Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 37,94 | 56.149 | 1,480 | 37,90 | 38,30 | 0,00% |
Naravno nema puno takvih. Oni ce moci prodavati za 6 mjeseci pa cemo vidjeti, ali sumljam da ce spustiti cijenu kod prodaje jer vecina dionica je ipak u rukama onih koji su kupovali po 260 kn.
Kako znaš da je većina dionica u rukama onih koji su kupovali po 260? i koliko ti iznosi većina od 3.700.000 dionica? većina može biti i 2.000.000 (što je u mojoj perspektivi i polovina) ili je većina 3.500.000 (a tome se nadam)…
[/quote]
Nisam tu mislio na prodaju radnicima, nego građanima prošle godine. Ako se dobro sjećam tada su prodavali 17% dionica, a sada 7%. Tada su ih prodali sve (po 260 kn), a sada samo 4% (po prosječnoj od 186kn). Prema tome većina dionica na tržištu je kupljena po 260kn , a nalaze se u rukama građana i fondova.
Ima netko da mu dionice nisu sjele na racun investitora u SDA?
Ako mislis na ove radničke, onda ima….
Pozdrav kolegama!
Nije me bilo tjedan dana a vi mi odmah izminusite dionicu za 5 kuna.
Sva sreća da sam se vratio pa danas opet možemo početi malo rasti.
Neznam da li znate što o dolasku iPhone-a ali to će HT-u bitno povečati zaradu pa ako mu baš ne poraste cijena dionice možemo bar slijedeće godine očekivati podeblju dividendu [thumbsup]
iPhone ne dolazi u RH sve dok Apple ne uredi servis iTunes za RH trziste, tj. prvo sklopi ugovore s diskografskim kucama u RH o prodavanju muzike…
[/quote]
Istina.
No, radi se intenzivno na tome i navodno bi najkasnije do kraja godine telefončić trebao biti tu na radost sviju a posebno mene [cool]
Pozdrav kolegama!
Neznam da li znate što o dolasku iPhone-a ali to će HT-u bitno povečati zaradu pa ako mu baš ne poraste cijena dionice možemo bar slijedeće godine očekivati podeblju dividendu [thumbsup]
iPhone ne dolazi u RH sve dok Apple ne uredi servis iTunes za RH trziste, tj. prvo sklopi ugovore s diskografskim kucama u RH o prodavanju muzike…
[/quote]
Istina.
No, radi se intenzivno na tome i navodno bi najkasnije do kraja godine telefončić trebao biti tu na radost sviju a posebno mene [cool]
Vaš link
[/quote]
nisam bas uvjeren da ce iPhone donijeti neke velike profite THT-u
ovdje u UK iPhone je dosao za prosli Bozic, ali ugovor koji je Apple potpisao s O2 mrezom je daleko losiji za O2 nego sto su slicni ugovori s drugim proizvodjacima mobitela
takodjer, uredjaj je nudjen potrosacima u ultraskupoj varijanti 18-mjesecnog ugovora, tako da je prodaja razocarala
samo za usporedbu, racunao sam da bih morao platit mjesecno 4 x puta vise sve zajedno no sto sada placam (za najjacu varijantu blackberryja & ugovor s Orange)
sad su tek izisli s jeftinijom varijantom
sve u svemu, nije bas neki posao za mobilne operatere
Kako znaš da je većina dionica u rukama onih koji su kupovali po 260? i koliko ti iznosi većina od 3.700.000 dionica? većina može biti i 2.000.000 (što je u mojoj perspektivi i polovina) ili je većina 3.500.000 (a tome se nadam)…
[/quote]
Nisam tu mislio na prodaju radnicima, nego građanima prošle godine. Ako se dobro sjećam tada su prodavali 17% dionica, a sada 7%. Tada su ih prodali sve (po 260 kn), a sada samo 4% (po prosječnoj od 186kn). Prema tome većina dionica na tržištu je kupljena po 260kn , a nalaze se u rukama građana i fondova.
[/quote]
ok, drugacije sam shvatio, no svejedno ovih 3 000 000 povoljnih dionica lako moze uzdrmati dionicu i moguce je da se cuva lova (ili barem dio love) i za tu prigodu (otud ukupna neaktivnost)… jedno moguce razmisljanje: zgodna dionica, velika dividenda, a zasto ne bih stekao jos vise dionica i jos vecu (apsoluno gledano) dividendu, pa nek se kroz par godina sve to uravnotezi- prodam pri 280 i kupim pri 2xx…kad bi se to moglo predvidjeti moglo bi se lijepo ovdje trgovati, vidjet cemo…
[/quote]
ovdje u UK iPhone je dosao za prosli Bozic, ali ugovor koji je Apple potpisao s O2 mrezom je daleko losiji za O2 nego sto su slicni ugovori s drugim proizvodjacima mobitela
takodjer, uredjaj je nudjen potrosacima u ultraskupoj varijanti 18-mjesecnog ugovora, tako da je prodaja razocarala
samo za usporedbu, racunao sam da bih morao platit mjesecno 4 x puta vise sve zajedno no sto sada placam (za najjacu varijantu blackberryja & ugovor s Orange)
[/quote]
i-phone je spektakl i tu nema spora…
u nasoj pomodnoj naciji nema bojazni za prodaju, čak štoviše bit ce problem ako bude prejeftin jer onda se gubi ekskluzivnost …trebaju naci samo optimum između paketa i prodajne cijene – vjerujem da su to vec iskalkulirali…dobit donosi potrosnja i racun za usluge a ne sama prodaja uredjaja, zar ne?
da al ga zato nabaviš u US ili Kanadi lijepo ga odblokiraš i pričaj do mile volje
ja ga dobivam ovo ljeto samo me zanima koliko će me doći odblokiranje
http://www.poslovni.hr/83520.aspx
ovo je komicno…cemu to? nije valjda da covjeku nedostaje 18 000 kn u budgetu? i kako je moguce da clanovi uprave (ujedno i direktori) nemaju vise dionica…ja bih im 50% place (karikiram) isplacivao u dionicama, niti nijednu nagradu u ičemu drugom…zbilja u ht-u ima ohoho love da se ne zna sto da se s tim ucini…zamislite jos ima 5-6 milijardi kuna, a svi su se nasitili i nasisali da pomalo bljuckaju…
menagerske place i ugovori, nagrade, svi moguci službeni i neslužbeni auti, putni nalozi, dnevnice u RH, inozemstvu, Marsu, sluzbene kartice, promocije, reklame, sponzorstva – osobna, klupska, reprezentativna i tko zna kakva, troskovi postojeci i nepostojeci, hoteli, parkinzi, ruckovi, vecere, zajutrci i užine…ma čvječe da ti pamet stane…
da al ga zato nabaviš u US ili Kanadi lijepo ga odblokiraš i pričaj do mile volje
Nova verzija se neće moći tako lako otključati. Treba čekati da razbiju novi baseband + firmware. Također, mislim da ga nećeš lako dobiti ovo ljeto s obzirom na to da se u Americi neće moći kupiti bez ugovora. Dakle prije je bilo da kupiš uređaj i onda potpišeš ugovor u AT&T-u, a ovdje će biti obratno, upravo da suzbiju šverc. BTW, sadašnji iPhone bez problema mogu otključati za pet minuta i oni koji ne znaju koristiti računalo. Program je vrlo jednostavan – samo se spoji iPhone na PC preko USB-a i stisne unlock.
kostat ce te mozda i nekoliko stotina kuna…s druge strane moja iskustva su takva ne me sivo tržište tehnicke robe ukoliko cijena nije 30% cijene u ovlastenom shopu uz garanciju (i dvogodisnju) ne tangira…
danas su omogucene kupovine izvrsnih (pogotovo onih skupljih) uređaja po cijenama 10- 20% većim nego u "sivoj" trgovini uz nove ugovore ili produžavanja postojećih ugovora (osobno iskustvo – nokia serija 8 ili n95)…tako da me cudi što ljudi kupuju nove uređaje preko oglasnika…polovni su već druga priča, no kome je danas do polovnih uređaja uz penetraciju od 120% mobilnih telefona u RH…
Pozdrav kolegama!
[/quote]
Istina.
Vaš link
[/quote]
[/quote]
Ne mora biti.
Nacija smo poznata po tome da nemamo za kruh ali svi imamo najskuplje šminkerske mobitele…
Također, sad je izdan novi model koji u SAD (čista cijena) košta 200 USD a Apple uvjetuje da kod nikoga ne smije biti skuplji od 399 USD što nije ni 2.000 kuna. Ako se uzme da bolji modeli mobitela danas koštaju 4 – 5 tisućaka, ovo će i kod nas izazvat revoluciju…
ok, drugacije sam shvatio, no svejedno ovih 3 000 000 povoljnih dionica lako moze uzdrmati dionicu i moguce je da se cuva lova (ili barem dio love) i za tu prigodu (otud ukupna neaktivnost)… jedno moguce razmisljanje: zgodna dionica, velika dividenda, a zasto ne bih stekao jos vise dionica i jos vecu (apsoluno gledano) dividendu, pa nek se kroz par godina sve to uravnotezi- prodam pri 280 i kupim pri 2xx…kad bi se to moglo predvidjeti moglo bi se lijepo ovdje trgovati, vidjet cemo…
Naravno, to može uzdrmati dionicu, mogu i fondovi kupovati po nižoj i time umanjiti stvarnu cijenu dionica koje imaju, ali sumljam da može ići puno dolje. A što se tiče nelikvidnosti ne vjerujem da se štedi lova za HT. Do prodaje prvih povlaštenih ima 6 mjeseci , a fondovi moraju obrtati lovu, ne mogu biti u kešu toliko dugo. Kupuju oni, ali negdje drugdje…..