Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 38,22 | 54.457 | 1,425 | 38,20 | 38,50 | 1,05% |
HRVATSKI TELEKOM 20.000 radnika upisalo dionice
Slab interes zaposlenika za T-HT
Autor Snježana MLINAREVIĆ
Prodaja sedam posto dionica HT-a zaposlenicima i prije zaposlenima u HT-u i Hrvatskoj pošti završila je. Prema neslužbenim podacima, interes nije bio ni približno onakav kao za vrijeme euforije na IPO-u.
http://www.vecernji.hr/home/manager/3107971/index.do
Dobra vijest
Prodaja sedam posto dionica HT-a zaposlenicima i prije zaposlenima u HT-u i Hrvatskoj pošti završila je. Prema neslužbenim podacima, interes nije bio ni približno onakav kao za vrijeme euforije na IPO-u.
Dobra vijest
Zašto bi to bila dobra vijest za nekoga, bez obzira koliko se radnika javilo, sve dionice će biti prodane i to uglavnom špekulantima, govorim iz prve ruke, za radnike koji nisu imali novca uglavnom imaju sponzore, a masa radnika je uplatila i preko 1000 dionica pa koliko dobiju, a ova vijest je sigurno neistinita, ja od 400 radnika znam za 2 koji nisu upisali, zadnji dan nisu našli sponzora, sponzori više nisu imali novca…
Dobra vijest
čudom se čudim što je interes slab, s obzirom kakvo je stanje na burzi i kako HT stoji i ovo je puno.
Možda je 20000 ljudi upisalo dionice ali ti ljudi sigurno nisu upisivali onaj osnovni, zajamčeni paket nego znatno više od toga, tako da je neslužbena informacija da je upisano cca 68% raspoloživih dionica. To je naravno još uvijek dobra vijest, jer znači da neće biti rezanja. Navodno postoje i ekstremni slučajevi upisanih količina na koje će trebati intervenirati ali pravo na preostale dionice u drugom krugu imaju ponovo svi ili drugog kruga neće ni biti jer su svi dobili koliko su tražili. Ja sam tu malo zbunjen (kao i inače) pa ako netko zna točno što u tom slučaju slijedi neka napiše.
Evo danasnjih podataka za doticni fond
Total Managed Assets $5,932,634 u odnosu na juce povecanje od 2,000,000.00$…
jel moze ko protumacit ovu stavku…
Znaci da fond treba kupiti oko 570 dionica HT-a da bi odrzao definirani balans. Nije stvar samo u iznosu koji ce se utrositi na kupnju HT-a (zaista mizerni iznosi), vaznije je da je HT presao Atlantik. Fondovi u USA (kao i bilo gdje drugdje) se medjusobno analiziraju… i pitanje je kratkog vremena kad ce se neki malo jaci igrac zapitati: What is f….. HT?
Cijeli paket nije prodan
Meni je nevjerojatno da ovakve informacije idu u javnost. Što to znači neslužbeno? Ovdje je netko odao poslovnu tajnu. Ne bi li RBA kao agent trebala tužiti novinarku za pisanje neistina ili ako je to novinarka saznala od nekog zaposlenika ili nekog iz državne uprave neka taj odgovara i dobije otkaz.
Naravno novinar će se pozvati na tajnost izvora što je po meni totalni bullshit jer se ovdje ne radi o otkivanju krimala, prevare, nepotizma ili neznam čega već o odavanju poslovne tajne.
jel netko zna nešto o izvanrednoj dividendi?
po zadnjim informacijama prodano je samo 60% dionica tako da će najvjerojatnije biti i drugi krug [thumbsup]
a to isto znači da svi oni koji su pisali više od 135 dionica dobivaju koliko god da su pisali ( hehe evo mene u toj skupini )
sad još da naraste preko 300 u idućih 6 mj ……..
znači da skupljamo pare za još [cool]
treba sad kod babe, dede, staraca i ostalih nastaviti sa žicanjem para
po zadnjim informacijama prodano je samo 60% dionica tako da će najvjerojatnije biti i drugi krug [thumbsup]
a to isto znači da svi oni koji su pisali više od 135 dionica dobivaju koliko god da su pisali ( hehe evo mene u toj skupini )
sad još da naraste preko 300 u idućih 6 mj ……..
Bit će drugi krug al’ u tom krugu sudjeluje SAMO država jer su svi dobili što su tražili. Dakle što si upisao to ti je to! Živio rođo!