HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 13:42
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
38,49
85.180
2,213
38,60
38,80
0,52%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Zamislite kad bi HT otišao na 250 gdje bi ostale dionice onda bile

Ja neću zamisliti….ja ću pričekati i vidjeti kako je to. [smiley]

Kolega ANRICOM i kolega darac, vjerujem da ne shvaćate koliko bih ja volio da ste Vi u pravu, obojica. Najniža cijena po kojoj sam kupio ht, ne računajući daytrading, je 320. Nisam bio toliko pametan i strpljiv kao Vi, pa da sam čuvao gotovinu i čekao da ht padne na ove razine da bih sada kupovao. Ne "drukam" ni za koju cijenu, jer bi to na ovoj dionici bilo besmisleno. Jednostavno, imam puno tih dionica koje sam kupovao po cijenama znatno višima nego što su sada i svaki pad cijene proživljavam kao i svi ostali dioničari ht-a. Ali nikada mi ne bi palo na pamet da tvrdim da znam ili da pretpostavljam što su se dogovarali premijer, ministar gospodarstva s ljudima od utjecaja na tržištu kapitala.

Činjenica je samo da se ht u ovoj teškoj situaciji za sve brze svijeta još dobro i drži.

[thumbsup]

M[color=blue][/color]

Nas koji smo ušli u HT nakon IPOa, i koji smo kupovali/dokupljivali pod sve manjim cijenama (koliko god nisko da je kupimo ona sutradan bude još niže) ne brine neselektivnost tržišta (kad pada sve pada i HT, s čime se osobno i ne slažem u potpunosti)) već moguće političke igre oko dotične narodne dionice.
Zaključak, dionica može niže, može i jako nisko, s tendencijom povremene obrane IPO cijene tako da kratkoročno ne treba očekivati profit. S druge strane, na duže staze, ovo je dobra dionica.

Čovjek koji ne pravi greške obično ne radi ništa.

tržište je živnulo ali HT po starom dobrom običaju nikud s mjesta… [angry]

mislim da nas može jedino izvanredna dividenda vinut na 300kn,inače smo jako tromi

HT je trenutno van fokusa zbog INA-e. Mada, i ono razmontiravanje prodajnih naloga sa 270,00 je nešto. It’s a start. [thumbsup]

US took freewheeling capitalism to the limits and the wheels came off

čemu žurba, čekat moramo da se fondovi i mirovinci natrpaju na ovim razinama, a to će trajat još godinu dana ziher, do tad može nešto malo narast ali pravi rast tek nakon godinu dana.. barem ja tako mislim … HT je izvrsna prilika na ovim razinama, treba samo kupovati

Cookie Monster

Nas koji smo ušli u HT nakon IPOa, i koji smo kupovali/dokupljivali pod sve manjim cijenama (koliko god nisko da je kupimo ona sutradan bude još niže) ne brine neselektivnost tržišta (kad pada sve pada i HT, s čime se osobno i ne slažem u potpunosti)) već moguće političke igre oko dotične narodne dionice.
Zaključak, dionica može niže, može i jako nisko, s tendencijom povremene obrane IPO cijene tako da kratkoročno ne treba očekivati profit. S druge strane, na duže staze, ovo je dobra dionica.

Sve je to OK, ali prvi put da vidim kod hrvatskih dionica situaciju odlicne firme a lose dionice.
Osim toga, svi se tjesimo s pricom o dugorocnoj investicji, ali sto to znaci. Ionako ti dugorocno inflacija popapa vrijenost. Moze doci dionica na 400kn za 3,4 ili 5 godina, ali koliko ce vrijedit tih 400kn u danasnjim cijenama.
Anyway, znas kako kazu analiticari – ‘don’t give me long term prospects, we are all dead in the long term’.

[color=blue][/color]Sta ne moze sa pare, moze sa puno pare!

Seljo, odlična firma-loša dionica kažeš.. hm, sve je to relativno… nit je firma tako dobra niti je dionica tako loša. Kažeš prvi puta vidiš tako nešto kod hrvatskih dionica… ma puno je takvih.
Ovdje je možda specifično što se pogodila isplata dividende, pa srazmjeran pad pa rasprodaja braniteljskih pa pounda radničkih dionica, i sad smo tu gdje jesmo.
Long term… svatko neka sam odluči koliko je spreman čekati i koliki očekuje odnos porasta i inflacije. Ja milsim da vrijedi malo čekati…
Imaš 100tku za citiranje analitičara!

Čovjek koji ne pravi greške obično ne radi ništa.

HT je trenutno van fokusa zbog INA-e. Mada, i ono razmontiravanje prodajnih naloga sa 270,00 je nešto. It’s a start. [thumbsup]

da, ali tko stvara umjetnu krizu vec par dana gledam prva ponuda je oko i ispod 269 a dignemo se za 2-3kn da bi iduci dan poceli od nule. sumnjam da su to mali dionicari jer bi prethodni dan prodali po vecoj cijeni. da fokus je na ini ali bas i ne vidim da se dio novca vraca na burzu bar ne nama. vjerojatno cekaju bilo kakvu naznaku dobrih vijesti iz ht a oni se ne oglasavaju vjerojatno cekaju investitore.

Za kolege koji nemaju uvid u ponudu i potražnju:

Kupnja Cijena
37 269,01
500 269,00
50 268,21
40 268,12
62 268,00
20 267,10
50 267,01
100 267,00
100 266,10
30 266,01
Cijena Prodaja
269,87 174
269,88 89
269,98 63
269,99 50
270,00 392
270,50 230
271,00 575
271,60 300
271,64 46
271,99 63

Pozdrav svima

Netko je stavio cca 3700 komada po 270,50. Kupljeno u sekundi. Dobar znak.

Jel ima tko omjer K/P? HVALA!

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

New Report

Close