Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 38,48 | 74.377 | 1,933 | 38,50 | 38,70 | 0,00% |
ne može pasti tako nisko da prodam nešto. 10% dividende godišnje pogotovo u ovoj krizi me čini spokojnim. Dokupiti? Rado ali nemam čim 🙂
Eto riješih se dilema i trilema. Danas opalih po asku (na 222kn) i ukrcah se na vlak koji je, bar za sada, krenuo prema gore. [smiley] Što nas čeka sljedeći tjedan samo bog zna ?
Evo pred nama je (hm zapravo smo već u njemu) vikend, a ponedjeljak koji će nam donjeti odgovore jesmo li se ili nismo zeznuli što smo prodavali/kupovali/držali je (kako kome [tongue]) relativno daleko.
Evo nekih mojih amaterskih TA razmišljanja o tome što bi nas moglo čekati iza zida ovog vikenda;
HT-R-A;
Razlozi za daljnji pad:
1) Otkad je trend ušao u veliku volatilnost konstantno (uz fluktuacije) ide prema dolje.
2) Bollingerova krivulja trenutno ne ukazuje na moguću promijenu trenda.
3) Bollingerova krivulja svojim daljnjim oblikom "daje" prostora negativnoj volatilnosti a oduzima prostor pozitivnoj.
4) divergencija MACD-a pokazuje da je pritisak na kupnju prije nekoliko dana trajao kratko i brzo je ishlapio.
5) divergencija MACD-a pokazuje da je pritisak na kupnju od prije nekoliko dana općenito bio slabiji od pritiska na prodaju.
6) divergencija MACD-a pokazuje daljnji porast pritiska na prodaju.
7) MACD pokazuje ‘sell’ signal (presjekao je 9 day EMA).
8) StochRSI kao da kaže da je i trenutna cijena ‘overbought’ [huh].
9) Slow Stochastic je prije par dana dao ‘sell’ signal i od tada se %K i %D razdvajaju.
10) Oblik Slow Stochastic-a općenito izgleda kao da bi mogao dolje.
Razlozi za daljnji porast:
1) Tržište je nepredvidljivo. (human factor)
2) ‘medvjedi’ su se ispraznili i sad nemaju više municije.
3) Iako puno slabiji, pritisak na kupnju se čini žilav.
4) Već je i sad cijena poprilično pala pa bi se mogla i odbiti gore…
Iako se čini da ima više razloga za pad to je možda stoga što sam i ja među onima koji su se iskrcali jučer pa postoji mogućnost da je lista možda malo ‘biased’.
Bio looser ili winner, baš me zanima kako će se ovo razviti dalje ( [pray] )
U svakom slučaju nešto ćemo naučiti.
Evo posto vidim da ce biti dosta frke u svijetu… te se svugdje ocekuju inflatorni pritisci… bojim se da ce i rohatinski morati pocet stampat kune… sada me zanima sto je sa lovom sto HT ima… da li se to drzi u kunama ili u nekoj drugoj stranoj valuti…
HT još minimalno godinu dana bez HT Mostara…25.10.2008
"Za nas novac nije problem, jer u ovom trenutku raspolažemo gotovinom od 800 milijuna dolara koja je deponirana u bankama…"
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=5ceefbb2-ee97-41c7-91a8-52b713d8e97d
ne može pasti tako nisko da prodam nešto. 10% dividende godišnje pogotovo u ovoj krizi me čini spokojnim. Dokupiti? Rado ali nemam čim 🙂
potpuno ispravan stav i razmisljanje! uvalis fino 100 soma eura u ht i imas 10 soma godisnje dividende, i kud ces bolje na ovu krizu, pa stan da kupis za 100 soma mozes za njega max 4 soma godisnje na najam dobiti i jos se njakas sa stanarima! Kad je sljedeca dividenda odprilike???
Kupio nešta u petak, tek toliko da spustim malo prosjek, jer mislim da je 200kn donja granica ispod koje če teško iči, naravno to je samo moje skromno mišljenje. Dividenda je bila čini mi se 19.05, a glavna skupština se održala 21.04 na kojoj je bila donesena odluka o visini dividende, a tako če otprilike biti i iduče godine.
Ljudi moji,a šta je s onom neraspoređenom dobiti?Gdje se "zamrzlo" 2,5 milijarde kuna?Zar nismo to trebali dobiti kao izvanrednu dividendu?? [angry]
Ljudi moji,a šta je s onom neraspoređenom dobiti?Gdje se "zamrzlo" 2,5 milijarde kuna?Zar nismo to trebali dobiti kao izvanrednu dividendu?? [angry]
Kad je donesena odluka o izvanrednoj dividendi?Gdje je to objavljeno?Ili je to po principu" što je babi milo to joj se i snilo" [rolleyes]
Stvarno više nemam riječi vezano za neodlučnost uprave da predloži način smanjivanja keša sa računa. Iako je lijepo imati keša na računa, treba imati i cilj što s njim raditi. Po meni jedini ispravni način je isplata izvanredne dividende.
Dobro je biti solventan, ali nepotrebno je imati skup vlasnički kapital u kompaniji. Čudi me da fondovi nisu inzistirali za tako nečim.
Alternativa je širenja, ali za tako nešto je kasno. Svi telekomi u okolici su nedostupni HT-u izuzev malo Mostarskog, ali to neka kupe na kredu ili iz tekućeg poslovanja.