HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 17.11.2024. u 05:23
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
37,94
56.149
1,480
37,90
38,30
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Astralis, 01.06.2008. u 13:24
Smanjenje temeljnog kapitala – Društvo može: otkupiti dionice na tržištu te ih poništiti,drugi način je smanjenje nominalne vrijednosti dionice.Kod prvog načina raste vrijednost dionice a kod drugog načina društvo isplaćuje vlasnike dionica za umanjenu vrijednost dionice.

Nisam siguran što se smatra po "porastom vrijednosti dionice".

Nastavljam tražiti.
[/quote]

Pod time se smatra porast PPS-a (dakle trržišne cijene po dionici)… ako je manji broj outstanding sharesa autamatski uz istu ukupnu tržišnu kapitalizaciju kompanije raste PPS.

You either do it right or you get eliminated!

El Febo, 01.06.2008. u 13:50
Smanjenje temeljnog kapitala – Društvo može: otkupiti dionice na tržištu te ih poništiti,drugi način je smanjenje nominalne vrijednosti dionice.Kod prvog načina raste vrijednost dionice a kod drugog načina društvo isplaćuje vlasnike dionica za umanjenu vrijednost dionice.

Nisam siguran što se smatra po "porastom vrijednosti dionice".

Nastavljam tražiti.
[/quote]

Pod time se smatra porast PPS-a (dakle trržišne cijene po dionici)… ako je manji broj outstanding sharesa autamatski uz istu ukupnu tržišnu kapitalizaciju kompanije raste PPS.
[/quote]

i što onda DT ima od toga…ili nastoje razveseliti male dioničare, da je ovo USA takav potez bi bio uobičajen ali kod nas nemam pojma što žele time postići…veći kreditni rejting im ne treba jer iza njih stoji DT, večinski su vlasnik i po meni ako žele još povečat poziciju radi dividend yield , više bi im odgovarao manji PPS?!

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

Da li je itko razmisljao o tome da ce DT na takav nacin doci do 6-7% vise HT bez da potrosi 1 €? Sto dugorocno znaci vise para od dividende… Sto god analiticari DT-a odlucili, ta odluka ce biti za dugi rok, tako mi se cini ovo veoma dobar razlog.

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Da li je itko razmisljao o tome da ce DT na takav nacin doci do 6-7% vise HT bez da potrosi 1 €? Sto dugorocno znaci vise para od dividende… Sto god analiticari DT-a odlucili, ta odluka ce biti za dugi rok, tako mi se cini ovo veoma dobar razlog.

Da, to je istina.Ne znam da li je to cilj, ali bi u svakom slučaju to bio rezultat smanjenja temeljnog kapitala.

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

pa kako neće potrošiti ili oportunitetno izgubiti dividendu ….??!?!? ako nešto kupe onda nemaju više nemaju novac s kojim su kupili!!! jesi usporedio koliko bi trebalo vremena da se "isplati" dobitak 6-7%više dividende svake godine u odnosu da se sada isplati dividenda?

akvizicija i izvanredna dividenda po meni najbolja opcija…

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

pa kako neće potrošiti ili oportunitetno izgubiti dividendu ….??!?!? ako nešto kupe onda nemaju više nemaju novac s kojim su kupili!!! jesi usporedio koliko bi trebalo vremena da se "isplati" dobitak 6-7%više dividende svake godine u odnosu da se sada isplati dividenda?

akvizicija i izvanredna dividenda po meni najbolja opcija…

[/quote]

Koliko bi trebalo da se isplati dobitak 6-7% dividende poslije za razliku od sada ovisi o dividendama koje ce se isplacivati, a ja neznam kolike ce one u buducnosti biti!!!

Ali propustate jednu bitnu stvar, da prilikom kupnje dionica za trezor u svrhu ponistenja, i moji, i vasi, i novci svih ostalih malih dionicara pomazu DT-u da poveca udio u HT-u.

To sto ce moj ukupni udio u HT-u nakon dekapitalizacije (kao sto je jedan od kolega ranije naveo) se npr. povecat na 0.0005% meni nista ne znaci, ali DT-u to znaci 6-7%, sto je ogromna kolicina kapitala.

Izracunajte vi, koliko bi sada trabalo novaca DT-u da kupi jos 6-7% HT-a?

Oko 1,5 milijardi kuna (npr. HT-R-A 300kn)

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Na dodjeli Zlatne dionice novinar komentator iznio je vjest da će višak novca HT usmjeriti na kupnju T Mostar.
Sve analize bi trebalo usmjerit u tom smjeru.
Molim razmišljanja kolega kako će se to odrazit na cjenu dionice HT-a.

"Istina je neotkrivena laž"

a koliko će koštati isti efekt ako trezor to bude otkupljivao i poništavao? po meni isto, u čemu je razlika

14% glasača je glasalo protiv ulaska u EU ....

a koliko će koštati isti efekt ako trezor to bude otkupljivao i poništavao? po meni isto, u čemu je razlika
[/quote]

ma ne moraju ih poništavati..neka ih samo daju meni..kod mene bu bile na sigurnom [smiley] [tongue]

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

[/quote]

Nije nikako isto, jer kao sto je u postu prije receno, DT novcima HT (dakle ne svojima) povecava svoj udio u HT-u. Naravno da se i ostalim sudionicima povecava i njihov udio ali u odnosu na udio DT-a to je zanemarivo. Moje je misljenje da prvo ide otkup u trezor, a zatim izvanredna dividenda, cime DT dobija 6-7% vise novaca,

[/quote]

Nije nikako isto, jer kao sto je u postu prije receno, DT novcima HT (dakle ne svojima) povecava svoj udio u HT-u. Naravno da se i ostalim sudionicima povecava i njihov udio ali u odnosu na udio DT-a to je zanemarivo. Moje je misljenje da prvo ide otkup u trezor, a zatim izvanredna dividenda, cime DT dobija 6-7% vise novaca,
[/quote]
Ispravak ne 6-7 nego cak 11% vise novca od narednih isplata dividendi

Ima logike u ovome.

New Report

Close