Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 38,22 | 54.457 | 1,425 | 38,20 | 38,50 | 1,05% |
pa kad cemo vec dotaknuti dno da krenemo gore (ovo padanje me ubija, nije za ostat nije ni za prodat). sad nam treba nekakav heroj ili samo dobar trac dividendi ili otkupu.
Strpljenja, strpljenja i samo strpljenja. Izrazito su loši makroekonomski utjecaji i to je ono što nam gura cijelo tržište dole. Do obrata mora doći i doći će. Samo bez panike.
Kad vam je teško sjetite se kakvi su fundamenti ove dionice, sjetite se kako su svi napadali vladu da je na ovoj cijeni dala obiteljsko srebro ispod cijene, pogledajte ostale dionice i uvjerite se da su neke pale i više od 50% i ne zaboravite da je dugo vremena HT tavorio na 270 i sitno i da je ovo samo par kuna ispod.
Slažem se da je ružno gledati na kojim razinama su cijene dionica, ali ipak ne dozvolite da emocije upravljaju.
pa kad cemo vec dotaknuti dno da krenemo gore (ovo padanje me ubija, nije za ostat nije ni za prodat). sad nam treba nekakav heroj ili samo dobar trac dividendi ili otkupu.
Samo se nadam da se neće pojaviti heroj iz nekog fonda koji će porušiti cijenu ispod 265.
[/quote]
Ja nekako vjerujem da su svi naši OIF-i već poodavno rasprodali ovu dionicu. I to kompletno. Špekulacija je, a temelji se na činjenici da su oni sigurno znali da će se ona vraćati prema IPO cijeni, novci su im trebali za isplate i rješavali su se toga dok im je bilo u plusu (jer su kupovali po 265).
Ako sam u pravu (nemoguće je provjeriti), to znači da oni više nisu element rušenja. I doći će opet trenutak kada će je opet kupovati što će samo dizati cijenu. Nažalost, nezahvalno je prognozirati kada će to opet biti, pa ću tu stati.
Ne zaboravite i (pre)jaku cash poziciju kojom HT sam može regulirati situaciju ako zaključi da je vrag odnio šalu. Također mirovinski fondovi su puni sredstava za obranu cijene, jedino pojma nemam što ti trenutno razmišljaju i koja im je strategija.
Ako imaš milju u HT-u onda nije možda niti loše prodati HT sada i kupiti ATPL sada… Opet tko će ga znati 🙂
Tako da niti ispod 265 kuna nije gubitak ako na drugoj dionici uzme 10 i više posto prije nego HT krene opet gore…
Ovo je drugi IPO potpomognut radničkim dioničarstvom.
hm neznam baš da će btit iole ozbiljnije od HT dok ne dođu šljakeri. Mislim da je izvanredna dividenda utopija bar još 6 mjeseci ako me razumijete.
dragi HTjovci, sretna vam ljubilarna 2000 stranica posvecena ‘najdrazoj’ nam dionici
Ako imaš milju u HT-u onda nije možda niti loše prodati HT sada i kupiti ATPL sada… Opet tko će ga znati 🙂
Tako da niti ispod 265 kuna nije gubitak ako na drugoj dionici uzme 10 i više posto prije nego HT krene opet gore…
ne slazem se, po ovoj cijeni nikako nije pametno prodavat HT, koliko god imao dionica
samo uzmi u obzir dividendu koju ti daje HT u odnosu na ATPL, zatim potencijal rasta, da ne pricamo o izvanrednoj dividendi
svaka cast ATPL, dobra firma, fino sam zaradio na njihovim dionicama prije ovog pada, ali svejedno, s HT-om se ne bi moglo usporedjivat
ma poanta nije uspoređivanje tih dviju dionica nego samo jedan primjer razmišljanja koje bi mogao imati potencijalni prodavač, a izjave tipa: ‘tko je sad lud da prodaje’ to ne uzimaju u obzir, pa eto reko ja da malo proširim horizonte razmišljanja…
Cini mi se da imamo dno
E da je prebrojati koliko puta smo vidli tu izjavu na ovih 2000 stranica, mislim da bi bilo ili smiješno ili za plakati. [img]http://www.imamnovac.com/img/Forum/PostSmilies/37.gif[/img]