Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 38,92 | 141.150 | 3,627 | 39,00 | 39,10 | 0,78% |
može pomoć?
pa ne mogu vjerovat da sad kad prođe godinu dana neću dobiti dodatne dionice jer sam ih registrirao kod brokera
jel to stvarno tako i jel ima pomoći mojoj muci:(
istina je – na to su svi upozoravali kad je bio upis u 10 mjesecu samo izgleda nisi shvatio što to znači a i kako to da te broker nije upozorio na to
DIONICE HT D.D – ISPLATA DIVIDENDE
Dana 19.06.2008. godine održan je sastanak Povjerenstva za prodaju 7% dionica zaposlenima i ranije zaposlenima u HT-u, HP-u i T- Mobile.
Povjerenstvo je upoznato sa prodajom dionica, ukupno je prodano 64,61% dinica od ukupnog broja dionica namijenjenih za prodaju. Ostatak od 35,39% dinica namjenjenih radnicima ostaje u vlasništvu Vlade Republike Hrvatske.
Sada slijedi preknjižba vlasništva dionica sa računa Vlade na račune radnika, a potom će u vremenu od 24. 06. 2008. do najkasnije 27. 06. 2008. godine biti isplaćena dividenda novim dioničarima.
Dana 19.06.2008. godine održan je sastanak Povjerenstva za prodaju 7% dionica zaposlenima i ranije zaposlenima u HT-u, HP-u i T- Mobile.
Povjerenstvo je upoznato sa prodajom dionica, ukupno je prodano 64,61% dinica od ukupnog broja dionica namijenjenih za prodaju. Ostatak od 35,39% dinica namjenjenih radnicima ostaje u vlasništvu Vlade Republike Hrvatske.
Sada slijedi preknjižba vlasništva dionica sa računa Vlade na račune radnika, a potom će u vremenu od 24. 06. 2008. do najkasnije 27. 06. 2008. godine biti isplaćena dividenda novim dioničarima.
A što ja rekoh danas – za radnike drugog kruga nema! Samo u slučaju da su upisane SVE raspoložive dionice pa se kod uplate stvorio višak onda bi pravo na taj ostatak u drugom krugu imali (samo) oni koji su bili rezani.
Back to the future ili se sastanci održavaju prije nego zora svane?
Ili ipak:
http://www.hst.hr/DioniceHT/?PHPSESSID=ea1fcea5d413486be6de9faf6b226f16
U srijedu 18.lipnja održan je sastanak u Vladi RH kako bi Agent informirao predstavnike Vlade i sindikata o konačnom broju prodanih dionica, te kako bi se donijela odluka o eventualnom ograničavanju visine paketa upisanih dionica.
Na žalost, za kupnju dionica javilo se samo oko 15 000 radnika koji su upisali oko 65% ukupno raspoloživih dionica. Prema ranije potpisanom sporazumu drugog kruga prodaje dionica neće biti, što na žalost znači da je Vladi RH preostala oko 1/3 paketa koji je bio namijenjen radnicima.
Svi radnici ,osim 5 (petorice) s najvećim upisanim brojem dionica, dobit će cijeli uplaćeni paket. Za petoricu radnika koji su upisali enormni iznos dionica, pa je najveći uplaćen je paket oko 5 milijuna kuna, odluku o eventualnom rezanju visine paketa donijet će Vlada RH u četvrtak 19.lipnja.
Upis dionica na ime novih vlasnika trebao bi se obaviti s danom 20.lipnja , dok će isplata dividende uslijediti najkasnije u petak 27.lipnja.
Izvor: http://www.hst.hr
hmm…………………………. jednostavnim uvidom u stanje top deset dioničara ustanovio sam da su mirovinski fondovi dana 13.06. kupili 52.785 dionica, a na burzi je prošlo svega 17.558 kom
jesu li se to mirovinci počeli baviti torbarenjem ili što??
A što ja rekoh danas – za radnike drugog kruga nema! Samo u slučaju da su upisane SVE raspoložive dionice pa se kod uplate stvorio višak onda bi pravo na taj ostatak u drugom krugu imali (samo) oni koji su bili rezani.
da su upisane sve raspoložive dionice, onda se ne bi imalo što prodavati u drugom krugu
bilo bi pošteno da za godinu dana radnici ponovo mogu kupiti preostale dionice, taman kad prođe lock period i skupi se nešto para pa ko voli nek izvoli.
Možda i nije loše što je ostalo dosta neprodanih dionica. Država je planirala skupiti xxx kuna ovom prodajom i to joj nije uspjelo. E sad, nečim treba napuniti proračun. Koje je rješenje? Ako neće biti drugog kruga onda je izgledna izvanredna dividenda i to vrlo brzo. Vladi je ostalo sada oko 5% dionica, a određeni postotak kasnije ide svima nama koji nismo registrirali dionice sa IPO. I zato bi se izvanredna dividenda mogla dogoditi tijekom ovog ljeta. Do bi većim dijelom pokrilo rupu u proračunu zbog neuspjele prodaje dionica radnicima.
Svi radnici ,osim 5 (petorice) s najvećim upisanim brojem dionica, dobit će cijeli uplaćeni paket. Za petoricu radnika koji su upisali enormni iznos dionica, pa je najveći uplaćen je paket oko 5 milijuna kuna, odluku o eventualnom rezanju visine paketa donijet će Vlada RH u četvrtak 19.lipnja.
Jel dobro biti među tih 5 ili ipak nije, i ima li tko s foruma da je među njima?
Ja sam neodređen jel to dobro. Volio bih imat toliko uplaćeno, a ne bi volio da mi odrežu paket.