Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 37,88 | 73.795 | 1,948 | 37,70 | 38,20 | 1,06% |
često sam ovdje primijetio da se govori o tome šte će uprava odlučiti – kud će se sa novcima…mene zanima tko brani interese malih dioničara (nas) na skupštini kad se odlučuje o svemu tome…ili taj udjel u vlasničkoj strukturi uopće nije bitan pa se sve odluke mogu donijeti bez ikakvog upliva onih 300 000 dioničara s 20-ak % vlasništva firme (ako se ne varam – može netko staviti i točan podatak)…mislim da bi se 20-ak% posto glasova na skupištini trebalo čuti – samo bi trebali biti organizirani odnosno imati svog predstavnika…malo bi trebalo prostudirati zakon, vidjeti što se može – koje se akcije mogu organizirati npr. imati svog predstavnika u upravi HT, dakle biti prisutan u direktom upravljanju tvrtke itd….
ono što želim reći da sam, onako hipotetski, vlasnik 1/5 ovakve tvrtke (koja gomila i gomila lovu) svakako bih sjedio u upravnom odboru ili nadzornom odboru i inzistirao na ostvarenju nekih svojih interesa npr. izvanredne dividende ili vrsio kontrolu što uprava radi i kako to radi….
dakle pitanje za raspravu- tko zastupa male dioničare i dali je to zakonski moguće?
Imam registrurane dionice HT-a,dakle ne dobivam 10% novih dionica! Dali da ih prodam u sljedećih par dana(prije 04.10) i ponovo kupim poslje 06.10. naravno po nižoj cjeni?
Molim za mišljenja!
kolega ako vidite potencijalni rast-pad 10% u sljedecih dva mjeseca nemojte napraviti nista.
27 kn nece pasti a bogami ni rasti
trejdanje na ovoj dionici nije preporucljivo, to vam je vise rezervna cash pozicija
Pozdrav svima! Koliko trenutno vrijedi dionica HT-a na Londonskoj burzi (protuvrijednost Kn) ?
Hvala !
53.800 $ x 5,05 = 271.69 kn
Dakle slijede naš trend i trže HT za kikiriki . Dobit i fundamenti izgleda nisu mjerodavni.
Čini se, poneki iz TOP-a 10 ovih dana iskrcavaju po ovako niskim prosjecima. Treba li to iskoristiti
( tko je još u cash-u) ili još neko vrijeme pričekati ?
–nevažno , u Londonu i tako trguju naši fondovi GDR-ima
T-HT – kompanija ocijenjena prvoklasnim ulaganjem
Sažetak vijesti:
Agencija oekom research AG, jedna od vodećih svjetskih agencija za istraživanje i analizu rejtinga, svrstala je T-HT u PRIME kategoriju kompanija. To znači da se ulaganje u dionice T-HT-a ocjenjuje kao društveno i ekološki osnovano ulaganje te se preporučuje klijentima
Vijest:
Agencija oekom research AG, jedna od vodećih svjetskih agencija za istraživanje i analizu rejtinga na osnovi kojih se kreiraju osnovne polazišne točke u segmentu održivog razvoja i ulaganja, temeljem provedenog istraživanja i analize svrstala je T-Hrvatski Telekom u PRIME kategoriju kompanija. To znači da se ulaganje u dionice T-HT-a ocjenjuje kao društveno i ekološki osnovano ulaganje te se kao takvo preporučuje klijentima. Istraživanje je obuhvaćalo procjenu društvene odgovornosti T-HT-a u brojnim područjima: ljudskim resursima, ekološki orijentiranom poslovanju, procesima nabave, sponzorstvima i donacijama, odgovornom marketingu i tako dalje.
Održiva proizvodnja i preuzimanje socijalne odgovornosti smatraju se jednim od ključnih kriterija za procjenu ekonomske uspješnosti kompanija. Niz posebnih agencija te pružatelja financijskih usluga analiziraju i ocjenjuju aktivnosti i strategiju kompanija iz perspektive održivosti i nude dubinske informacije o aktivnostima kompanija na području ekonomije, ekologije i društvenog angažmana.
Zbog sve snažnijih zahtjeva za etičkim i održivim ulaganjima, dobra pozicija kompanija na rang listama održivosti ima sve značajniju ulogu na međunarodnim financijskim tržištima te sve više utječe na poslovanje kompanija budući da o njoj sve češće ovisi i preporuka analitičara ulaganja i odluka o ulaganju kako institucija, tako i privatnih ulagača. S druge strane, ovakve rang liste i istraživanja pomažu kompanijama da prepoznaju što za njih predstavlja priliku, a što rizik te da optimiziraju svoje poslovne procese.
Istraživanje agencije oekom temelji se na analizi kompanija iz ekološke i socijalno-kulturološke perspektive te ispitivanju specifičnom za predmetni sektor koje se zasniva na rejtingu korporativne odgovornosti. Utjecaj na društvo i okoliš razlikuje se za svaki sektor, odnosno gospodarsku granu. Agencija oekom svaki sektor analizira i klasificira prema matrici održivosti. Klasifikacija unutar te matrice ovisi o kategorizaciji određenoj u dvije pod-matrice – socijalnoj i ekološkoj. Prema matrici održivosti telekomunikacijska je industrija klasificirana kao sektor čije djelovanje u jednakom omjeru (50 %– 50%) utječe na socijalni rejting i rejting u vezi s okolišem.
Klijenti agencije oekom research AG ugledne su kompanije s područja financijskih usluga koje na osnovi njihovih istraživanja o održivosti trenutačno upravljaju s više od 85 milijardi eura. Ove je godine prvi put u svoje istraživanje i procjenu uključila i T-HT kao člana DT Grupe za koji već više godina izrađuje izvješće o korporativnoj odgovornosti.
Ukupno keša na računu 86,42 kn po dionici. Nevjerojatno je niska je cijena po kojoj se trži. Tko to prodaje taj nije baš sa matematikom na ti…
Kako ovdje piše Vaš link (morate biti logirani da bi vidjeli taj podatak) na računu su 52,16kn po dionici i tu su uračunata 2 ovogodišnja kvartala. Niti ima 7 mlrd na računu već 4,2 mlrd.
ZSE uživo: HT niti četiri kune iznad IPO cijene
Dopunjeno 15.09 15:03!
Dvadesetak minuta poslije 14 sati redovni promet dionicama na Zagrebačkoj buri premašio je 63 milijuna kuna i već je petnaestak milijuna kuna veći nego u petak, dok je Crobex u 14:30 iznosio 3255,64 boda i izgubio 2,71 posto.
ovo s ocjenama mi je zbilja smiješno – prenesem podatke s ipak relevantne stranice i dobijem ocjenu – štoviše negativnu. Valjda jer podaci nisu bolji :)))
k’o djeca u vrtiću :)))
ovo s ocjenama mi je zbilja smiješno – prenesem podatke s ipak relevantne stranice i dobijem ocjenu – štoviše negativnu. Valjda jer podaci nisu bolji :)))
k’o djeca u vrtiću :)))
Najbolje mi je kad se Vlad i Croman izživciraju zbog ocjena. Ko ih šiša! NEBITNE su! Uvijek ima neka budala koja je imala loš dan i onda se dođe ispucat dajući tone jedinica bez ikakvog razloga. Zanemari ocjenu i piši što misliš da bi trebalo napisat – to je bit svega. Samo gledaj kako će se kečevi zaredat! [thumbsup] [thumbsup] [cool]
P.S. dobar avatar, ali trunku prevelik [wink]