Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 38,22 | 54.457 | 1,425 | 38,20 | 38,50 | 1,05% |
Čisto sam ponosan sa padom HT-a od samo 5 % [cry] kad pogledam Lošinjsku plovidbu i pad od 21 % [bye]
Pa zar ima bolje sitacije za pravog ulagaca?
Firma sa P/E ispod 3 od redovnog poslovanja te druga sa godisnjom dividendom od preko 10%?
Stvarno ponekad ne razumijem ulagace; pozivaju se na velike investitore koji pisu da se ulagati treba kad je toliko crnilo i pesimizam da mu se ne vidi kraja. Shvatite da nikad necete pogoditi dno i vrh; ali kupujuci kad su sve vijesti crne; a prodajuci kad je sve zeleno dugo dugo vremena moze samo donijeti dobro. Ja sam bio pesmistican kad je svaki post vristao up up; a sada gotovo da uzivam kupujuci sve jeftinije i jeftinije. Jedina razlika je da ja to necu prodati sutra prvi dan kada se zazeleni; a takodjer necu plakati ni ako padne jos 10-20% vec cu kupiti jos.
Na ZSE bi se mnogi trebali uozbiljiti i postati pravi investitori pa necemo imati godisnji rast od 60+% i godisnji pad od 45%.
Osobno sam namjerno ostavio dio dionica u portfelju (nakon sto sam veliku vecinu prodao krajem prosle i pocetkom ove godine)te iako sam naslucivao po vijestima da ce padati nisam prodavao;jer sam tako postavio svoju taktiku i drzim se principa.
Mozda cete misliti da lazem i govorim gluposti; ali stojim iz svega napisanoga. Prinosi i gubitak se ne racunaju na dnevnim bazama nego dugorocno.
Dakle digitron u ruke; racunajte fundamente tvrtki; dodajte prosperitet industrije i same tvrtke; te uzivajte u ponudi koja postaje sve bolja
Pozdrav sa Ground Zero-a
Leon
može li mi itko reći kad je točno bila javna ponuda?datum?
i hoće li išta bit od onih dionica (10kom – 1 gratis) koje su obećane ako zadrzimo pakete godinu dana?
vidim da tu nitko ne priča o tome pa me muči jesam li samo ja u krivom filmu?
ne boji se, nemaš razloga za brigu …ako se ne varam u datumu, 6.10.2008. na paket od 63 dionice pripisat će ti se još 6 komada … tj. na svakih 10 koje nisu bile registrirane kod brokera po 1.
Oni koji su svoje registrirali kod brokera u želji da prodaju neće dobiti ništa.
čiji je dtk?
T-HT ne priznaje tužbu Grada Zagreba
T-Hrvatski Telekom izvijestio je danas Zagrebačku burzu da je protiv Društva podnesena tužba od strane Grada Zagreba koji tvrdi da je vlasnik sustava distribucijske telekomunikacijske kanalizacije (DTK) na području Grada Zagreba te potražuje isplatu naknade od 120 milijuna kuna (16,9 milijuna eura) s pripadajućim kamatama. [cry] [bye]
Gledam jučer i danas prodaju i gle čuda: plašljivac nalog od 1001 komada na 265 stoji danas i očito nema namjeru da bude kupljen. Tu je samo da plaši. Nitko me ne može uvjetiti da tom velikom nalogu je upitno 200- 300 kuna. Hajde, molim vas ………. Tako je i jučer stajao na dvjetopedestistno (ako se dobro sjećam 252,50)
čiji je dtk?
… [cry] [bye]
Vijest je zapravo jako dobra i kada sud prema zakonu iz srpnja o.g. donese presudu u korist HT-a, HT više nigdje u HR nema problema s DTK. To se bolje vidi kada se pročita cijeli članak:
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=4462a138-2844-4955-81c5-2ec689e04fb4
HT je najbolja investicija trenutno na ZSE.. ne za sad kupiti, nego ako si kupio na IPO-u i sada te ceka jos 10% dionica..
omogucuje 25% dividende u godinu i pol dana.. nesto nevjerojatno.. plus 10% dionica.. da budes u minusu treba otic na 200 kuna a tamo je vec dobra kupnja..
Jeste li vidjeli ovaj nalog na 10 000 komada na prodaji? Ne vjerujem da je tu radi prodaje. I ovo je zasigurno plašljivac. Doći će i njima kraj……. Kad jednu večer budemo ih gledali na televiziji …..
Jeste li vidjeli ovaj nalog na 10 000 komada na prodaji? Ne vjerujem da je tu radi prodaje. I ovo je zasigurno plašljivac. Doći će i njima kraj……. Kad jednu večer budemo ih gledali na televiziji …..
Taj moze cijeli tjedan tu stajat dok se ne pojede…
Izisla najnovija analiza T-HTa od HAAB, kaze fair value = 354kn, BUY
kaze da se i dalje ocekuje dividend yield u razini 8-11%
po DCF analizi fair value dionice je 388kn
čiji je dtk?
T-Hrvatski Telekom izvijestio je danas Zagrebačku burzu da je protiv Društva podnesena tužba od strane Grada Zagreba koji tvrdi da je vlasnik sustava distribucijske telekomunikacijske kanalizacije (DTK) na području Grada Zagreba te potražuje isplatu naknade od 120 milijuna kuna (16,9 milijuna eura) s pripadajućim kamatama. [cry] [bye]
Osobno smatram da HT nema šanse da izgubi spor oko DTKa. Osobno sam sudjelovao u njegovoj izgradnji tjs. gradio ga je HT. Stoga mislim da nema sumnje čije je TK vlasništvo.