HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 25.11.2024. u 19:00
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
38,92
141.150
3,627
39,00
39,10
0,78%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

može pomoć?
pa ne mogu vjerovat da sad kad prođe godinu dana neću dobiti dodatne dionice jer sam ih registrirao kod brokera
jel to stvarno tako i jel ima pomoći mojoj muci:(

istina je – na to su svi upozoravali kad je bio upis u 10 mjesecu samo izgleda nisi shvatio što to znači a i kako to da te broker nije upozorio na to

DIONICE HT D.D – ISPLATA DIVIDENDE

Dana 19.06.2008. godine održan je sastanak Povjerenstva za prodaju 7% dionica zaposlenima i ranije zaposlenima u HT-u, HP-u i T- Mobile.
Povjerenstvo je upoznato sa prodajom dionica, ukupno je prodano 64,61% dinica od ukupnog broja dionica namijenjenih za prodaju. Ostatak od 35,39% dinica namjenjenih radnicima ostaje u vlasništvu Vlade Republike Hrvatske.
Sada slijedi preknjižba vlasništva dionica sa računa Vlade na račune radnika, a potom će u vremenu od 24. 06. 2008. do najkasnije 27. 06. 2008. godine biti isplaćena dividenda novim dioničarima.

http://www.vecernji.hr/home/manager/3107971/index.do

Dana 19.06.2008. godine održan je sastanak Povjerenstva za prodaju 7% dionica zaposlenima i ranije zaposlenima u HT-u, HP-u i T- Mobile.
Povjerenstvo je upoznato sa prodajom dionica, ukupno je prodano 64,61% dinica od ukupnog broja dionica namijenjenih za prodaju. Ostatak od 35,39% dinica namjenjenih radnicima ostaje u vlasništvu Vlade Republike Hrvatske.
Sada slijedi preknjižba vlasništva dionica sa računa Vlade na račune radnika, a potom će u vremenu od 24. 06. 2008. do najkasnije 27. 06. 2008. godine biti isplaćena dividenda novim dioničarima.

A što ja rekoh danas – za radnike drugog kruga nema! Samo u slučaju da su upisane SVE raspoložive dionice pa se kod uplate stvorio višak onda bi pravo na taj ostatak u drugom krugu imali (samo) oni koji su bili rezani.

Vrijeme ne stvara mudrace nego starce!

Back to the future ili se sastanci održavaju prije nego zora svane?

Ili ipak:

http://www.hst.hr/DioniceHT/?PHPSESSID=ea1fcea5d413486be6de9faf6b226f16

U srijedu 18.lipnja održan je sastanak u Vladi RH kako bi Agent informirao predstavnike Vlade i sindikata o konačnom broju prodanih dionica, te kako bi se donijela odluka o eventualnom ograničavanju visine paketa upisanih dionica.

Na žalost, za kupnju dionica javilo se samo oko 15 000 radnika koji su upisali oko 65% ukupno raspoloživih dionica. Prema ranije potpisanom sporazumu drugog kruga prodaje dionica neće biti, što na žalost znači da je Vladi RH preostala oko 1/3 paketa koji je bio namijenjen radnicima.

Svi radnici ,osim 5 (petorice) s najvećim upisanim brojem dionica, dobit će cijeli uplaćeni paket. Za petoricu radnika koji su upisali enormni iznos dionica, pa je najveći uplaćen je paket oko 5 milijuna kuna, odluku o eventualnom rezanju visine paketa donijet će Vlada RH u četvrtak 19.lipnja.

Upis dionica na ime novih vlasnika trebao bi se obaviti s danom 20.lipnja , dok će isplata dividende uslijediti najkasnije u petak 27.lipnja.

Izvor: http://www.hst.hr

hmm…………………………. jednostavnim uvidom u stanje top deset dioničara ustanovio sam da su mirovinski fondovi dana 13.06. kupili 52.785 dionica, a na burzi je prošlo svega 17.558 kom

jesu li se to mirovinci počeli baviti torbarenjem ili što??

novac na burzi nikad nije izgubljen, promijenio je vlasnika!

A što ja rekoh danas – za radnike drugog kruga nema! Samo u slučaju da su upisane SVE raspoložive dionice pa se kod uplate stvorio višak onda bi pravo na taj ostatak u drugom krugu imali (samo) oni koji su bili rezani.

da su upisane sve raspoložive dionice, onda se ne bi imalo što prodavati u drugom krugu

bilo bi pošteno da za godinu dana radnici ponovo mogu kupiti preostale dionice, taman kad prođe lock period i skupi se nešto para pa ko voli nek izvoli.

strpljen..spašen Time is on my side

molim k/p.

hvala

Možda i nije loše što je ostalo dosta neprodanih dionica. Država je planirala skupiti xxx kuna ovom prodajom i to joj nije uspjelo. E sad, nečim treba napuniti proračun. Koje je rješenje? Ako neće biti drugog kruga onda je izgledna izvanredna dividenda i to vrlo brzo. Vladi je ostalo sada oko 5% dionica, a određeni postotak kasnije ide svima nama koji nismo registrirali dionice sa IPO. I zato bi se izvanredna dividenda mogla dogoditi tijekom ovog ljeta. Do bi većim dijelom pokrilo rupu u proračunu zbog neuspjele prodaje dionica radnicima.

Svi radnici ,osim 5 (petorice) s najvećim upisanim brojem dionica, dobit će cijeli uplaćeni paket. Za petoricu radnika koji su upisali enormni iznos dionica, pa je najveći uplaćen je paket oko 5 milijuna kuna, odluku o eventualnom rezanju visine paketa donijet će Vlada RH u četvrtak 19.lipnja.

Jel dobro biti među tih 5 ili ipak nije, i ima li tko s foruma da je među njima?
Ja sam neodređen jel to dobro. Volio bih imat toliko uplaćeno, a ne bi volio da mi odrežu paket.

New Report

Close