HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 18.11.2024. u 14:37
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
37,94
56.149
1,480
37,90
38,30
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Molio bih nekoga da mi ukratko objasni što su točno certifikati i kako ulagač na njima može zaraditi a kako banka izgubiti tj. kako djeluju (ako sam se dobro izrazio).
Hvala.

Evo tu imaš [url="http://www.transfer-biro.hr/5579.aspx"%5DLink%5B/url%5D

strvinar

Thanks Ivane!

Ma, uopće ne razumijem čemu iznošenje iracionalnog straha. Dioničari HT-a primirite se još ovih 3-4 mjeseca, kada se moguća izvjesna kolebanja uzrokovana bonus dionicama, te isteka prvog radničkog lock-upa. Oni koji su u financ. mogućnosti, u navedenom periodu imaju idealnu priliku za smireni ulaz ( u više navrata po malo),bez divljanja pomno prateći ponašanje na tržištu. Ovo vrijedi, prvenstveno za one koji u budućnosti očekuju siguran koliko-toliko prihod, dok ovisniji o većoj zaradi i adrenalinu, sreću tražiće u drugim dionicama.

s kojim danom će leć bonus dionice na paket koji nije bio kod brokera? Di ima ta informacija službeno?

KULEN NIJE SALAMA

s kojim danom će leć bonus dionice na paket koji nije bio kod brokera? Di ima ta informacija službeno?

Danas preknjižene.
Imaš ovdje
http://www.sda.hr/portal/f?p=100:10:3396028579116234

Imam jedno pitanjce. Negdje mi je u magli ostao podatak da se uz ove dodatne dionice isplaćuje i lanjska dividenda koja ih pripada. Sam u pravu ili sam to samo sanjao, pa je vlada tu lovu već potrošila? 🙂

Imam jedno pitanjce. Negdje mi je u magli ostao podatak da se uz ove dodatne dionice isplaćuje i lanjska dividenda koja ih pripada. Sam u pravu ili sam to samo sanjao, pa je vlada tu lovu već potrošila? 🙂

Nisi u pravu. Dividenda je isplaćena državi koja je bila vlasnik dionica na dan skupštine.

Dividenda se isplaćivala samo radnicima (iako u momentu donošenja odluke o isplati dividende nisu bili vlasnici dionica) obzirom da su dionice za njih bile izdvojene na posebni račun.
Na žalost za ovih dodatnih 6 (ili manje) komada iz IPO nećemo dobiti ništa.

šteta, ali svejedno hvala na infu

MODERNA OVA "69"

dan je pametniji od noći

ima čak i "63", neznaju vrli nam investitori da su dobili još po 6 dionica.

dan je pametniji od noći

ima čak i "63", neznaju vrli nam investitori da su dobili još po 6 dionica.

Ne nego su ih registrirali odmah, izgubili pravo na dodatne, a sad su procjenili da je povoljan trenutak za izlaz [lol]

New Report

Close