Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 38,22 | 54.457 | 1,425 | 38,20 | 38,50 | 1,05% |
Ne znam jesam li nešto propustio, ali još uvijek mi nije jasan jedan detalj: Do 17.9. Vlada će odrediti raspon punudbene cijene Znači nako toga, (17.-27.9.) ja dodjem u FINU i kažem da želim upisati dionice u vrijdnosti 38000 kn i moram odmah reci tocnu cijenu dionice koju nudim, a koja je unutar zadanog raspona ? Recimo Vlada kaze: raspon 200-300 kn. Ja predbiljezim moju cijenu od 230 kn. Vlada donosi konacnu odluku o cijeni od, npr. 250 kn. Što se tada događa s mojom ponudom? Jesam li odbijen ili obvezan kupiti po 250 kn ? Što se događa s ostatkom do onih 38000kn ako taj iznos nije dijeljiv s cijenom dionice koju ce Vlada na koncu odrediti ?
En’ ti nedelje, al’ si ga zakompliciro’!!!![smiley2]
Kada izađe prospekt, lijepo čitanje, od strane 1 do xy
Upišeš dionice za 30.000 i vrate ti 8.000 kn. Što tu ima biti nejasno?!?
Ajmo ovako:
Vlada odredi cijenu dionice od 240 kn.
To znači da ti za 38 000 kn dobiješ 158.3 dionice
E sad,čoek pita,koliko sam ja shvatio,šta sa viškom od 0.3×240=72kn
To će biti uplačeno natrag na račun čiji broj moraš priložiti ponudi.
al ga svi je..te….svaki visak se vrati na tvoj tekuci racun…bio 5 iljada kuna ili 5 lipa…svejedno![smiley2]
fazan: ” Upišeš dionice za 30.000 i vrate ti 8.000 kn. Što tu ima biti nejasno?!? ” Ajmo ovako: Vlada odredi cijenu dionice od 240 kn. To znači da ti za 38 000 kn dobiješ 158.3 dionice E sad,čoek pita,koliko sam ja shvatio,šta sa viškom od 0.3×240=72kn To će biti uplačeno natrag na račun čiji broj moraš priložiti ponudi.
Marinko dobiva kilo janjetine.
Kao što sam i rekao, slijedi festival svakojakih pitanja. Da se razumijemo, ja sam za pomoći svakome. Ali ljudi dajte malo i sami probajte neke stvari skontati.
Jeste li čitali kako “***obrisano***” Galinac kaže kako nije siguran da će se moći dobro zaraditi na HT-u ako ne uđu veliki igrači /institucionalni/ , kao on i sl. te fondovi.Sjećate se kako je u dnevniku HRT-a tri dana prije zaključenja upisa dionica u INI popljuvao INU i od ponedjeljka do četvrtka /zadnja 3-4 dana / mali dioničari više skoro uopće nisu više upisivali INU.Sada sa ovim komentarima sigurno misli da će isto postići.? A kada je uzimo kontrolni paket Industrogradnje koja je tada bila zadnje /oprostite na izrazu/ smeće,onda nije govorio da ona ništa ne vrijedi , već ju je dobro uvaljao,mislim,Nizozemcima.
Evo ljudi pa se malo igrajte. Jedina varijabla je cijena. Dakle, jedino cijenu možete mijenjati, ostalo sam zaključao.
Marinko dobiva kilo janjetine.
Kao što sam i rekao, slijedi festival svakojakih pitanja. Da se razumijemo, ja sam za pomoći svakome. Ali ljudi dajte malo i sami probajte neke stvari skontati.
Nikako ne mogu izracunati ,ako recimo kupim 4 ili 5 paketa po 25000 kn pa mi oni smanje proporcionalno iznos za 10 -12 % koliko cu ja dobiti dionica ako broj nije paran i koliko ce mi se vratiti . I da li ce to biti recimo dovoljno za rundu gembaca?
Ako moze kakva tablica . hvala
[smiley2]
Evo sad sam bas citao neki clanak koji kaze da banke ocekuju oko 20000 ljudi koji ce uzeti kredit za kupnju ht-dionice.Pa onda po mom nekom proracunu sumnjam da ce sudjelovati vise od 100000 ljudi u kupnji ove dionice.A ovi sto pricaju da ce prodati inu da bi kupili HT nisu mi bas jasni!