Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 37,87 | 36.360 | 960 | 38,00 | 38,20 | 0,00% |
Ne mogu preko sadašnjeg brokera on-line, pošto on to još nema omogućeno. A sad negdje prelazit dok će biti gužva, mislim da mi je prekasno.
Nije prekasno, svaki broker to riješi za cc 10 min. sav sretan što si mu došao. I prebacivanje i online registraciju i kavu. Kako za tebe tako i za sve tvoje “pakete”. Pa njima je to posao-zarada. A tebi je kasnije 10 puta lakše. Cijelo online trgovanje izgleda identično kao i svaki online banking.
asdfgh123: ” I meni se čini previše 600 kuna. ” Ma kakvih 600 kuna, gdje je tu sadašnja vrijednost budućih zarada, treba to sve diskontirati itd. Cijenu na IPO očekujem od 200 do 250 kn sve preko je pljačka.
tu je baš sadašnja vrijednost budućih zarada. diskontirana.
ali tu cijenu tržište odmah ne prihvaća. jer se takva budućnost još nije desila. a ona može biti i bolja i lošija od one koja daje vrijednost 600 kn. pa će početno pozicioniranje biti niže npr. na 350 ili 400.
a
Ja osobno mislim da si totalno pretjerao. 350 do 400 je max vrijednost.
max vrijednost tijekom naredne godine? ne vjerujem. tht vrijedi više. a dcf metodu koriste svi renomirani analitičari…
[color=blue]PBZ i Vaba prvi ponudili kredite za kupnju dionica HT-a[/color]
Privredna banka prva je objavila cjelovite informacije o uvjetima kreditiranja kupnje dionica HT-a, namjenjene isključivo postojećim klijentima banke, piše Večernji list.
Krediti se daju uz kamatnu stopu 7,98 posto, na maksimalno 60 mjeseci, u koje se ubraja i poček koji je moguće dobiti, a najviše na 12 mjeseci. Naknada za obradu kredita iznosi jedan posto, odnosno minimalno 500 kuna, a deset posto iznosa kredita mora se deponirati u banci.
Kredite planiraju i druge banke, koje još ne objavljuje sve detalje. Vaba banka Varaždin, čija kamatna stopa kredita za HT još nije poznata, također će odobravati kredite i to svim zainteresiranima uz dva načina otplate. Onaj na 13 mjeseci nudi mjesečno plaćanje kamata, te plaćanje glavnice na kraju, dok se onaj uobičajeni koji nudi otplatu glavnice i kamata može uzeti na rok od maksimalno 48 mjeseci.
Prema nekim procjenama, kredite će zatražiti oko 20.000 građana, koji će uzeti oko 800 milijuna kuna kredita.
izvor: business.hr
tenkista:
”
Ne mogu preko sadašnjeg brokera on-line, pošto on to još nema omogućeno. A sad negdje prelazit dok će biti gužva, mislim da mi je prekasno.
”
Imaš još debelo vremena. Napravi ugovore, pokupi ljude i odvedi ih javnom bilježniku, odnesi brokeru. Nema tu previše posla. Ja to planiram napraviti tek iza 20tog i sve ću stići.[smiley2]
Za Inu se je moglo trgovati on-line? Naravno, mislim ove dionice na punomoći?
I kojeg mi brokera preporučujete?
Tko prijavi prodaju, gubi dodatnu dionicu Piše: Mirela Klanac Foto: T-com ZAGREB – Dok su pri izlasku Ine na burzu analitičari tvrdili da je ulaganje u tu dionicu isplativo na duljii rok, zbog čega su brojni dioničari odlučili pričekati istek prve godine da bi dobili i nagradnu dionicu, u slučaju javne ponude dionica HT-a stvara se nešto drukčija klima. Stoga se procjenjuje da će budući dioničari HT-a s više pažnje pratiti kretanja te dionice, te si osigurati i prostor za brzu reakciju. To podrazumijeva da će ubrzo nakon registracije vlasništva nad dionicama angažirati brokere kako bi, u trenutku kada procijene da je vrijeme, dali nalog za prodaju dionica. No, takav postupak će im, po svemu sudeći, izbiti nagradnu dionicu iz ruku, čak i ako u roku od godinu dana ne prodaju dionice na burzi. Naime, prema tumačenju Vladine odluke o uvjetima pod kojima građani mogu ostvariti pravo na jednu dionice na svakih 10 koje kupi, što nam je dala Središnja depozitarna agencija, proizlazi da dioničar gubi pravo na tu nagradu već prilikom iskazane namjere za prodajom dionica, odnosno sklapanja ugovora s brokerskom kućom. – U slučaju registracije dionica s brokerom, bez obzira na to što dionice neće biti prodane u roku od godinu dana na organiziranom tržištu, dioničar će izgubiti pravo na dopunsku dionicu – objašnjava predsjednica uprave SDA Vesna Živković. To znači da građanin koji u godinu dana od IPO-a obavi postupak registracije, što znači da je samo sklopio ugovor s brokerom, omogućio mu uvid u to da posjeduje dionice i za koje mu eventualno može dati nalog za prodaju, gubi mogućnost sudjelovanja u prijenosu nagradnih dionica. No nedvojbeno je, prema tumačanju SDA, da dopunsku dionicu dioničari neće izgubiti u slučaju osnivanja založnog prava banke nad dionicama, dakle prilikom financiranja kupnje dionica HT-a kreditom. To pravo neće se izgubiti ni ako dionice HT-a budu predmet nasljeđivanja, ili zbog takozvanog prijenosa na zastupnički račun uslijed gubitka poslovne sposobnosti kupca. Nagradne dionice se gube: – ako dioničar u godinu dana proda dionice – ako dioničar obavi samo registraciuju dionica s brokerom Nagradne dionice se ne gube: – ako se banka kreditor za kupnju dionica upiše kao založni vlasnik – ako su dionice predmet nasljeđivanja – ako se dionice prenesu na zastupnički račun zbog gubitka poslovne sposobnosti
bok ljudi!!!
imam pitanjce na ovaj post. ček šta to znači ako ja potpišem ugovor sa brokerskom kućom, ali još ne obavijestim sda da ću prebacivati dionice to znači da gubim pravo na dodatne????
imam dionice ina koje namjeravam držati dulje vrijeme. htjela bih ući i u t-ht, ali njih ne bih držala tako dugo. i ako ja sad nađem brokersku kuću, s njima potpišem ugovor a NE ŽELIM još prodavati inine dionice znači da ću izgubit dodatne dvije samo zato što sam napravila ugovor sa brokerskom kućom, a želim prodati samo one od t-ht-a???
molim da mi netko odgovori jer nisam baš upoznata sa svime!
hvala unaprijed
abacus ti nije loš. 0,6 % provizila ili minimalno 50kn.
koji online brokeraj koristite , odnosno koji bi preporučili za ovu priču?
Svi će ti biti banana prvi dan,ako na to misliš…
jel mi može netko odgovoriti? hvala
bok ljudi!!!
imam pitanjce na ovaj post. ček šta to znači ako ja potpišem ugovor sa brokerskom kućom, ali još ne obavijestim sda da ću prebacivati dionice to znači da gubim pravo na dodatne????
imam dionice ina koje namjeravam držati dulje vrijeme. htjela bih ući i u t-ht, ali njih ne bih držala tako dugo. i ako ja sad nađem brokersku kuću, s njima potpišem ugovor a NE ŽELIM još prodavati inine dionice znači da ću izgubit dodatne dvije samo zato što sam napravila ugovor sa brokerskom kućom, a želim prodati samo one od t-ht-a???
molim da mi netko odgovori jer nisam baš upoznata sa svime!
hvala unaprijed [smiley2][smiley2]