HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 19:48
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
38,50
90.514
2,351
38,60
38,80
0,78%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Sve nalozi od 63kn ,a fondovi lagano kupuju od malih nestrpljivih ulagača

rasprodaja pa navali ili samo minimalna podrška uprave

http://www.seebiz.eu/hr/burze/mudrinic-kupio-jos-500-dionica-ht-a,19505.html

osobno mislim da su te 63 čista špekulacija i da to uopće ne proda ju mali investitori. Oni koji su mislili prodat već su to učinili. Neznam, nekak ne vijerujem u to.

strpljen..spašen Time is on my side

rasprodaja pa navali ili samo minimalna podrška uprave

http://www.seebiz.eu/hr/burze/mudrinic-kupio-jos-500-dionica-ht-a,19505.html

to su kupovali sa popustom radničke

osobno mislim da su te 63 čista špekulacija i da to uopće ne proda ju mali investitori. Oni koji su mislili prodat već su to učinili. Neznam, nekak ne vijerujem u to.
[/quote]

Mislim da su ovaj put stvarni IPO paketi, puno se rastrubilo o slomu burze i povratku na IPO cjenu
Cak ih i nema nesto previse

[/quote]
Naravno da ne možemo zanti sa 100%-tnom sigurnošću, ali složio bih se s kolegom Anricom-om, ako zbog ničeg drugog onda zbog dva lika (jedan mi je susjed, a drugi dobar frend) koji su gledali dnevnik (prekjučer mislim) i jučer ujutro mi rekli otprilike u istom kontekstu "ma nek ide sve kvragu, ja ću ovo prodat i ostat na nuli, bolje nego bit u minusu". Naravno, objasnio sam im sve ono što znamo, a tiče se malih ulagača, straha, plaćenih vijesti itd itd, ali očito strah je prevagnuo. Mislim da je istina, kao i uvijek, negdje između, ali ipak malo bliže tome da su se uspaničili oni koji su ipak bili odlučili pakete kao "držat malo dulje". Mnogima je to bila doslovno životna ušteđevina, i tima je jako teško gledat kako im se virtualna dobit ili čak glavnica topi. Na sreću s time nemam (trenutno) problema i stoga mi je lakše (yea, right) gledat minus na računu, a nemam i nikoga iza leđa da me "loži", ali zamislite one kojima gori + čuju glas psihotične žene sa strane (ili muža!) o tome kako mogu zaboravit na sex ako to ne prodaju i kako su totalne naivčine jer su mislili da na burzi mogu nešto zaradit…nije lako brate, nije lako…

0.46 u zelenom – hm. Nije nešto, no lijepo je vikend početi s optimizmom.

proklet bio na božić 2010.

čudi me da jedna informacija koa ta da je predsjednik uprave kupio dodatnih 500 dionica mjesec dana prije objave rezultata za Q2 nije podignula cijenu barem za 2%

čudi me da jedna informacija koa ta da je predsjednik uprave kupio dodatnih 500 dionica mjesec dana prije objave rezultata za Q2 nije podignula cijenu barem za 2%

Bio bi u sasvim pravu da se radi o npr. 50.000 dionica i da su kupljene na burzi po trenutnim tržišnim cijenama.

Ovako, ova mala količina i to po povlaštenim uvjetima ne znaći AMA BAŠ NIŠTA.

US took freewheeling capitalism to the limits and the wheels came off

Bio bi u sasvim pravu da se radi o npr. 50.000 dionica i da su kupljene na burzi po trenutnim tržišnim cijenama.

[/quote]

Da, ali kupuje ih, točnije nadokupljuje 1 čovjek, i to visokopozicioniran u HT – u koji već i ima 1000 kom.

proklet bio na božić 2010.

[/quote]

Da, ali kupuje ih, točnije nadokupljuje 1 čovjek, i to visokopozicioniran u HT – u koji već i ima 1000 kom.
[/quote]

Upravo ta činjenica što je viskopozicioniran u d.d. listanom na burzi, i što je zbog toga informacija o njegovoj plaći javno dostupna, mi daje za pravo tvrditi da se radi o kupovini simbolične količine dionica koju ne treba posebno tumačiti.

Također sam si dao truda (već poodavno) proučiti lik i djelo predsjednika uprave tvrtke u čije suvlasništvo sam ušao i on je nemali broj puta javno izjavio da nije aktivan sudionik na tržištu kapitala jer to smatra full time jobom (nije daleko od istine). Ako se dobro sjećam, uz ovo malo dionica tvrtke u kojoj radi, rekao je da ima manji dio ušteđevine u nekom fondu i to je sve. A i kad se raspriča o svojim maslinama na onom pustom otočiću, prilično me uvjeri da je to sve istina i da su njegovo želje i snovi negdje drugdje. 🙂 Što i nije čudno za nekoga s godišnjom plaćom od 4 milijuna kuna, taj se može brinuti o svemu osim o kućnim primanjima.

Ostajem pri tvrdnji da je uzeo manju količinu dionica s popustom kad je već mogao i da pokaže dobru volju, ali da na to ne treba previše kritički gledati niti tumačiti to kao bilo kakvu vrijednu informaciju.

Da se malo maknemo od crnila na burzi, radničkih dionica i sl. trenutno popularnih tema pokušaću ovih dana (možda još ovaj vikend) dati jednu sasvim drukčiju usporednu analizu vrijednosti ove dionice. Već dugo nije bilo ničeg sličnog i nedostaje mi.

BTW, dionicu su prošli tjedan (pa minus 3 dana zbog T-3), kupovali AZ obvezni mirovinski i osobito Zagrebačka banka (Top10 pozicija 10, tko god da je to). Mali ulagači su po svemu sudeći i kupovali i prodavali, s time da su na kraju malo više kupili (gruba procjena iz pozicije 9 iz Top10, što bi trebao biti PBZ Investor skrbnički račun).

To je sve što se da iščitati iz promjena u 10 najvećih ulagača.

New Report

Close