor da li ćete dionice prodati u trenutku ATH i time najbolje kapitalizirati svoja sredstva (ATH-IPO, uz pretpostavku ATH>>IPO) ili čekati ne daj bože pad cijene i kukati o gubitku.
U svakom slučaju pridružujem se razmišljanjima da HT nije gubitna dionica bez obzira na trenutna globalna zbivanja i čak mogućnost da cijena dodatno padne.
Ako se bojite, izađite iz dionice, čuvajte cash i uđite na nižoj razini – tako ćete sigurno ostvariti zaradu. Da li će do toga doći – that is the question!
Lijep pozdrav!

Jedno jako dobro izvješće. Barem za mene. Nisam daily-trader. Ne prodajem dionice HT-a uskoro. I ako bude dividenda (a DT je obećao u Prospektu, ako ga se tko još sjeća, isplatiti ju i za ovu godinu od 50-100%, s tendencijom da to bude 100%) eto mene opet u kupovini praščića (ako ne budu preskupi, a čini mi se da neće).

Rezultati za treće tromjesečje
Sažetak vijesti:
Treće je tromjesečje bilo izvrsno za T-HT, izjavio je predsjednik Uprave Ivica Mudrinić. Prihodi su se povećali za 2,8 posto, T-Mobile ima više od 2,6 milijuna pretplatnika, a zabilježen je snažan rast ADSL-a i MAXtv-a
Vijest:

Prihodi su se povećali za 2,8 posto, T-Mobile ima više od 2,6 milijuna pretplatnika, a zabilježen je snažan rast ADSL-a i MAXtv-a.

Prigodom objave nerevidiranih rezultata poslovanja za prvih devet mjeseci, zaključno s 30. rujna 2008., predsjednik Uprave T-HT-a Ivica Mudrinić izjavio je: "Treće tromjesečje, u kojemu je dodatno ojačao već snažnu godinu, bilo je izvrsno za T-Hrvatski Telekom. Naša usredotočenost na konkurentne cijene i inovacije proizvoda pomogla je da Grupa ostvari solidan rast prihoda od pokretnih komunikacija te izvrsne rezultate u povećanju broja pretplatnika širokopojasnih usluga i IPTV-a. Nakon kraja trećega tromjesečja broj pretplatnika usluge MAXtv premašio je 100.000 i zadovoljstvo mi je izvijestiti vas da sutra lansiramo iPhone u Hrvatskoj. Kako se godina bliži kraju, ostajemo uvjereni da ćemo ostvariti dobre rezultate za cijelu 2008. godinu

strpljen..spašen Time is on my side

New Report

Close