Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 38,50 | 90.514 | 2,351 | 38,60 | 38,80 | 0,78% |
ja mislim da su to prije svega fondovske spekulacije barem sta se ht-a tice.. i ja sam se prikljucio njihovim spekulacijama pa sam nesto zaradio jer vec je jasno da nakon rasta sve sruse u dva dana i onda opet polako raste samo treba znat izabrat pravi trenutak za kupnju i prodaju….
Nije ti to baš tako. Po mom mišljenju, nakon što je država izbacila HT na burzu kupili su svi koji su mogli jer su dobili popust, a pošto je velika količina dionica nije se našao strateški kupac koji bi preuzeo veći paket pa da veća potražnja digne cijenu a ovi koji su kupovali jeftino mogu samo prodavati sa zaradom jer je imaju dovoljno. Ovako, zbog situacije u svijetu još je neizvjesno tko će ulagati u TK sektor regije i preuzeti sav taj višak koji sada traži kupca. Kad se to presloži onda će cijena gore.
Fondovi (barem naši) sa time nemaju veze jer oni imaju dovoljno HT-a sa IPO-a i nemaju namjere kupovati ga do besvjesti. Pa neće valjda u jednu dionicu staviti 10% portfelja ili više, kakav bi to fond bio? A isto tako, nemojte misliti da je HT jedina dionica na svijetu. Fondovi (koji god bili) gledaju u sva svjetska tržišta a ne samo u HT. Pa koliko se god dobar HT vama činio, zar misliti da u svijetu nema jednako dobrih dionica za ulaganje? Pa onda fond manager fino odabere njih desetak iz raznih regija i eto ti portfelja, a HT, pa ima i to ali neće ga kupiti za 50% portfelja.
Siguran sa da ce dividenda bit prije bonus dionica neregistriranim paketima, nisu bas toliko ludi da bacaju pare u vjetar…
Evo zanimljiva stiva s maticne stranice (tportal), potpuno ocekivani neodaziv radnika, a velikih igraca o kojima se spekuliralo nista.. njih 5 a najveci je 5 mil kn
Samo 15.000 radnika T-HT-a upisalo dionice
Za kupnju dionica T-HT-a po povlaštenim uvjetima javilo se samo oko 15.000 radnika koji su upisali oko 65 posto ukupno raspoloživih dionica, izvijestio je Hrvatski sindikat telekomunikacija
http://www.welt.de
(+ Kliknite na sliku za uvećanje )
Prema ranije potpisanom sporazumu drugog kruga prodaje dionica neće biti, što znači da će trećina dionica koje su bile namijenjene radnicima ostati u portfelju države.
Svi radnici, osim petorice s najvećim brojem upisanih dionica, dobit će cijeli uplaćeni paket. Za ‘petorku’ koja je upisala enormni iznos dionica, među kojima je najveći upisani paket vrijedan oko pet milijuna kuna, odluku o eventualnom rezanju visine paketa donijet će Vlada.
Upis dionica na ime novih vlasnika trebao bi se obaviti s danom 20. lipnja, a isplata dividende uslijedit će najkasnije u petak, 27. lipnja.
Z. K.
četvrtak, 19.6.2008.
jel netko zna nešto o izvanrednoj dividendi?
Bojim se da je to "patka".
Nitko od "službenih" više ne govori o tome. [bye]
Ove stvari koje imaju veze s radnickim dionicama nama zapravo nebi trebale igrat neku znacajnu ulogu, nije da ce te dionice doci u skorije vrijeme na burzu, jedino je problem sto neki kojima to pase dizu ili spustaju cijenu dionice kako njima pase a to im sluzi kao izgovor za isto, a budimo iskreni to mogu samo fondovi, bilo otvoreni bilo mirovinski, HT je ipak jako likvidna dionica i nije bas da sa par stotina tisuca kuna mozete bitno utjecat na cijenu…
Ipak su za vrijeme pocetka prodaje dionica radnicima pustene glasine (istinite ili ne) o izvanrednoj dividendi (na 2. ili 3. dan po pocetku prodaje), pa o otkupu 10% u trezor, pa americki fond ulaze u HT itd, itd. Cijena je u tom periodu nesto rasla (ali ruku na srce i malo padala), pa je moje misljenje da je sve to bilo u svrhu mamljenja radnika. Po prvim informacijama vidimo da je prodaja radnicima podbacila, sto je bilo i za iscitati iz svega prilozenog. Slazem se da te dionice ne bi smjele imati ikakvog ucinka na trenutno stanje (prve radnicke dionice cemo vidjeti tek za 6 mjeseci na burzi), medjutim i sama cinjenica da je ponuda radnicima podbacila koristiti ce se za njezin naredni pad, jer eto ni sami radnici ne vjeruju u vlastitu firmu.
Prije nekih 15 dana sam rekao da će cijena ići +-5 kuna i to nije bilo teško predvidjeti, ali sada htovci imaju sastanke s predstavnicima fondova, znaju kolika će morati biti prodaja iz Bf-a, znaju koliko je radnika kupilo dionice, jedino se ne zna hoće li biti drugog kruga prodaje radnicima ili će taj dio zadržati država, stoga će se nešto s ovom dionicom početi događati. Iskreno mislim da je ova cijena minimum i da ovo može samo up. bilo da je to uz pomoć dividende, bilo nečeg drugog, a više je razloga za to i mislim da ih ne treba posebno navoditi. Prava zbivanja počinju od idućeg tjedna.
Ispričavam se nisam pročitao tekst sa prethodne stranice, znači drugog kruga nema što je po meni loše [embarass], tako da se u biti sada napokon sve zna.
Ni Londonu danas baš ne cvijetaju ruže.
Cijena je 59 dolara, ali je količina prometa od 13 000 komada i više nego solidna, a jučer je bila i veća, a bilo je više dana kada se s njom u Londonu uopće nije trgovalo, bez obzira na cijenu meni je to pozitivno
Dno je utvrdjeno. Vrti se oko 270kn. Ne postoji dionica na zse koja moze covjeku pruziti vecu sigurnost od Ht-a + gomilaju lovu kao Baja patak i imaju slatke brige kako ce to utrositi. To je jako vazno nijevazno 2. Dokle god je iznad ipo cijene ja se ne bunim.
Pozdrav Ekipi, evo moje malenkosti s par riječi :: osobno mislim da je dno u ovim teškim vremenima za HT 180 – 220 Kn, spike na ispod 200 KN/cca 45$ će označiti long term bottom te će po meni značiti revert point. POzdrav svima
Loš znak. Idem opalit po bidu…
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=3b649253-cc8a-4b94-8362-1752116c36c5&ref=investor
[lol]