HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 23:19
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
38,50
90.514
2,351
38,60
38,80
0,78%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Molim dioničare HT da mi kažu kad se isplaćuje dividenda
hvala

Da poznata je stvar o cashu na HT-ovom racunu, jedino se jos nezna kad ce ga pocet dijeliti 🙁

ma i nemaju oni toliko casha po dionici (u odnosu na cijenu dionice) koliko imaju neke druge firme. A što se tiče dijeljenja – ako će napraviti nešto pametno s njim sada neka ga ne dijele… ali u drugom slučaju – hoću paru!!! 🙂

Tko leti vrijedi, tko vrijedi leti, tko ne leti ne vrijedi

[tongue] Mudrinić: Možda dividenda bude veća od cijene dionice HT-a [bye]

[cry] Kako samo duhovite ljude imamo u vlasti neznam zašto i nama ovo nije smiješno. [bye]

Nemojte mi Mudrinića dirati! Zahvaljujući njemu i još nekolicini odabranih svaki hrvat se može podičiti prosječnom plaćom od 5000 kn. Iako nitko nema toliko.
Zato pustite Mudrinića i njemu slične da nam svojim astronomskim plaćama dižu prosjek da se ne sramotimo po svijetu kad netko pita za koliko novaca radi prosječni hrvat!
[/quote]
a sto, trebali bi svi zaradjivat po 2-3 tisuce kn???
ne kuzim tu logiku, komunizam u najgorem izdanju

[color=blue][/color]Sta ne moze sa pare, moze sa puno pare!

10.10.2008
Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. DEUTSCHE TELEKOM AG 41.763.153 51,00 Osnovni račun
2. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. 5.732.197 7,00 Skrb. račun
3. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 2.978.705 3,64 Osnovni račun
4. PBZ D.D. 2.705.444 3,30 Skrb. račun +18442
5. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./RAIFFEISEN MIROVINSKO DRUŠTVO ZA UPRAVLJANJE OBVEZNIM MIROVINSKIM FONDOM D.O.O. ZA RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND 565.009 0,69 Skrb. račun +7000

6. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ALLIANZ ZB D.O.O. ZA AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 543.973 0,66 Skrb. račun
7. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE D.D. OBVEZNI MIROVINSKI FOND 477.064 0,58 Skrb. račun +1883
8. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ERSTE PLAVI OBVEZNI MIROVINSKI FOND 468.847 0,57 Skrb. račun +4000
9. PBZ D.D. 375.953 0,46 Skrb. račun +4214
10. HPB D.D. 370.611 0,45 Skrb. račun +307

Ukupno: 68,36

i još jedna sitnica:
9.10 4.PBZ -8306
10.10 4.PBZ +18442

Heaven or Las Vegas

hvala

Da, kao da mi ovdje na forumu odlucujemo o tome, pa cemo vam javiti kad se dogovorimo….

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

meni se nekak cini da bi ~50kn/dionica bilo cist ok

svaka cast, tmurni dani bar se covjek nasmije!!!

hvala

Pitaj Mudrinića [huh]

Angry Bob: "As for the good news - There is no f...... good news!" https://www.youtube.com/watch?v=hMaVIAlJlnw

Nemojte mi Mudrinića dirati! Zahvaljujući njemu i još nekolicini odabranih svaki hrvat se može podičiti prosječnom plaćom od 5000 kn. Iako nitko nema toliko.

O Stevo, pa ti me slijediš? Ili ja tebe? Stalno smo u istim dionicama. [lol]

Evo da probam sažeti svo znanje o famoznim dividendama HT-a na jedno mjesto u nadi da će malo pomoći onima koji nisu sami istražili sve tajne istih.

1. REDOVNA – realno je očekivati skupštinu u travnju, kao i ove godine, te također da je potrebno imati dionicu na taj dan, što znači da je morate kupiti više dana prije (T+3). Realno je očekivati i prijedlog za skupštinu u kolikom iznosu će biti isplaćena dividenda (npr. 50% ili 100%). Realno je očekivati 100% u dividendu (ali ne sa 100% sigurnošću). Realno je očekivati i da će cijena rapidno rasti i kod najave prijedloga (ako bude zadovoljavajući) i par tje/dana prije tzv. ex-dividend dana što je zadnji dan kada treba imati dionicu da bi se dobila dividenda. Realno je očekivati isplatu neki datum u svibnju. HT je tvrtka koja ima iznimno čiste najave prema investitorima, znači nema tu puno špekulacija ili nagađanja na osnovu štampe, svi datumi pa i sati će se znati na vrijeme i unaprijed, ali burza anticipira neke stvari pa će cijena dionice reagirati na same mogućnosti.

2. IZVANREDNA – HT je sprije par mjeseci službeno obavijestio da se razmatra, ali da odluka nije donesena. Zadržana dobit iz prošlih godina se može plasirati kroz izvanrednu. Kao što ime kaže, o njoj može biti odlučeno u bilo kojem trenutku, znači može iznenaditi. Cijena na burzi će rapidno reagirati i veliki ulagači će pokupiti vrhnje, mnogi i od njih neće stići. Veličina dividende bi mogla biti u rangu redovne, pola od toga ili bilo koja druga cifra, a može je i ne biti. Sve je na diskreciju DT-a koji ima 51%. Moja procjena – izvjesno je cca 50% zadržane dobiti u izvanrednu. Kada? Nemam pojma.

Ako se izvanredna NE isplati, postoje tri druge opcije gdje može završiti taj novac.

a) ostaće oročen za neke buduće projekte (najmanje izgledno, ali novac ostaje u tvrtki)
b) upotrijebiće se za akvizicije (jako dobro, samo što takvih nema baš nešto u okolici, jedini kandidat do sada je HT Mostar i to je dosta izgledno – povećanje udjela u njemu)
c) koristiće se za kupovinu dionica u trezor – dionice poslije kupovine mogu ostati u trezoru ili se poništiti – obje opcije imaju pozitivan efekt na cijenu dionice, osobito ova druga (na kompleksan način koji ne stignem tu pojasniti)

Moguć je i bilo koji mix gornjih opcija, npr. 40% za kupnju većinskog udjela HT Mostar, 40% za izvanrednu dividendu i 10% u rezerve s mogućnošću otkupa vlastitih dionica. Meni se recimo baš takav mix sviđa. Inače, o upotrebi zadržane dobiti odlučuje izvanredna skupština društva koja mora biti najavljena i sa dnevnim redom, u kojem može biti i prijedlog konačnog rješenja (koji još jednom može znatno utjecati na cijenu na burzi u par sekundi).

Nadam se da je ovo korisno, komentari dobrodošli, ispravke poželjne.

US took freewheeling capitalism to the limits and the wheels came off

ti si Igrac, s oproštenjem i štovanjem, otkrio toplu vodu.
Pa šta misliš zašto je DT uzeo 51% HTa? Radi toga da daje izvanredne dividende?
Nije! Nego, keš kojeg dobiva redovito svaki mjesec je da ti pamet stane, a to se sve skupa lijepo napravi što. Reklame, konzalting, IT-studije i ostale pizdarije koje fakturira … tko ono?! DT ili netko iz vana. I šta je problem oprati lovu između Njemačke i Hr…..ali mene čudi zašto nije u igri recimo i Albanija gdje je još totalno rasulo, porez na dobit – mizerija. Kontrola nikakva….
Hm sve to mogu biti zapravo i razlozi "zašto ne" baš kako bi mogli biti i razlozi "zašto da"
………..

Dobro jutro rakijo, zbogom moja pameti!

Netko je poviše spominjao Mudrinića….Siguran sam da isti pojma nema kako je Mudrinić dogurao do toga di sad je…

Dobro jutro rakijo, zbogom moja pameti!

O Stevo, pa ti me slijediš? Ili ja tebe? Stalno smo u istim dionicama. [lol]

Evo da probam sažeti svo znanje o famoznim dividendama HT-a na jedno mjesto u nadi da će malo pomoći onima koji nisu sami istražili sve tajne istih.

1. REDOVNA – realno je očekivati skupštinu u travnju, kao i ove godine, te također da je potrebno imati dionicu na taj dan, što znači da je morate kupiti više dana prije (T+3). Realno je očekivati i prijedlog za skupštinu u kolikom iznosu će biti isplaćena dividenda (npr. 50% ili 100%). Realno je očekivati 100% u dividendu (ali ne sa 100% sigurnošću). Realno je očekivati i da će cijena rapidno rasti i kod najave prijedloga (ako bude zadovoljavajući) i par tje/dana prije tzv. ex-dividend dana što je zadnji dan kada treba imati dionicu da bi se dobila dividenda. Realno je očekivati isplatu neki datum u svibnju. HT je tvrtka koja ima iznimno čiste najave prema investitorima, znači nema tu puno špekulacija ili nagađanja na osnovu štampe, svi datumi pa i sati će se znati na vrijeme i unaprijed, ali burza anticipira neke stvari pa će cijena dionice reagirati na same mogućnosti.

2. IZVANREDNA – HT je sprije par mjeseci službeno obavijestio da se razmatra, ali da odluka nije donesena. Zadržana dobit iz prošlih godina se može plasirati kroz izvanrednu. Kao što ime kaže, o njoj može biti odlučeno u bilo kojem trenutku, znači može iznenaditi. Cijena na burzi će rapidno reagirati i veliki ulagači će pokupiti vrhnje, mnogi i od njih neće stići. Veličina dividende bi mogla biti u rangu redovne, pola od toga ili bilo koja druga cifra, a može je i ne biti. Sve je na diskreciju DT-a koji ima 51%. Moja procjena – izvjesno je cca 50% zadržane dobiti u izvanrednu. Kada? Nemam pojma.

Ako se izvanredna NE isplati, postoje tri druge opcije gdje može završiti taj novac.

a) ostaće oročen za neke buduće projekte (najmanje izgledno, ali novac ostaje u tvrtki)
b) upotrijebiće se za akvizicije (jako dobro, samo što takvih nema baš nešto u okolici, jedini kandidat do sada je HT Mostar i to je dosta izgledno – povećanje udjela u njemu)
c) koristiće se za kupovinu dionica u trezor – dionice poslije kupovine mogu ostati u trezoru ili se poništiti – obje opcije imaju pozitivan efekt na cijenu dionice, osobito ova druga (na kompleksan način koji ne stignem tu pojasniti)

Moguć je i bilo koji mix gornjih opcija, npr. 40% za kupnju većinskog udjela HT Mostar, 40% za izvanrednu dividendu i 10% u rezerve s mogućnošću otkupa vlastitih dionica. Meni se recimo baš takav mix sviđa. Inače, o upotrebi zadržane dobiti odlučuje izvanredna skupština društva koja mora biti najavljena i sa dnevnim redom, u kojem može biti i prijedlog konačnog rješenja (koji još jednom može znatno utjecati na cijenu na burzi u par sekundi).

Nadam se da je ovo korisno, komentari dobrodošli, ispravke poželjne.
[/quote]

hvala rooster ti si prvi i jedini koji je pokušao objaniti o čemu se tu radi.
svaka čast

strpljen..spašen Time is on my side

Sve navedene opcije, o angažiranju kapitala iz zadržane dobiti su moguće. Pošto se radi o tvrtki sa izvanrednim fundamentima, a gledajući s aspekta većinskog vlasnika, najprofitabilnija opcija je, otkup dionica u trezor i vjerojatno poništenje istih. Zašto? Evo, jednostavni matematički primjer ( uzmite u obzir postotke, a ne količine).
Trenutno HT ima 51 dionicu od 100. Ukoliko otkupi u trezor 10 kom, povećava udjel na 61%, dok fundamenti ostaju isti. Ukoliko poništi te dionice nominalno pada na 57%. Koja je poanta? Nakon svih tih transakcija, dobili su s naslova vlasničkog udjela 6%, s druge strane, poništenjem dionica za 10%, fundamentalni efekt raste za 11%. Najvažnije, sve to postigli su kapitalom iz zadržane dobiti, koji je njihov 51%. Kada je takva varijanta moguća? Po isteku lock-upa za zaposlenike, kada mogu ponuditi otkup istima po tržišnim cijenama.

New Report

Close