Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 36,29 | 57.455 | 1,583 | 36,40 | 36,60 | 0,55% |
Svasta, sada bih bas volio da zarokaju HT u blokadu, (i INU), ali negativnu, kada su krenuli,
idemo, ajmo CROBEX na 3000, a moze i 2500, ne gine, svi smo to duboko u sebi to znali
i ocekivali, nema kruha na ovoj nasoj burzi godinama, a mozda ni tada.:)
Bila su lijepa vremana, a veliki su opet lijepo profitirali kao u svemu.
Samo se mogu nasmijati, i opet sami papiri, koji gore kao i sve drugo.
Smijem se i ja, jer kakva drzava, kakvi smo ljudi, mentalitet, cemu ocekivati nesto.
Saludos!
pitam se što će biti kad mirovinci više ne budu mogli kupovati ( radi ograničenja udjela u ukupnoj imovini ) ………………a dionica ima kao šljunka
gdje su sad oni analitikanti koji su pisali kako fondovi jedva čekaju Ht da se nakupuju, jer eto imaju 30 mrld kuna na raspolaganju?? [tongue]
ako ste igdje dugoročni investitori, onda je to u hteu ( a i kod emila, hehe ) samo što ht barem daje odličnu dividendu, za razliku od emila [rolleyes]
@Sančo
Možda Emil ne daje dividendu kao HT, ali Emil zato daje neusporedivo veće stope rasta nego što to daje HT(Mudrinić).
pitam se što će biti kad mirovinci više ne budu mogli kupovati ( radi ograničenja udjela u ukupnoj imovini ) ………………a dionica ima kao šljunka
Pa onda ponovo u OIF-e!
imali neko mozda ideju ko prodaje ht ove dane… svi govore kupuju mirovinski kupuju otvoreni fondovi pa kupuju kolege sa foruma a ko onda prodaje.. nevjerujem da je neko od malih ceko da cijena padne na 275 pa da sad pocme prodavat.. a jos malo pa i bonus dionice a ko zna mogla bi i izvaredna dividenda znaci nema razloga panici jel sa tim da cijena padne jos dosta nize jos bi uvijek bili u plusu…
točno…i pametno….taman ce se uspostaviti ravnoteza izmedju prodaje udjela i kupovine udjela u OIF i nadam se stabilizacija…
Pa onda ponovo u OIF-e!
[/quote]
imali neko mozda ideju ko prodaje ht ove dane… svi govore kupuju mirovinski kupuju otvoreni fondovi pa kupuju kolege sa foruma a ko onda prodaje.. nevjerujem da je neko od malih ceko da cijena padne na 275 pa da sad pocme prodavat.. a jos malo pa i bonus dionice a ko zna mogla bi i izvaredna dividenda znaci nema razloga panici jel sa tim da cijena padne jos dosta nize jos bi uvijek bili u plusu…
moje mišljenje je da prodaju OIF (mozda i neki špekulanti ili paničari – no čini mi se da su u manjini) koji moraju isplatiti zahtijeve za prodaju udjela, a da bi to mogli učiniti u trenutnoj situaciji moraju prodavati likvidne dionice…sve se to vrti u krug….poslije će ih ponovo kupovati…sve će to doći na svoje i oni koji su se pametno postavili (izabrali poziciju) sigurno nece biti na gubitku…
točno…i pametno….taman ce se uspostaviti ravnoteza izmedju prodaje udjela i kupovine udjela u OIF i nadam se stabilizacija…
Pa onda ponovo u OIF-e!
[/quote]
moje mišljenje je da prodaju OIF (mozda i neki špekulanti ili paničari – no čini mi se da su u manjini) koji moraju isplatiti zahtijeve za prodaju udjela, a da bi to mogli učiniti u trenutnoj situaciji moraju prodavati likvidne dionice…sve se to vrti u krug….poslije će ih ponovo kupovati…sve će to doći na svoje i oni koji su se pametno postavili (izabrali poziciju) sigurno nece biti na gubitku…
[/quote]
Meni izgleda da pametni prodaju i spašavaju zaradu dok je još ima. Pošto je HT politička
dionica još se ju uvijek brani ali ne zadugo koliko mi se čini.
Kroz najdalje mjesec dana vidim HT na ispod 265 kuna a onda se spremite na rusvaj na
tržištu kapitala.
Meni izgleda da pametni prodaju i spašavaju zaradu dok je još ima. Pošto je HT politička
Kroz najdalje mjesec dana vidim HT na ispod 265 kuna a onda se spremite na rusvaj na
tržištu kapitala.
najgore je kaj i ja imam takav osjecaj, al me zanima na temelju cega ti to mislis?
ograničavanje udjela u ukupnoj imovini? i to samo tako , bez brojeva, postotaka, ništa konkretno ali ide to dole….pa mirovinci do prije par dana nisu ni kupovali ht, stanje u top 10 je duuuugo bilo nepromijenjeno, sad u vremena kad nitko i ne kupuje osim fondova(oni kupuju ht i to je loše?), a nitko i ne prodaje osim katastrofičara(btw.nije li vrijeme kada počnu katastrofični postovi-vrijeme za kupnju) i u vrijeme kada je tržište kapitala doživjelo onakvu korekciju i ovo sadašnje razdoblje bez dobrih vijesti a torbari svejedno nude milijune za ht- istina po diskontu od skoro 50% ali sa duuugim počekom(pitam se imaju li oni u primislima katastrofu tržišta kapitala?) nije potrebno širiti paniku neprovjerenim(netočnim) informacijama…..
I što ako nitko ne kupuje. da li to znači da HT neće isplatiti dividendu iduće godine i izvanrednu dividendu u roku 6 mjeseci? Pa HT će imati preko 6 milijardi keša do kraja godine.
Gledaj to malo iz ove perspektive. Kamata na stambeni kredit mi je 5,5%. Dividenda ma uloženo mi je (kupovina po 265) je 11,15%. Na kamate još i dobvam povrat poreza (cca 6000 kuna godišnje), a na dividendu ne plaćam porez. Meni HT služi u tu svrhu i ja ga ne mislim prodavati i da sutra bude 350. On meni ima svoju svrhu.
Pa onda ponovo u OIF-e!
[/quote]
[/quote]
tržištu kapitala.
[/quote]
Ma, kolege, sjetite se osnova.
90% ljudi na burzi trguje vođeno strahom i pohlepom.
Zadnjih mjesec dana konstantno viđam kako se broj prodanih dionica povečava za faktor 63. Iako ima i velikih (uglavno dogovorenih) paketa ipak se vidi da je sad stanje panike i da mnogi prodaju svoje pakete strahujući od daljnjeg pada.
To su uglavnom luzeri koji će sad ovaj novac oročiti u banci za 5% kamata ne razmišljajući da im je HT već donio i da će im i dalje samo redovnom dividendom donositi bar 10% dobiti na godinu i time sama momentalna vrijednost dionice postaje prilično nebitna.