Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 37,94 | 56.149 | 1,480 | 37,90 | 38,30 | 0,00% |
kaj bu danas HT na 270 ili kaj, pa pogledajte prodaju! Pa ko tu koga..
O vo sa Ht-om je smješno ,ja neznam ima li još koja dionica da je podcijenjenija na ovom dijelu Europe od HT-a.
ADRS-P-A.
A jel se znaju prodajne cijene (barem okvirne) po ovom ispdada da je prosjecna cijena oko 186kn/dionici, ali to znaci da su neki kupovali i nize, s tim da svi imaju pravo i na dividendu ovo je super popust…
Koliko znam, računica ti je ok. Na kraju su kupovali samo oni koji imaju puno staža, jer su dobivali velike popuste. Neki su dobili dionice i za manje od 150 kn , pa ako dodas na to dividendu to je kupljeno za 120kn.
Naravno nema puno takvih. Oni ce moci prodavati za 6 mjeseci pa cemo vidjeti, ali sumljam da ce spustiti cijenu kod prodaje jer vecina dionica je ipak u rukama onih koji su kupovali po 260 kn.
Cijena je definirana u ponudi prema svakom zaposleniku. Maksimalni paket je 1000 komada. 100 kuna je nominalna vrijednost dionice i ona sa prodajnom cijenom nema nikakve veze.
To mi je jasno, ali nije mi jasni zašto uopće spominju "1000 komada po nominalnoj vrijednosti od 100kn". Pa nitko niti ne može kupiti po nominali. Mislim da je taj tekst sastavljao netko tko se ne razumije baš u problematiku.
[/quote]
Nekada se itekako kupovalo po nominali, a i nekoliko puta ispod nje. Svi oni paketi po 20.000DEM su procjenjivani po nominali uz popust za godine staža. INA i HT su prve firme koje su prodane radnicima po većoj cijeni od nominalne.
ADRS-P-A.
[/quote]
ERNT
[/quote]
S ERNT se bas i nebih mogao slozit, u zadnje dvije godine ogromne kolicine kapitala su otisle iz firme…
O vo sa Ht-om je smješno ,ja neznam ima li još koja dionica da je podcijenjenija na ovom dijelu Europe od HT-a.
Bit će da se ljudi rješavaju starih dionica jer je napokon potvrđeno koliko novih su kupili zaposlenici. Prodavao bih i ja stare da sam uspio kupiti sve novo upisane. Pa bi onda po forumu pisao kako sam shortao. :)) U padu prodao jeftino, a kupio još jeftinije. A ovako ništa. Samo dokupio.
Naravno nema puno takvih. Oni ce moci prodavati za 6 mjeseci pa cemo vidjeti, ali sumljam da ce spustiti cijenu kod prodaje jer vecina dionica je ipak u rukama onih koji su kupovali po 260 kn.
Kako znaš da je većina dionica u rukama onih koji su kupovali po 260? i koliko ti iznosi većina od 3.700.000 dionica? većina može biti i 2.000.000 (što je u mojoj perspektivi i polovina) ili je većina 3.500.000 (a tome se nadam)…
Pozdrav kolegama!
Nije me bilo tjedan dana a vi mi odmah izminusite dionicu za 5 kuna.
Sva sreća da sam se vratio pa danas opet možemo početi malo rasti.
Neznam da li znate što o dolasku iPhone-a ali to će HT-u bitno povečati zaradu pa ako mu baš ne poraste cijena dionice možemo bar slijedeće godine očekivati podeblju dividendu [thumbsup]
Pozdrav kolegama!
Nije me bilo tjedan dana a vi mi odmah izminusite dionicu za 5 kuna.
Sva sreća da sam se vratio pa danas opet možemo početi malo rasti.
Neznam da li znate što o dolasku iPhone-a ali to će HT-u bitno povečati zaradu pa ako mu baš ne poraste cijena dionice možemo bar slijedeće godine očekivati podeblju dividendu [thumbsup]
iPhone ne dolazi u RH sve dok Apple ne uredi servis iTunes za RH trziste, tj. prvo sklopi ugovore s diskografskim kucama u RH o prodavanju muzike…
baš me zanima kako će to proći na sudovima jer da sam ja taj koji je uzeo za 5 miliona tj oko 30 000 dionica i da me skrešu i uzmu čistu zaradu od preko 4 miliona ( jer sam čuo da je čovjek imao 36% popusta pa možete i sami izračunat ) tako bi ih tužio za naknadu izmakle dobiti da bi se sve prašilo. hehe a tek kad im dođe tužba ili bilo kakav podnesak od odvjetnika s troškom od 400 tisuća ima da se zamisle.
makar baš njih briga i da izgube sve to raja plaća