HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 11:59
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
38,49
82.517
2,144
38,40
38,80
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

PERFECT SETUP

Eto, moj prilog ovoj temi, koji će uveliko povečati prosjek kvalitete postova na ovoj temi. Žao mi je samo što se sve manje vračam na ove stranice, pošto vrijednost ovog foruma pada kao DOW JONES zadnje dane. Nadam se, da će moderatori ipak postaviti neka pravila, koja če se morati poštovati i koja će ove stranice napraviti poželjnijima.

Eto, da sad ne plačem pa da se vratim k mom prilogu. Prema TA obradio sam graf HT-a, koji se nalazi u prilogu a ovdje ću ostaviti i obrazloženje moje analize.

Prema mojoj TA analizi stvorio se "PERFECT SETUP" na grafu HT-a. U graf sam nacrtao simetričan trokut koji se je stvorio od pocetka trgovanja ovom dionicom. Cijena se je približila vrhu trokuta i sad ga mora probiti. Kod takvog trokuta postoji vjerovatnost, da cijena probije u oba smjera, a u koji če probiti pojasnit ću nadalje.

Kad pratimo stohastic vidimo, da je već prešao iz oversold područja i okreče se prema gore. Iza njega vidimo gospodina MACD-ia, koji je prije par dana dotaknuo nultu liniju i stvorio nagli pad cijene i sad se okreče prema gore i potvrđuje kretanje cijene prema stohasticu. Ovdje treba napomenuti, da g. MACD oko nulte crte obično stvara jake oscilacije cijene, pa tako i kod njezinog probijanja. Idemo dalje do gospođe RSI, koja je sitno ispod vrijednosti 50, koje znači graničnu vrijednost za skretanje trenda, dakle (50 < downtrend, 50 > uptrend).

Ako se fokusiramo i na sviječe u grafu, vidimo, da se tri sviječe nazad stvorio "inverted hamer – obrnuti čekič", koji također govori o promjeni trenda i odmah dobija potvrdu sa dvije bijele sviječe.

Dakle, svi pokazatelji koje sam naveo govore o tome, da se putanja cijene okreče na gore. Pošto je probijanje trokuta obično snažno, i također se stvaraju jaki momenti, kod prelaženja vrijednosti 50 na RSI i nulte linije na MACD mislim, da je ukrcaj na ovim razinama za dulje doba gotov. U naredna dva trgovalna dana cijena če sa velikom sigurnošču priječi vrijednost 360, ako se to neče dogoditi več u ponedeljak. Zadnja dva trgovalna dana cijena se kretala u rasponu 4,5 Kn i ako se to ponovi i u ponedeljak dotaknut če se gornja stranica trokuta, ali tako neče završiti, nego če je probiti.

Hvala na pažnji i sretno trgovanje.

PS. Posjedujem i dionice HT.

img][/img][img][/img][img][/img][img][/img]
[/quote
Štovani g.Adler malo sam pregledao tvoje bivše postove i "dubokumne stručne analize" da vidim tko mi to upućuje kritike na račun mojih amaterskih radova,i gle čuda shvatih da si fulao ispod svake mjere.Za one štovane forumaše,koji nemaju volje otvarati tvoju"visoko stručnu analizu" ht je prema tvojoj procjeni indikatora i inih alata kao i tadašnjoj procjeni raspoloženja investitora morao prijeći razinu od 360 ako ne u ponedjeljak 14.1.2008 onda u narednom periodu.Šta više tvoja ekspertna analiza te je upućivala na promjenu trenda (na gore),ali na žalost ht je doživio promjenu trenda ali prema dolje , i ne da nije prešao 360,nego se "lagano" spustio na 280.
Toliko o tvojoj stručnosti i razini znanja.

OTPUŠTANJA
Iz HT-a do kraja godine odlazi još 216 radnika
Autor/izvor: SEEbiz
ZAGREB – T-Hrvatski Telekom najavljuje da će Grupa u okviru nastavka programa smanjenja troškova smanjiti broj radnika za 216, u skladu s dogovorom postignutim s Radničkim vijećem.
Prosječni trošak otpremnine po zaposleniku obuhvaćenim Programom zbrinjavanja viška radnika iznosi otprilike 320.000 kuna bruto
http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/telekomunikacije/iz-ht-a-do-kraja-godine-odlazi-jos-216-radnika,27862.html

A ja sam prilikom odlaska iz firme u ruke dobila radnu knjižicu,a što se otpremnine tiče,dobila sam nogom u guzicu i brutto i netto..I za mnom nitko nije plakao.. [embarass]

A ja sam prilikom odlaska iz firme u ruke dobila radnu knjižicu,a što se otpremnine tiče,dobila sam nogom u guzicu i brutto i netto..I za mnom nitko nije plakao.. [embarass]

ne mogu oni to drugačije riješiti

i noga u guzicu je korak naprijed

Također se navodi da su ova sredstva već rezervirana u poslovnim knjigama iz 2007. godine.!!!

Vaš link

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

ne mogu oni to drugačije riješiti

i noga u guzicu je korak naprijed

[/quote]
Znam,znam,to je rekao drug Mao Ce Tung… [huh]

Jeste li zainteresirani za druženje?

Vaš link

Jedan mali offtopic, uz ispriku ako nisam primijetio u starim postovima…
Jesu li vama iz SDA došle obavijesti o dodatnim dionicama za one pakete koje niste registrirali nigdje? Malo mi neobično, jer uvijek su u SDA ažurni, a ništa mi nije stiglo.

Jedan mali offtopic, uz ispriku ako nisam primijetio u starim postovima…
Jesu li vama iz SDA došle obavijesti o dodatnim dionicama za one pakete koje niste registrirali nigdje? Malo mi neobično, jer uvijek su u SDA ažurni, a ništa mi nije stiglo.

Trebala ti je stići obavijest. Možda nemaju dobru adresu

...ladies and gentlemen....AC/DC

Štovani g.Adler malo sam pregledao tvoje bivše postove i "dubokumne stručne analize" da vidim tko mi to upućuje kritike na račun mojih amaterskih radova,i gle čuda shvatih da si fulao ispod svake mjere.Za one štovane forumaše,koji nemaju volje otvarati tvoju"visoko stručnu analizu" ht je prema tvojoj procjeni indikatora i inih alata kao i tadašnjoj procjeni raspoloženja investitora morao prijeći razinu od 360 ako ne u ponedjeljak 14.1.2008 onda u narednom periodu.Šta više tvoja ekspertna analiza te je upućivala na promjenu trenda (na gore),ali na žalost ht je doživio promjenu trenda ali prema dolje , i ne da nije prešao 360,nego se "lagano" spustio na 280.
Toliko o tvojoj stručnosti i razini znanja.

Postovani krikman, ima puno simbolike u tvom nicku krik-man. Stara poslovica veli, kad macki stanes na rep, ona zacvili. Stovise, tvoj post vise govori o tebi, nego o meni.

@pepy
stranicu ne mogu niti ja otvoriti, a ako se dobro sjećam važio je do 31.12.2008.g
Vaš link

Bez straha, pohlepe i sentimenta.

Najnizi nalog prodaje poklapa najvisi na kupnji; tako i da stavite 1 kunu necete prodati po toj cijeni nego po najvecem trenutacnom nalogu na kupnji.
Zato prije otvaranja vidite takve ‘nesrazmjere’.

Prije OMX-a cijena otvaranja je išla po nalogu koji je prije zadan, npr. najviši nalog za kupnju od 100 kn zadan u 9:15 i najniži nalog za prodaju od 90 kn zadan u 9:00, značio je prvu cijenu od 90 kn.
Uvođenjem novog sustava došlo je do promjene.

"6.3.1 PREDOTVARANJE
197. Svrha predotvaranja je ustanovljavanje što realnije i reprezentativnije (prve) cijene određenog vrijednosnog papira u trgovinskom danu.
198. U razdoblju predotvaranja Član unosi u sustav Ponude ili mijenja već unesene Ponude. U trenutku početka kontinuirane trgovine, Trgovinski sustav sukladno algoritmu koji je opisan u tehničkoj dokumentaciji koja se odnosi na opis i uporabu Trgovinskog sustava određuje cijenu otvaranja sukladno unesenim Ponudama. Pri tome, Trgovinski sustav spaja Ponude na kupnju i Ponude na prodaju i pretvara ih u Transakcije po tako izračunatoj cijeni (cijena otvaranja)."

6.3.3 POSEBNI REŽIM TRGOVINE ZA POJEDINE VRIJEDNOSNE PAPIRE
201. U pojedinim slučajevima, Burza može odrediti da se određenim Vrijednosnim papirima, osobito manje likvidnima, trguje u posebnom režimu trgovine – isključivo putem postupka analognom postupku predotvaranja."

A metoda izračuna cijene u posebnom režimu trgovine je ovdje: Vaš link

Ovaj komentar predstavlja mišljenje autora i nije nagovor na K/P, autor nema dionice u močvari.

New Report

Close