Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 38,48 | 74.377 | 1,933 | 38,50 | 38,70 | 0,00% |
linearno se ovdje shvaća kao jedan apsolutni iznos a proporcionalno kao postotni iznos
Razmisljao sam o tome, sto ako dode osoba A i hoce kupit npr. 150 dionica, dode takoder osoba B koja goce kupit 1000 dionica, i sad vlada kaze-prevelika je guzva, smanjit cemo pakete linearno za 150 komada??? Sto ce onda osoba A? Osobi B onda ostaje 850 komada… Mislim da to nije bas to…
Neznam zašto vas koji niste u HT-u zanima linearni ili prop., vama je svejedno, inače nezna se, vlada je rekla pravično što god to značilo.
ma je li to neka nova korekcija na pomolu?
Aha. Situacija u cijelom svijetu je nestabilna. Koliko god vlada pokušava spasiti BF uvijek nekako pogode loš tajming. Prvo im je istek zabrane prodaje udjela pao u najnezgodnije moguće vrijeme kada je bila najveća korekcija kod nas. Onda su se smislili da odgode isplatu na zahtjeve za 2 mj. i sada to istječe a cijene na svjetskoj razini ponovno padaju tako da padaju i kod nas. Bilo bi im bolje da su prodavali HT i skupljali cash dok je išao gore u zadnjih mjesec dana, a ovako prave se da lafo ne moraju prodavati, pa niti ne prodaju, čekaju zadnji čas jer misle burza će gore, a sad kad će ipak morati nešto i prodati opet loše, pada burza pa pada i HT. Još malo pa će biti vrijeme za kupnju ove dionice.
Razmisljao sam o tome, sto ako dode osoba A i hoce kupit npr. 150 dionica, dode takoder osoba B koja goce kupit 1000 dionica, i sad vlada kaze-prevelika je guzva, smanjit cemo pakete linearno za 150 komada??? Sto ce onda osoba A? Osobi B onda ostaje 850 komada… Mislim da to nije bas to…
[/quote]
Vlada kaže:
linearno—svakome 400 dionica(npr.), bez obzira koliko je više uplatio
proporcionalno—-svakome 60 % (npr.) od iznosa koliko je uplatio
Može li ticker za pracenje HT na FTSE? [proud]
http://newsvote.bbc.co.uk/1/shared/fds/hi/business/market_data/stockmarket/3/one_month.stm
Ima li ko kakav suvisli izračun ili procjenu koliko će biti moguće dobiti, ako pretpostavimo da će paketi bit za sve jednaki(ograničeni na cifru). Koji je odaziv upisivanja, koliko se prosječno upisuje(u mojem okruženju svi upisuju 135kom=1 paket)?? Nitko ništ ne špekulira, ne računa … nije mi jasno? Kad je bio IPO, ljudi samo da nisu brojali pred poslovnicama banaka.
Moja kristalna kugla kaže da ćemo danas završit s plusom.
Zapravo, pa dosta smo više padali?
I ne samo mi…
Korekcija bila, i danas će se dosta toga zazelenit.
(ovo je zapravo hipnotička sugestija – možda djeluje, nikad se nezna)