Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 38,22 | 54.457 | 1,425 | 38,20 | 38,50 | 1,05% |
…U Londonu za ht nude 55 $, ali nitko ga do sada nije prodao po toj cijeni. Mislim da i to nešto govori u prilog te dionice.
Što ne znači da neće sutra, prekosutra, za par tjedana ili mjeseci, ukoliko cijena nafte nastavi divljati (a vrlo je izvjesno da hoće) što će dodatno ubrzati globalnu bježaniju iz dionica.
Vjerujem da će i tada biti pojedinaca koji će se čudom čuditi "zakaj OMF-ovi ne kupuju na ovim razinama".
[/quote]
Inace ht je u Londonu 60.30 usd ili 277kn.
Inace ht je u Londonu 60.30 usd ili 277kn.
Misliš da će još uvijek biti oko te cifre kad barel nafte dosegne cijenu od 200 US $ ?
Mislis li ti da ce biti oko te cifre kad barel padne na 100?
Misliš da će još uvijek biti oko te cifre kad barel nafte dosegne cijenu od 200 US $ ?
[/quote]
Da li se HT bavi uslugama transporta i logistike ili telekomunikacijama? Koliko ja znam elektroni jos putuju zbog razlike potrencijala a ne na naftu, zbog toga sto vi aludirate nije sigurna ni jedna dionica na svijetu, a najmanje ona u transportnoj djelatnosti…
BTW. nafta ce sigurno jos rasti, sad ce biti frke oko Irana…
Mislis li ti da ce biti oko te cifre kad barel padne na 100?
Cijena nafte da padne na 100 US $ !?
Pitaj "dečke" iz OPEC-a što misle o tome.
A možeš pitati i Kineze misle li primjerice stotinjak milijuna svojih novih automobila voziti na…zrak ?
Kruže glasine da su Indijci također brojna nacija i da bi htjeli voziti mnogo novih automobila…
Hm…vraški komplicirano…
Taj prodavatelj je dobio dividendu za iste…
[/quote]
a mozda su vec rabljene, kupljene posle dividende…
te dionice bas nezgodne nikad ne znas tko je kupio tvoje ili jos gora situacija koliko su tvoje vec puta trejdane
sad stavljam nalog na xx kn od prvog vlasnika…
hvala moderatoru jer pustanje posta jer ima za cilj pogoditi razinu komunikacije
Mislim da je vrijeme da svi priznamo da neznamo koji se to kufer dešava i kud to sve vodi [undecid]
osnove kapitalizma kolega vi to najbolje i sami znate jesu preljevanje iz supljeg u prazno
pofuk
[/quote]
Da li se HT bavi uslugama transporta i logistike ili telekomunikacijama? Koliko ja znam elektroni jos putuju zbog razlike potrencijala a ne na naftu, zbog toga sto vi aludirate nije sigurna ni jedna dionica na svijetu, a najmanje ona u transportnoj djelatnosti…
BTW. nafta ce sigurno jos rasti, sad ce biti frke oko Irana…
[/quote]
S prvim se potpuno slazem.
I s drugim naravno ali kad netko ide u krajnost odem i ja u drugu krajnost.
Pitaj "dečke" iz OPEC-a što misle o tome. A njima kao nije u interesu davati takve izjave. Ti spekulanti su pravo mjerilo aha.
Pitaj "dečke" iz OPEC-a što misle o tome.
A njima kao nije u interesu davati takve izjave. Ti spekulanti su pravo mjerilo aha.
Špekulanti, kalkulanti – nazovi ih kako hoćeš – ostaje činjenica da su nabili cijenu nafte preko 140 US$ i sad je već izvjesno da će to nastaviti raditi i do 200 US $ a možda i preko te granice – svidjelo se to nekome ili ne, za svoje (legalne) rabote neće i ne mogu biti kažnjeni.
Također se ne može osporiti globalni rast potražnje za naftom od strane novih, brzo rastućih ekonomija (Kina, Indija).
Zašto je porast cijene nafte bitan za burzovnu cijenu HT ili bilo koje druge dionice na ZSE ?
Zato jer:
– ZSE više nije izolirana od globalnih burzovnih kretanja, a globalni trend je bježanje iz dionica – zašto ? – zato jer visoka cijena nafte bitno poskupljuje poslovanje tvrtke i umanjuje buduću zaradu.
Treba li spominjati “domaća opterećenja”: FHB, radničke dionice (navodno će biti još jedan krug upisa, nakon isteka svih lock up perioda).
Mislim da već prosječno inteligentna osoba može shvatiti kakvog će utjecaja na dionice u kotaciji na ZSE i ostalim burzama svijeta imati situacija kada cijena nafte dosegne razinu od 200 US$ – panika koja se svakim danom produbljuje, tada bi mogla eskalirati, a kao rezultat toga imat ćete slobodan pad HT (bez obzira koliko milijardi na računu imali), kao i 99 % svih ostalih dionica.
Pojedinac se ne može oduprijeti trendu – " Trend is your friend" – ako na burzi igrate protiv tog jednostavnog pravila, završit ćete pregaženi krdom, iako ste možda baš vi i vaša teorija "u pravu".
Ali vi ste sami i slabi, a krdo brojno i podivljalo.
Voljela bih da cijena nafte doista padne na 100 US$ – osobno mislim isto što i W. Engdahl: "Nema ekonomskog opravdanja da barel nafte bude skuplji od 60 USD", međutim u situaciji kad zapadni centri moći drmaju svijetom i cijenom nafte, te nas, poput marioneta, povlače u neki novi globalni ultra konzumerističko-fašistički poredak, sasvim je nebitno što ja mislim i što bih željela, jer će ionako netko drugi odlučivati u moje ime i protiv moje volje.
Sjećate se filma "Bladerunner" (Ridley Scott, 1982.), u kojem globalne kompanije vladaju svijetom – današnje čovječanstvo, očiglednije no ikad, dijeli istu mračnu sudbinu likova iz ovog, po mnogočemu, proročanskog remek djela sedme umjetnosti.
Dobro.
Neznam kome ce prodavati tu naftu po 200$, po meni ta je verzija moguca samo u slucaju napada Amera na Iran.
Ukoliko se ovako nastavi kroz nekoliko godina automobili na plin ce u popunosti zamjeniti klasicno gorivo a u tom slucaju gubi drzava a i naftne kompanije koje bi u tom slucaju imali mnostvo neiskoristenih resursa.
Isto tako pad ispod 100$ nije nimalo realan.