Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 35,94 | 92.391 | 2,571 | 35,90 | 36,10 | -0,56% |
Imam registrurane dionice HT-a,dakle ne dobivam 10% novih dionica! Dali da ih prodam u sljedećih par dana(prije 04.10) i ponovo kupim poslje 06.10. naravno po nižoj cjeni?
Molim za mišljenja!
Ovisi o tome koliko mislite da će pasti, ako mislite da će pasti 10%, što je poprilično nelogično jer ne raste ukupan broj dionica za tržištu za 10% niti su sve na prodaju onda je to isplativo. Ako se uračuna da 10% dionica dobivaju oni koji ih nisu ni registrirali, velike su šanse da velik postotak njih ih neće ni registrirati i prodavati odmah nakon dobitka dodatnih dionica pogotovo po ovako niskoj cijeni , ovakvom tržišnom sentimentu i pred raspletom eventualnih dividendi. Ako padne dva-tri posto a provizija vam je na prodaju pa kupnju iznad 1% , riskirate rast na vaš dan kupnje i potpunu neisplativost vašeg pothvata koji vam je oduzeo vremena a zaradio je jedino vaš broker.
Svjetlane! imaš tako lijepo ime a takve ti bedastoće padaju na pamet… nemoj prodavat HT!
tko nije registriro ok je proso..
tko je prodo po 370 i vise super je proso..
oni koji sad prodaju slabo su prosli,, iak mozda bolje od onih koji ce prodavati sljedeci tjedan..
Ispravtit cu sam sebe. Nakon ovakva dva dana jasno je da ne treba prodavati..
To znači cca. 1.800.000 novih dionica, od oka procjena, ukoliko se ne donese neka nova vijest o dividendi odosmo svi u 3pm, tko više može toliku količinu dionica apsorbirati?
HT to kupi bez probema.Ako ne on,bilo koji likvidni fond-ovi kojima odgovara dividendni prinos od 10% [cool]
[/quote]
Pitanje je dokle će dividendni prinos biti 10%.
Uvjeren sam da nagodinu neće.
tko nije registriro ok je proso..
tko je prodo po 370 i vise super je proso..
oni koji sad prodaju slabo su prosli,, iak mozda bolje od onih koji ce prodavati sljedeci tjedan..
Ako nije kokoš, onda je patkica…
Objasni, što nam želiš poručiti…
Ili samo prebireš misli po glavi..
HT to kupi bez probema.Ako ne on,bilo koji likvidni fond-ovi kojima odgovara dividendni prinos od 10% [cool]
[/quote]
[/quote]
ja sam uvjeren da hoće…i što sad?
što će oni prestati zarađivati ili što? max tv preko fiksne, fiber to home, i-phone (glasnine tvrde uskoro – mjeri se u danima) i bla bla bla…
trenutno je na računćiću 7 milijardica kunica…
mislim da je matrix s 95 htio reći da će ht nastaviti padati, samo nije se izrazio do koje razine…
Mnogi su nanjušili pad tržišta i čišćenje jako pumpanih dionica u zadnje dvije godine i onda se sakrili prvenstveno u inu(koja ima zamrznutu cijenu na minimalno 2800 bar neko vrijeme, pa i u ht koji drži cijenu kunu gore kunu dole, i onda su čekali obrat trenda, povlačili lovu iz ine(koju nadokupljuju drugi bez problema od 2800)i ht-a(koji nije izdržao pritisak i lagano je zaronio). Ukratko, ako sam u pravu već sutra stabilizacija ili rast ht-a, ako nisam onda fondovi imaju popriličnu zalihu i ne treba im više, a poprilična je onda i količina ht-a kod malih ulagača špekulanata…
[/quote]
[/quote]
ja sam uvjeren da hoće…i što sad?
što će oni prestati zarađivati ili što? max tv preko fiksne, fiber to home, i-phone (glasnine tvrde uskoro – mjeri se u danima) i bla bla bla…
trenutno je na računćiću 7 milijardica kunica…
[/quote]
Naravno da neće prestati zarađivati…
Prvo – Pitanje je koliko je ovogodišnja dividenda uzrokovana ostalim (čitaj dnevno-političkim) okolnostima.
Drugo – Prihod nije jednako dobit – T-Com je međunarodna korporacija koja sa parama može kud god hoće (valjda si čitao neke osnove ekonomije), pa zadržana dobit, pa …
znaš kako se radi završni obračun…
Zaključak – Ne tvrdim da će biti dividenda nagodinu manja (nitko ozbiljan to neće prognozirati), ali sve to zavisi od poslovnih odluka unutar T-Com-a.
P.S. I ja navijam za veću dividendu, ali…