Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 38,92 | 141.150 | 3,627 | 39,00 | 39,10 | 0,78% |
ovo je čista igra fondova kako bi od malih skupili dovoljne količine jer ovo što sada imaju na prodaji ih ne zadovoljava.
a to se vidi cikličnom dizanjem cijena i spuštanjem kada se količina dionica nakupi na prodaji.
u biti kupuju ljudsku glupost a nje uvijek ima.
Ovo je bit . Čista stotka.
ovo je čista igra fondova kako bi od malih skupili dovoljne količine jer ovo što sada imaju na prodaji ih ne zadovoljava.
da ok i kad ce prestati za 2-3 god ili kad se prestanu dijeliti dionice, sto cekaju da se udio gradjana smanji na koliko 2%.
a to se vidi cikličnom dizanjem cijena i spuštanjem kada se količina dionica nakupi na prodaji.
pa pogledaj da su svi fondovi negativni cijela burza crvena, znam da se kupuje kad je crveno ali ovo dugo traje a fondovi imaju obavezu prema strankama a nitko nece cuvati novac tamo gdje gubi vrijednost plus to sto je visoka inflacija. po meni samo popravljaju bilancu da smanje minus jer nemaju vjeru u trenutno stanje trzista iskreno kao i ja.
Kako smo se vrlo realno približili takvoj mogućnosti, molio bih nekoga da mi objasni što se događa kada rikne/bankrotira neki fond??? Što je sa preostalom lovom, što sa ulagačima i slično…. Hvala…
prijatelju na znanje!
fondovski je glavni interes da priskrbe dobit svojim bankama a kod nas su sve banke koje su osnovale fondove odlično poslovale u ovom polugodištu i tko kaže da im nije interes da ljudi izvlače novac iz fondova i prebacuju ga u te iste banke na oročenu štednju. Zakon spojenih posuda a banke zarađuju i kod ulaska i kod izlaska ulagača potpuno im svejedno.
kad se promjeni trend na tržištu i kad bude uočljiv i vidljim svakom čovjeku tada će se mjenjati strategija i to opet da banke zarade.
to ti je igra mačke i miša a koliko traje potpuno nebitno.
Ovo je bit . Čista stotka.
[/quote]
ja bi sam da bilo kakve isplate idu nakon dodjele dodatnih komada, a ne prije, parsto kuna više se uvijek da potrošit..
Da, ali dodatne vrijede samo za one koji nisu nikada registrirali svoje dionice , a takvih je jako malo , ili se možda varam ??
mislim da se varaš. puno je ostalo neregistriranih
v
ja bi sam da bilo kakve isplate idu nakon dodjele dodatnih komada, a ne prije, parsto kuna više se uvijek da potrošit..
Mislim da to vec sada postaje fizicki nemoguce, svaka bitnija odluka treba na skupstinu, dok se to organizira, objavi u NN eto vam vec 10. mjesec…
Kako smo se vrlo realno približili takvoj mogućnosti, molio bih nekoga da mi objasni što se događa kada rikne/bankrotira neki fond??? Što je sa preostalom lovom, što sa ulagačima i slično…. Hvala…
offtopic ali:
već je to viđeno…uzmi statut bilo kojeg fonda i tamo ti piše…vrlo je jednostavno i vrijedi za sve fondove isto. ukratko: to se zove likvidacija fonda: ono para što je ostalo se podijeli….druga vjerojatnija varijanta (dosada je bilo tako uvijek) je da se fond za likvidaciju (što znači 3 mjeseca ispod 5 mil kn) spoji s nekim drugim fondom…i sad više nemaš udjele u tom fondu nego u nekom drugom, proporcionalno vrijednosti love koju si donio….čim sam malo nešto naučio napustio sam fondove i to zauvijek….(osim možda novčanih – s njima sam i počeo to mi je da mi lova ne stoji na tekućem – štednja po viđenju – mada nemam niti u njima trenutno)…netko gore je lijepo napisao: a prenosim ugrubo – ma j.be se njima, stalo ima je samo do provizije, a ostalo je šminka…zapavo su nemoćni…onda odnosi između OIF, OMF i matične banke…nekako mi je to muljevito i maglovito područje…močvarno…bilo je i HANFA-ih intervencija i upozorenja, ukora…nije dovoljno transparentno….
toka
nisam to tako gledao izgleda da kod nas ne moze drukcije nego lov u mutnom. sad sam bas gledao, ulazna, izlazna, godisnja naknada. bas se sjetih reklame o minusu na tekucem racunu kako ga nema i bankomat se javi i kaze da ga je pojela kamata u ovom slucaju provizija. strasno
28.8.2008. top 10 :
1. DEUTSCHE TELEKOM AG 41.763.153 51,00 Osnovni račun
2. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. 5.732.197 7,00 Skrb. račun
3. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 4.287.973 5,24 Osnovni račun
4. PBZ D.D. 2.660.649 3,25 Skrb. račun
5. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ALLIANZ ZB D.O.O. ZA AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 487.109 0,59 Skrb. račun
6. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./RAIFFEISEN MIROVINSKO DRUŠTVO ZA UPRAVLJANJE OBVEZNIM MIROVINSKIM FONDOM D.O.O. ZA RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND 479.955 0,59 Skrb. račun
7. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE D.D. OBVEZNI MIROVINSKI FOND 450.586 0,55 Skrb. račun
8. HPB D.D. 383.448 0,47 Skrb. račun
9. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ERSTE PLAVI OBVEZNI MIROVINSKI FOND 377.621 0,46 Skrb. račun
10. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 376.636 0,46 Skrb. račun
Ukupno: 69,61
Prilažem top 10 i promjene su u dokupu od strane obveznih mirovinskih fondova u zadnjih 10-etak dana(kombinirano su kupili 20 000 komada ht-a)!
offtopic ali:
već je to viđeno…uzmi statut bilo kojeg fonda i tamo ti piše…vrlo je jednostavno i vrijedi za sve fondove isto. ukratko: to se zove likvidacija fonda: ono para što je ostalo se podijeli….druga vjerojatnija varijanta (dosada je bilo tako uvijek) je da se fond za likvidaciju (što znači 3 mjeseca ispod 5 mil kn) spoji s nekim drugim fondom…i sad više nemaš udjele u tom fondu nego u nekom drugom, proporcionalno vrijednosti love koju si donio….čim sam malo nešto naučio napustio sam fondove i to zauvijek….(osim možda novčanih – s njima sam i počeo to mi je da mi lova ne stoji na tekućem – štednja po viđenju – mada nemam niti u njima trenutno)…netko gore je lijepo napisao: a prenosim ugrubo – ma j.be se njima, stalo ima je samo do provizije, a ostalo je šminka…zapavo su nemoćni…onda odnosi između OIF, OMF i matične banke…nekako mi je to muljevito i maglovito područje…močvarno…bilo je i HANFA-ih intervencija i upozorenja, ukora…nije dovoljno transparentno….
[/quote]
Bio sam u Central Europe godinu dana i izašao u 9 mj. 2007 na 218 eura da bi kupio ht, dobit je bila 43%, da nije toga i HT-a bilo bi teških gubitaka. Ušao sam ponovo šale radi u 12 mj. sa 70 k i zauvijek izišao nedavno sa 45k, gubitak 25k. papa,papa fondovi