Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 38,50 | 90.514 | 2,351 | 38,60 | 38,80 | 0,78% |
Pozdrav. Koja je vaša teorija oko ovog odugovlačenja s isplatom izvanredne dividende? Prošlo je par mjeseci otkad se stvorila ta činjenica, složili smo se da ta tvornica novaca nema prostora za ulaganje i najlogičnija je dividenda, a mora i Nijemac vadit pare polako. Izvanredna dividenda HT-a bi mogla biti injekcija za cijelo tržište i nakon toga slijedi eksplozija (možda put prema indeksu 3800), čini mi se da fondovi vrše pritisak i odugovlače da se mogu što duže nakrcati po ovim diskontnim cijenama.
Usput, postoje li neka nagađanja koliko bi iznosila izvanredna dividenda?
Da se vec izglasala izvanredna dividenda to bi bio corak, odnosno pucanj u prazno. S obzirom na situaciju na TK dogodilo bi se da bi cijena dionice isla gore ali vjerojatno manje nego koliko bi iznosila izvanredna dividenda a onda bi jos i pala nize nego odakle je krenula.
Ali to nije (glavni) razlog – vjerojatno se ceka da se Oni nakrcaju koliko hoce zele, ako ce uopce biti izvanredne dividende.
Nisam želio nikoga uvrijediti i žao mi je ako je netko osobno doživio moj komentar. Naravno da za svakoga ima mjesta na internetu, pa tako ima mjesta i za različita mišljenja. Možda sam ja pogriješio što sam očekivao da će se ovdje razgovarati isključivo o toj dionici i što sam smatrao da treba postavljati konkretna pitanja i davati konkretna rješenja, kao što je to bilo u vremenima pred IPO. U svakom slučaju, nije mi namjera nikoga kritizirati niti omalovažavati ničiji komentar. Ispričavam se svima koji su se našli uvrijeđeni.
Ja mislim da od izvanredne dividende neće biti ništa mada bi mi u ovom trenutku izuzetno odgovarala (inače ja očekujem cca 30 kuna po dionici). Moram priznati da su mi nepoznati razlozi da moj kapital stoji u komaniji i ne radi, a ja ovdje trebam novac za dosta stvari. I ne zanima me hoće li dionica pasti na 200 kuna ili biti 300 nakon dividende, ja samo želim da nešto rade korisno sa tim novcem.
DT ne zanima cijena dionice i njima više vrijedi keš nego da trezor skuplja neovisno o cijeni jer tvrtka nikad neće biti profitabilnija nego sada i suludo je otkupljivati vlastite dionice. HT Mostar košta manje od godišnjeg CAPEX-a HT-a i mogu ga kupiti kešom sa računa koji nije dio izvanredne dobiti.
Zašto onda ne isplaćuju? Zato što ih očito zaboli ona stvar za male dioničare, OIF-ovi su vjerojatno već dosta rasprodali, a OMF-ovima je očitio svejedno jer oni mjesečno dobivaju silne količine keša.
Drugi razlog može biti da HPB koja je poslovna banka HT-a nema tih 2,5 milijarde spremnih za isplatu, da su ti novci plasirani tko zna gdje i da ih ne mogu skupiti samo tako (ovo sam fakat bubnuo jer ne znam kako funkcioniraju banke).
Vjerujem da je ovo več bilo, ali čisto da se podsjetimo:
09.09.2008
Odlukom Vlade Republike Hrvatske o prodaji dionica HT-Hrvatskih telekomunikacija d.d. javnom ponudom, donijetoj 30. kolovoza 2007. godine (Narodne novine broj 91/07, 94/07 i 97/07 i zajedno sa svim izmjenama i dopunama iste Odluke, svakom hrvatskom državljaninu koji je uz pravo prvenstva i posebnu pogodnost kupio dionice u javnoj ponudi, te nad istima zadržao nepromijenjenu vlasničku poziciju registriranu s izdavateljem u neprekinutom trajanju od jedne godine, na svakih 10 dionica bit će prenijeta po 1 dopunska dionica.
Posljednji dan roka za praćenje transakcija i promjena po vlasničkim pozicijama dioničara, bit će 04. listopada 2008. godine. Taj dan predstavlja dan utvrđivanja prava na dopunske dionice.
Dan kada će bonusne dionice biti preknjižene na račune dioničara je 06. listopada 2008.
Pozdrav. Koja je vaša teorija oko ovog odugovlačenja s isplatom izvanredne dividende? Prošlo je par mjeseci otkad se stvorila ta činjenica, složili smo se da ta tvornica novaca nema prostora za ulaganje i najlogičnija je dividenda, a mora i Nijemac vadit pare polako. Izvanredna dividenda HT-a bi mogla biti injekcija za cijelo tržište i nakon toga slijedi eksplozija (možda put prema indeksu 3800), čini mi se da fondovi vrše pritisak i odugovlače da se mogu što duže nakrcati po ovim diskontnim cijenama.
DT ceka da kuna sto vise ojaca pa da dobiju vise eurica od dividende…
[/quote]
pa idealno vrijeme je sad dok mađari kupuju kune (ili su već završili s kupovinom). uskoro će mađari početi kupovati euro pa je DT već zakasnio
[/quote]
pa idealno vrijeme je sad dok mađari kupuju kune (ili su već završili s kupovinom). uskoro će mađari početi kupovati euro pa je DT već zakasnio
[/quote]
kamate na kredite rastu sve vise i vise… sto isto tako jaca kunu… mislim da cemo kupovat eur ispod 7 kn…
DOMINO EFEKT
Zagrebačka burza: HT srušen na povijesno najnižih 240 kuna
Autor/izvor: SEEbiz
ZAGREB – Trgovina na Zagrebačkoj burzi otvorena je uz minus od 6,3 posto, te se vrijednost Crobexa spustila ispod 3.000 bodova što je najniže od kolovoza 2006. godine.
Dionice Hrvatskog telekoma (ZSE:HT-R-A) najniže su pale na 240 kuna, zabilježivši njihov povijesni minimum, koji je čak 25 kuna niži od cijene IPO-a. Trenutno se njima trguje po 246 kuna, dok minus iznosi 5,1 posto, uz više od 5 milijuna kuna prometa.
http://www.seebiz.eu/hr/burze/zagrebacka-burza-ht-srusen-na-povijesno-najnizih-240-kuna,26402.html
Zadnja 258,50kn
Čemu panika? kada nema razloga cijena idealna za nadokupnju. Mislim da taj koji je stavio prodaju na 233,57 bio uzaludan pokušaj rušenja cijene. Sada će se lupati j—a od šporet.
Zadnja 258,50kn
Čemu panika? kada nema razloga cijena idealna za nadokupnju. Mislim da taj koji je stavio prodaju na 233,57 bio uzaludan pokušaj rušenja cijene. Sada će se lupati j—a od šporet.
tko vec ima novaca za koje kakve dokup, dokup ovo-dokup ono, bio je dokup na 270, 275, 250, 255, 260, zasto bi sad trebalo biti drukcije?