HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 18.11.2024. u 05:32
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
37,94
56.149
1,480
37,90
38,30
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

ma da me se ne bi krivo shvatilo;imam i ja HT u portfelju,samo sam htio iznijeti svoje viđenje u vezi ove dionice,i reći da se meni ovo u svezi izvanredne dividende pumpali da vlada uspije prodat radničke dionice,a za to treba stvorit malo veću razliku.Rekao sam dosta puta,po fundamentima je malo ovakvih dionica,ali dok to kod nas dođe….o tom potom.

Ti mora da se šališ, smatraš da nije dionica budućnosti, a imaš je u portfelju? Ili si samo mazohist?
Meni fakat logika popušta kod ovakvih slučajeva…

US took freewheeling capitalism to the limits and the wheels came off

Društvo HT d.d. dostavilo je obavijest o najavama sastanaka s institucionalnim investitorima.

http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/963-08-HT_najava_institucionalni_investitori.pdf

US took freewheeling capitalism to the limits and the wheels came off

ma da me se ne bi krivo shvatilo;imam i ja HT u portfelju,samo sam htio iznijeti svoje viđenje u vezi ove dionice,i reći da se meni ovo u svezi izvanredne dividende pumpali da vlada uspije prodat radničke dionice,a za to treba stvorit malo veću razliku.Rekao sam dosta puta,po fundamentima je malo ovakvih dionica,ali dok to kod nas dođe….o tom potom.

Ako je to, tada je bilo preuranjeno, nema navale, sad bi u ponediljak tribalo nešto plasirati.

30.05.2008
Pripreme za smanjenje viška kapitala u T-HT-u

Uprava HT-a intenzivirala je pripreme prijedloga za "smanjivanje" viška slobodnog novca koji kompanija ima u bilanci i koji je zadnjeg dana prošle godine iznosio oko šest milijardi kuna.

Nije isključeno da se zbog negativnih očitovanja analitičara na problem cash-flowa HT-a ta akcija ipak požuri u odnosu na neka predviđanja da će rješenja biti poznata tek koncem ove godine. Također, neslužbeno je potvrđeno da se uz stalnu otvorenu opciju akvizicija razrađuje još i model isplate izvanredne dividende te model otkupa dionica za trezor te njihova naknadnog poništenja u funkciji smanjenja temeljnog kapitala, odnosno podizanja vrijednosti dionice. Kad bi se, recimo, dioničari HT-a odlučili za otkup maksimalnih 10 posto dionica za trezor kompanija bi za ukupan paket (po zaključnoj cijeni od četvrtka) "potrošila" oko 2,2 milijarde kuna, a i dalje bi ostalo dovoljno za akvizicije. Informacija o pripremama prijedloga modela zapravo kolidira s najnovijom "prozivkom" Uprave HT-a od strane analitičara Erstea koji su u svojoj analizi ponovno smanjili ciljanu cijenu dionice HT-a na 330 kuna zbog "najave menadžmenta da nove akvizicije imaju veći prioritet od isplate izvanredne dividene". HT je, naime, najavio da kroz privatizacijski proces koji se očekuje tijekom ove godine kani steći većinski udio u HT Mostaru. Doznaje se, međutim, da Uprava HT-a ravnopravno tretira sva tri modela za smanjivanje viška novca te da će o modelu u konačnici ionako definitivno odlučivati dioničari. Teško je procjenjivati koja bi opcija više odgovarala sadašnjim dioničarima HT-a s obzirom na njihove različite interese u kompaniji. Posve je sigurno da bi, recimo, isplatu izvanredne dividende pozdravili mali dioničari, a sigurno bi dobrodošla Braniteljskom fondu kojem će uskoro zatrebati gotovina za isplatu udjela. No pitanje je kako bi taj model tretirao najveći dioničar Deutsche Telekom.

Znam da je ovo stara vijest, međutim sa stranica je sindikata ht-a, znači nešto će biti i to ipak izgleda ne krajem godine [thumbsup]

Surround all arround when it hits the ground

Samo da napomenem da isplate udjela u BF-u kreću u ponedjeljak!

Ovo sa HT-om je najnormalnija stvar.Tko ne vidi da je ova stvar sa izvanrednom dividendom navlakuša,taj na burzi nema šta radit.O DIVIDENDI (PA I IZVANREDNOJ) ODLUČIVA SKUPŠTINA DIONIČARA a ona se ne održava svako malo vremena.Ako i budfe tek dogodine.Puno toga negativnog ima šta djeluje na cijenu dionice(a to je kriva vlada(fond branitelja,dodatne dionice u 10. mjesec i 300.000 ljudi koji to čekaju,zatim istek prvog lock-up perioda od 6 mj.(ti su kupovali kad se uračuna dividenda po 135-145 kuna).HT je dobra firma ali još najmanje godinu dana će padati.

Ajme!
Poziv za skupštinu i onako se mora objaviti najmanje 30 dana prije održavanja.
Pravo pitanje je linearno ili proporcionalno ("hst" je najprije objavio prvo pa drugo) rezanje paketa.
Još deset dana [cool]

baš me zanima koji bi mogao biti maksimalni broj dionica koji će se moći uzeti preko samo jednog radnika. jer mislim da se nije bez veze stavilo da se može upisati u ponudi neograničeni broj dionica —> sigurno su veliki igrači koji planiraju kupnju puno puno više od samo 135 dionica tu imali svoje prste računajući na mali odaziv radnika zbog sve manje cijene dionice

Upisi za radničke dionice traje do 16.06., isplate iz fonda branitelja, ako se ne varam od ponedjeljka, ht-ovci se sastaju sa fondovima 19. i 20.06. Dobit će sve podatke i vjerojatno ubrzo sazvati skupštinu na kojoj će odlučiti između tri scenarija iz gornjeg članka.

Slažem se sa Zvonom,samo postoji još jedan limit koji traži sindikat a to je da će se svi paleti preko određene vrijednosti rezati npr 100000 kn,pa ti je onda isto uplatio 2 milijona ili 100 k kn.Puno je toga nedorečenog,a da sam i ja na njihovom mjestu ne bih znao kako dokle god se ne vidi koliko je radnika upisalo dionice i koja količina dionica.Poslje je sve stvar matematike. Osobno ne vjerujem da će netko imati snage i igrati se sa radničkim dionicama i pustiti nekoga u proporcionalni udio dodjele sa velikom količinom keša.
Šta vi mislite?

Upisi za radničke dionice traje do 16.06., isplate iz fonda branitelja, ako se ne varam od ponedjeljka, ht-ovci se sastaju sa fondovima 19. i 20.06. Dobit će sve podatke i vjerojatno ubrzo sazvati skupštinu na kojoj će odlučiti između tri scenarija iz gornjeg članka.

Potpisujem, ali mislim da će nešto izaći u javnost i prije 16.06 da nebi bilo velike rasprodaje od strane braniteljskog fonda….

bit će bolje................

Kolega bestija2 oni branitelji koji su stavili udjele na prodaju 09.04. dobivaju lovu 09.06., oni koji su 10.04. dobivaju 10.06. itd. Samo je pitanje hoće li im BF to moći splatiti cashom koji ima u fondu ili će morati prodati dionice INE ili Ht-a, mada su rekli da ta prodaja bila već obavljena ili ne treba ići u blok transakcijama.

Potpisujem, ali mislim da će nešto izaći u javnost i prije 16.06 da nebi bilo velike rasprodaje od strane braniteljskog fonda….

[/quote]

Ja mislim da se BF fond raspao negdje oko 15.05. Odnosno da je negdje oko tog datuma više od pola članova zatražilo isplate. Nagađam, nemam čvrste dokaze.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

New Report

Close