HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 18.11.2024. u 03:33
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
37,94
56.149
1,480
37,90
38,30
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Ovo sa HT-om je najnormalnija stvar.Tko ne vidi da je ova stvar sa izvanrednom dividendom navlakuša,taj na burzi nema šta radit.O DIVIDENDI (PA I IZVANREDNOJ) ODLUČIVA SKUPŠTINA DIONIČARA a ona se ne održava svako malo vremena.Ako i budfe tek dogodine.Puno toga negativnog ima šta djeluje na cijenu dionice(a to je kriva vlada(fond branitelja,dodatne dionice u 10. mjesec i 300.000 ljudi koji to čekaju,zatim istek prvog lock-up perioda od 6 mj.(ti su kupovali kad se uračuna dividenda po 135-145 kuna).HT je dobra firma ali još najmanje godinu dana će padati.

Kakva gomila nebuloza… Skupština se ne može održati nakon proteka npr. 3 mjeseca od protekle zbog? O kojih 300 000 ljudi pričate, nakon što pokupe još jednu dividendu ove godine broj onih koji ce izac od tih 300 000 ce se moc nabrojati na prste jedne ruke.. plašenje bf-om više stvarno nema smisla, bar medju onima koji se vole nazivati ozbiljnim investitorima.. Po meni jedina realna opasnost je istek lock up-a, al mislim da ce se i radnicima omilit dividenda..

[i][b]Stvarnost - iluzija izazvana pomanjkanjem alkohola[color=yellow][/color][/b][/i]

HT je dobra firma ali još najmanje godinu dana će padati.

Nebi rekao da će padati nego stagnirati na razinama 270-290 kn, ali ne godinu nego čak i više dok mali dioničari ili barem veći dio njih ne prodaju svoje dionice. Tempom kojim sada prodaju trebalo bi 2-3 godine da se normalizira stanje i da onda nema toliko jeftinih prodavatelja kao sada.

Ovo sa HT-om je najnormalnija stvar.Tko ne vidi da je ova stvar sa izvanrednom dividendom navlakuša,taj na burzi nema šta radit.O DIVIDENDI (PA I IZVANREDNOJ) ODLUČIVA SKUPŠTINA DIONIČARA a ona se ne održava svako malo vremena.Ako i budfe tek dogodine.Puno toga negativnog ima šta djeluje na cijenu dionice(a to je kriva vlada(fond branitelja,dodatne dionice u 10. mjesec i 300.000 ljudi koji to čekaju,zatim istek prvog lock-up perioda od 6 mj.(ti su kupovali kad se uračuna dividenda po 135-145 kuna).HT je dobra firma ali još najmanje godinu dana će padati.

Možda si u pravu, međutim puno je medija o tome pisalo, ht je poslao dopis na Zse u svezi toga, tako da u to što pišeš ne možeš biti totalno siguran, lako se može dogoditi da se iskrcaš, a da ht strašno pobjegne jer netko uvijek zna vijesti dan ili dva ranije. Osim toga, gdje trenutno uopće uložiti lovu?!

Surround all arround when it hits the ground

danas je promet mizeran, ali ipak neko neda da cijena ide dole, kolicina na ovom nalogu od 284 se stalno smanjuje i kad dodje pri kraj opet je povecaju… vec se dva sata trguje po 284..

idući tjedan će bit bolje...

kad su ono nebuloze što sam naveo,volio bih da mi ti izneseš svoje razloge zašto ht pada ili stagnira dok ostale dionice rastu

kad su ono nebuloze što sam naveo,volio bih da mi ti izneseš svoje razloge zašto ht pada ili stagnira dok ostale dionice rastu

zbog ponude i potražnje!

dan je pametniji od noći

Uf!
Ni ja se ne slažem.
Kupnja HT-a trebala bi biti školski primjer promišljenog ulaganja.
E, sad. Promišljeno ulaganje?
Po meni to je ulaganje u dionicu na temelju indicija dok je cijena još relativno niska (a sad je blizu najnižeg ikad) a u relativno kratkom vremenu će uslijediti dobre vijesti u vezi poslovanja firme.

HT je naveo indicije (cca 4 milijarde kn viška) i moguća 3 načina potrošnje te love. Ovo je razlog za blagi skok i to se desilo ali na žalost u cijeloj je priči još i kvaka 22. Braniteljski i slični fondovi i neki pojedinci moraju prodavat dionice ne zato jer su loše nego zato jer im SADA treba CASH.

Dakle, u idealnom slučaju, da se sutra objavi preuzimanje Mostara, da za 10 dana izjave da će otkupljivat svoje dionice i onda još u slijedečih 10 dana najave ekstra dividendu, dionica HT-a bi se popela na 360 kn i to je ono što svi mi zapravo čekamo.
Scenarij ne mora biti takav ali nešto slično očekujemo svi mi koji surfamo na 3 – 4 dobra vala (po cca 25% dobiti po valu) na godinu.

Iščekivanje pravog vala je obično izgleda kao prazan hod no, skupiti 75 – 100 % dobiti na godinu i nije tako loše.
Ili griješim?

Tri su uvjeta potrebna da bi čovjek bio sretan: biti budala, egoist i zdrav; Ali, ako vam nedostaje prvi, sve je izgubljeno!

danas je promet mizeran, ali ipak neko neda da cijena ide dole, kolicina na ovom nalogu od 284 se stalno smanjuje i kad dodje pri kraj opet je povecaju… vec se dva sata trguje po 284..

Ma, 284 je dno od kojeg se cijena više puta odbila zadnje dane ali i ulaz koji je više nego dobar za ono što skoro slijedi. U HT-u se kuha nešto dobro i svi to pomalo znamo.
Zato smo i ovdje, zar ne 😉

Tri su uvjeta potrebna da bi čovjek bio sretan: biti budala, egoist i zdrav; Ali, ako vam nedostaje prvi, sve je izgubljeno!

da,da ponuda i potražnja .U te dvije riječi je sve stalo ono što sam ja naveo.Bit ću kratak: HT nije dionica budućnosti,to breme će je opterećivati kada prestanu oni razlozi koje sam prije naveo.

Evo, za arhivu:
Situacija 06.06.08. u 15.00 sati:

Kupnja Cijena
79 284,02
6 284,01
187 284,00
20 283,95
100 283,91
200 283,81
62 283,80
150 283,73
42 283,72
98 283,65
Cijena Prodaja
284,30 113
284,41 80
284,48 63
284,49 63
284,50 66
284,65 63
284,70 60
284,79 126
284,90 93
284,96 50

Kako se cijena giba u lipama gore i dolje,oko 284 kn,samo ju je zanimljivo pratiti i odmarati oči u transakcijama. [yawn]

Sjećaš li se sjaja u travi i mirisa u cvijeću,sve što je bilo,prošlo je,vratit se neću.

ma da me se ne bi krivo shvatilo;imam i ja HT u portfelju,samo sam htio iznijeti svoje viđenje u vezi ove dionice,i reći da se meni ovo u svezi izvanredne dividende pumpali da vlada uspije prodat radničke dionice,a za to treba stvorit malo veću razliku.Rekao sam dosta puta,po fundamentima je malo ovakvih dionica,ali dok to kod nas dođe….o tom potom.

New Report

Close