Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 37,94 | 56.149 | 1,480 | 37,90 | 38,30 | 0,00% |
ovu dionicu definitivno ne bi trebao nitko prodavat ispod 300 kn, ovakav dividend yield
(ako prođe i isplata zadržane dobiti) nije imao nitko do sada na ZSE
reci to ovome na prodaji
285,00 4030
ovu dionicu definitivno ne bi trebao nitko prodavat ispod 300 kn, ovakav dividend yield
Ne znam više tko je puknuo ovu dezinformaciju o otkupu i poništenju dionica, ali kad već špekuliramo…šta misliš kako bi ovakva operacija trebala utjecati na RDG i kapital?
Uf, dosta maštanja [smiley], evo službeno HT-ovo priopćenje na upit ZSE, a povodom objave članka na Business.hr: http://www.zse.hr/default.aspx?id=20291
zanimljivo u svemu tome je samo jedna rijec FORMALNO [wink]
inace ja sam danas za sicu malo upiknuo po 279kn ostalo oslo bratu [cry] ,uz to imam jos 3 paketica ne otvarana [lol]
Hvala
ma zanimalo me koliko je bila da usporedimo svi skupa kolk bi mogla biti sada, znaći ako je 2 400 mil. bila i onda razmjerno racunajte kolko je sada, ako je bude jasno, slazete se ili ne
Pa na prethodnoj ili onoj stranici prije nje objasnio sam kolika bi dividenda mogla biti. I da ti sada odgovorim opet će neki pametnjaković za pola sata i nakon dvije stranice pitati "kolika bi mogla biti dividenda?". Ima li to ikakvog smisla?
Na ovom forumu postovi koji sadrže informacije trebaju biti sticki, jer već nakon pola sata oni su negdje u arhivi. Ili svo ostalo smeće od postova treba trenutno brisati.
Nemoj shvatiti osobno, ovo se ne odnosi na tebe.
HT više ne zanemaruje sve češće preporuke analitičara da sredi svoju bilancu u kojoj je akumulirano više gotovog novca nego što na raspolaganju imaju neke banke. Uprava je, kako se doznaje, dioničarima tvrtke spremna predložiti tri modela korištenja zadržanog novca i oročenih depozita.
Gotovine je u bilanci, prema konsolidiranom godišnjem izvještaju za 2007. godinu, na dan 31. prosinca 2007. godine bilo 5,9 milijardi kuna.
Ne znam više tko je puknuo ovu dezinformaciju o otkupu i poništenju dionica, ali kad već špekuliramo…šta misliš kako bi ovakva operacija trebala utjecati na RDG i kapital?
[/quote]
Ne bi li u tom slucaju DT morao objavit preuzimanje jel bi automatski stekao vise od 50%…
ciljana cijena HT spustena je sa 380kn na 330kn,a razlog je visak novca na racunu(oko 6 miljardi kuna koje samo od kamata godisnje donesu dobiti oko 310 miljona kuna tj.skoro 4kn po dionici)kao laiku namece mi se zakljucak da bi HT trebao imati 6 miljardi minusa pa da bi ciljana cijena dosla na oko 400 kn.sva sreca da je isplacena dividenda od 2,5 miljardi jer bi sa gotovinom od 8,5 miljardi kuna vjerojatno ciljana cijena ove dionice bila oko 250 kn.a upravi predlazem da ako nezna sto ce sa viskom novca,moze kupiti ATPL za 3,5 miljardi kuna.i samo od nje bi imala godisnju neto dobit od miljardu kuna.nazalost na ZSE bi to vjerojatno jos spustilo cijenu dionice.zao mi je sto sam se upustio u trgovanje na ovakvoj burzi,a lijep mi je dida govorio:
"sinko razmisli isplatili se ulagati u zemlji u kojoj JUTARNJI LIST izlazi NAVECER,a VECERNJI LIST izlazi UJUTRO,gdje se trajekt koji plovi na VIS zove ŠOLTANKA,a onaj koji plovi na ŠOLTU se zove VIŠANKA."
nazalost tek sam sad vidio da jebio u pravu.
ciljana cijena HT spustena je sa 380kn na 330kn,a razlog je visak novca na racunu(oko 6 miljardi kuna koje samo od kamata godisnje donesu dobiti oko 310 miljona kuna tj.skoro 4kn po dionici)kao laiku namece mi se zakljucak da bi HT trebao imati 6 miljardi minusa pa da bi ciljana cijena dosla na oko 400 kn.sva sreca da je isplacena dividenda od 2,5 miljardi jer bi sa gotovinom od 8,5 miljardi kuna vjerojatno ciljana cijena ove dionice bila oko 250 kn.a upravi predlazem da ako nezna sto ce sa viskom novca,moze kupiti ATPL za 3,5 miljardi kuna.i samo od nje bi imala godisnju neto dobit od miljardu kuna.nazalost na ZSE bi to vjerojatno jos spustilo cijenu dionice.zao mi je sto sam se upustio u trgovanje na ovakvoj burzi,a lijep mi je dida govorio:
"sinko razmisli isplatili se ulagati u zemlji u kojoj JUTARNJI LIST izlazi NAVECER,a VECERNJI LIST izlazi UJUTRO,gdje se trajekt koji plovi na VIS zove ŠOLTANKA,a onaj koji plovi na ŠOLTU se zove VIŠANKA."
Svidja mi se tvoj post,fino sam se nasmijao…danas mi cura kaze,da ht nikad nece narast kao Jamnica,rekli joj kolege na poslu..e to je nasa realnost,cak su i takvi ljudi na burzi..Curi nista ne zamjeram,cula pa rekla.Iako ona meni zamjera,imala je jedno jedno ipol satno objasnjanjavanje nekakvih temeljnih pojmova,da dobije uvid u to sto je skupo sto jeftino…..
[/quote]
Ne bi li u tom slucaju DT morao objavit preuzimanje jel bi automatski stekao vise od 50%…
[/quote]
Ne razumijem vas kolega, pa DT vec ima vise od 50% HT-a, tocnije 51%…
Dionica: 41.763.153 Ukupni udio u društvu: 51,00 %
odličan!
[thumbsup]
meni samo nije jasno zašto ne povise plaće radnicima zbog kojih se prije nekoliko dana sve to provlačilo kroz medije,a bio je i štrajk!!!sjećate se,jel?!?
Gosn s rupicom na bradi nije za povećanje plaća ( čitao sam prepucavanje njega i predsjednika njihovog sindikata na njihovom webu)…uglavnom,odbili su ima povećati iz ovih ili onih razloga…ne sjećam se više.No,poanta je da radnici takve tvrtke koja dobije nagradu za Zlatnu dionicu godine i koji su pridonijeli svemu tome…takvoj dobiti s kojom sad ne znaju što će,najviše pate i imaju najmanje koristi od svega toga.Kako je njima gledati to sve,pita li se netko? 6mlrd kn!!!Oni ne znaju što će s time!Katahebenastrofa!
Pa da su im povećali svake godine u ska
skladu sa svim cijenama na tržištu koje su rasle…struja,voda,gorivo…sigurno danas ne bi imali problem sa 6 mlrd hrvatskih kuna!Mislim da bi i nakon toga imali problem s viškom love.A njihovi šljakeri bi bili sretni.I ne bi imali bijele štrajkove.Ili možda kroz neko vrijeme crvene.Ili možda rozaste tj.pink.
Ili recimo da snize cijene telefonskih ionako skupih minuta.Onda ne bi bilo 6 mlrd viška.
I sam posjedujem te dionice…ali kad vidim da ne znaju što s tolikom lovom…samo neka se okrenu oko sebe i mogli bi riješiti hrpu problema.
Ljudi,pa gdje to živimo?!?
Evo sad mi pade na pamet…u tih 6mlrd kuna su i oni novci svih oni ljudi što su morali platiti i morat će platiti one telefonske račune koje nisu napravili ( nego su napravili kojekakvi dialeri i sl…i kod ljudi koji nemaju net pa su dobili astronomske cifre ) od po nekoliko tisuća kuna…Ja mislim da bi bilo sasvim u redu svima njima sada "oprostiti" te račune i ne naplatiti ih.I svima recimo u 2007.vratiti lovu za takve račune.Valjda to nije problem srediti u bilanci.
Eto,toliko…Nadam se da netko ovo čita iz Uprave HT-a.
Uf, dosta maštanja [smiley], evo službeno HT-ovo priopćenje na upit ZSE, a povodom objave članka na Business.hr: http://www.zse.hr/default.aspx?id=20291
zanimljivo u svemu tome je samo jedna rijec FORMALNO [wink]
inace ja sam danas za sicu malo upiknuo po 279kn ostalo oslo bratu [cry] ,uz to imam jos 3 paketica ne otvarana [lol]
[/quote]
meni je vrlo indikativno "da HT jos nije donio formalnu odluku.."
iz toga se moze zakljuciti da je pitanje vremena kada ce odluka biti donesena
e sad, mi bismo trebali uzeti u obzir sve moguce opcije i procjeniti koja bi se mogla donijeti, odnosno koja je u interesu DT kao vecinskog vlasnika i koja je u interesu samog HT-a
no, u svakom slucaju potez koji ce biti realiziran trebao bi ici u prilog dionicarima
pozdrav