Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 38,50 | 90.514 | 2,351 | 38,60 | 38,80 | 0,78% |
Politiku ograniććenja cijen prilikom IPO-a napravio je i inzistirao-sugerirao Meril Linch, a DT ju sada smo nastavlja rušenjem jer vidi da to ide bez problema,,
Ispo IPO-a prodaju radnici kojima je Polanćec povoljno prodao i to je jedan od propusta vlade kao i kod INA-e, a što ješ jednom dokazuje na nekompetentnost Dečka za rasprodaju HR imovine (Polanćec)
Prodaje onaj koji mora , ili onaj koji misli da će negdje drugdje bolje zaraditi, ili onaj koji želi … i tako se niz može nastaviti do preksutra. Sigurno ne prodaju radnici jer oni sa najdužim stažom u HT-u mogu prodavati tek oko Božića, znači oni imaju 6 mjeseci zabrane. Oni sa manjim stažem imaju i duže vrijeme.
U toku sljedećeg tjedna očekujem pad HT zbog dodjeljenih bonus dionica tako da dioničari nemaju više šta čekat već prodat dok su još plusu,volio bih da pogrješim. Kad masa dioničara navali na prodaju,svi će jedan za drugim spašavat šta se da spasit????
nokla@ koliko se sječam bio je na HT certifikat 250kn i baš te dane kad je bio aktuelan HT je skliznuo ispod 250kn.Ako ko zna točno molim neka javi. [sealed]
U toku sljedećeg tjedna očekujem pad HT zbog dodjeljenih bonus dionica tako da dioničari nemaju više šta čekat već prodat dok su još plusu,volio bih da pogrješim. Kad masa dioničara navali na prodaju,svi će jedan za drugim spašavat šta se da spasit????
Tko je od dioničara u plusu na 250 kn? O kojoj "masi" ti govoriš? Ima li negdje uopće objavljeno koliko će nagradnih dionica biti u "igri"? 17. 10. sjeda lova od ine, ne misliš da će se bar dio te love utrošiti na kupovinu HT-a? A to da bi volio da pogriješiš, vrlo je izgledno, kao što si i sa inom pogriješio. Ne zaboravi HT nosi najviše crobexa.
Zaboravljaš dividendu od cca 30 kn,znači 265 – 30 = 235 kn još 6 dionica tj. cca 10% znači tko proda preko 205 zaradio je ispod 205 gubi!!!! Što se tiče novca od Ine veoma mala količina se vrača na burzu,barem ja tako mislim,a tako misle i u braniteljskom fondu (ulagati će samo u depozite i obveznice) a tako misle i u fondovima ipak oni jednim okom prate svakog ozbiljnijeg ulagača!
Dionice HT je kupilo 340000 građana od toga 270000 nije registriralo dionice!!!!
Izglasan paket od 700 miljardi dolara a Ameri završili dan u minusu (kako bi se to u nas reklo,u indexe je već unaprijed uračunato pozitivno izglasavanje)
Moje je mišljenje da je narod sit igara sa dionicama i da želi vani iz te igre mačke i miša jer je 90% ostalo mokrih hlača!
A što se tiče Ine,prodao sam je 2/3,1/3 ostavljam djeci,pa nek rade za 15-20 god sa tom dinicom što žele!
Fond menageri će se jako iznenadit kad vide da im jako malo ljudi hoće prodat dionice. Radio sam anketu u kojoj je sudjelovala bliža rodbina i prijatelji koji imaju dionice HT-a. Od 17 (upravljaju sa 26 paketa) samo će jedan odmah prodat, troje nije sigurno a ostalima ne pada na pamet sad prodavat dionice Telekoma. Znam da je uzorak mali i da nije reprezentativan ali je svakako zanimljiv. Ovo nije poziv na kupnju ili prodaju dionice.
Ne samo da je uzorak mali i nereprezentativan (jer ste možda familija tajkuna [thumbsup]), nego su slične stavove imali ljudi i sa Inom, pa ih je tržište, prljava igra velikih i (vele)izdaja Vlade RH natjerala na prodaju. Bez obzira na one priče "ja sam dugoročni investitor" kad vidiš da ti ušteđevina (u dionicama) isparava, a djecu treba obuć za zimu i kupit nešto za Božić, prodaješ dok nije sve nestalo. To je jednostavno ljudska psihologija i psihologija Burze.
Tko je od dioničara u plusu na 250 kn?
… pa, još uvijek, svi oni koji su kupovali na IPO-u po 265,00 i dobili dividendu (265-30)
Zaboravljaš dividendu od cca 30 kn,znači 265 – 30 = 235 kn još 6 dionica tj. cca 10% znači tko proda preko 205 zaradio je ispod 205 gubi!!!! Što se tiče novca od Ine veoma mala količina se vrača na burzu,barem ja tako mislim,a tako misle i u braniteljskom fondu (ulagati će samo u depozite i obveznice) a tako misle i u fondovima ipak oni jednim okom prate svakog ozbiljnijeg ulagača!
Dionice HT je kupilo 340000 građana od toga 270000 nije registriralo dionice!!!!
Izglasan paket od 700 miljardi dolara a Ameri završili dan u minusu (kako bi se to u nas reklo,u indexe je već unaprijed uračunato pozitivno izglasavanje)
Moje je mišljenje da je narod sit igara sa dionicama i da želi vani iz te igre mačke i miša jer je 90% ostalo mokrih hlača!
A što se tiče Ine,prodao sam je 2/3,1/3 ostavljam djeci,pa nek rade za 15-20 god sa tom dinicom što žele!
Kolega, ovdje svatko ima pravo na svoje mišljenje. Tvoje je takvo kakvo je (matematički točno) čak se sa večinom napisanog u ovom postu slažem. Izjave, na koje se pozivaš (viđene na tv.) u šta će bf ulagati su meni smiješne jer sjeti se prijašnjih Kosoričinih izjava. Ulagati će oni u ono što im Sanader kaže. Na početku molove ponude zaklinjali su se da ispod 4000 neće inu prodati, a vidi vraga ipak jesu. Što se OMF tiče, sada im je berba jeftač HT-a ali pri kraju godine, nevjerujem da će im cijena od 200-tinjak kn. odgovarati jer su u "malo" većim minusima. Neka se "gozde" još neko vrijeme, jer će 6. 10. (pon) imati psihološki faktor, tu se slažem, no iza 17. 10. biti će to čisto druga priča. No to je samo moje skromno mišljenje, te nije nagovor ni na prodaju, ni na kupnju HT-a. A što se ine tiče, vidio sam da se kolebaš, ali dobro si napravio. Izvadićemo ovaj post iz arhive za mj. dana, da vidimo tko je bio bliži u predviđanjima. NHF [thumbsup]
ajmo malo veselije sa ovom dionicom , nakon registracije dopunskih dionica ;63+6 ,dionica postaje do bola erotična, 69 čista kama sutra [lol] [lol] [lol] [lol] [lol]
ajmo malo veselije sa ovom dionicom , nakon registracije dopunskih dionica ;63+6 ,dionica postaje do bola erotična, 69 čista kama sutra [lol] [lol] [lol] [lol] [lol]
Mene zanima sta ce biti sa ostatkom HT-a u VLADI RH jer ostace i njima nesto [tongue]