HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 16.11.2024. u 18:12
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
37,94
56.149
1,480
37,90
38,30
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

prošli puta je isplačeno 2 420,625,090 kn ili ti 29,56 kn po dionici netko je na prošloj stranici pitao.

Hvala
ma zanimalo me koliko je bila da usporedimo svi skupa kolk bi mogla biti sada, znaći ako je 2 400 mil. bila i onda razmjerno racunajte kolko je sada, ako je bude jasno, slazete se ili ne

[/quote]

sta nam vredi dividenda ako cijena dionice poslje nje padne dole za njezinu vrijednost to je onda isto koda i nije isplacena….. imas kes , dokupis dionice, povecava se njihova kolicina u portfelju a vrijednost portfelja je uvijek ista…

idući tjedan će bit bolje...

Bolja varijanta bi bilo da trezor kupuje dionice

To je po meni najgora varijanta. Nikada nisam vidio svrhu kupovine vlastitih dionica. Obično iste završe u rukama managementa. Eventualno u svrhu poništenja, ali koliko bi se to odrazilo na cijenu dionice.
Ako već nemaju kuda sa parama neka podijele dividendu i to je ok.

[/quote]

To najbolja varijanta. Naravno iza one o akviziciji, ali… Pitaš ti kako bi se to odrazilo na cijenu, pa jednostavno, zakon ponude i potražnje – ako HT kupuje cijena će rasti, a što je najbolje, takav rast je održivi rast (za razliku od prividnog s dividendom). Ako i završi u rukama menađera to i neće biti problem, oni ne prodaju kao većina…

To je po meni najgora varijanta. Nikada nisam vidio svrhu kupovine vlastitih dionica. Obično iste završe u rukama managementa. Eventualno u svrhu poništenja, ali koliko bi se to odrazilo na cijenu dionice.

[/quote]

Svrha je vrlo jasna, pretpostavimo da trezor misli otkupit i ponistit 10% dionica.
Prvo dok bi trezor kupio 10% dionica na burzi to bi imalo odraza na cijenu i cijena bi narasla, smanjio bi se broj dionica na prodaji sto bi dalo dobru podlogu za buduce rastove.
Nakon ponistenja 10% dionica, sve ostale dionice bi vrijedile vise, valjda je to jasno…jer se vrijednost firme dijeli na manje djelova.
Npr ako je firma podjeljena na 10 dionica po 100kn, trezor kupi i ponisti 5 dionica, da bi vrijednost firme ostala ista ostalih 5 dionica bi trebalo vrijedit 200kn.

U ovo situaciji ja bi radje htio da trezor kupi i ponisti 10% dionica nego da podjeli dividendu.
Najveci problem ht-a je velika ponuda dionica, time bi se rijesili vecine tog tereta, a cijena dionica bi nam narasla u tom procesu.
Kod dividende bi vidjeli isti scenarij kao u zadnjih par mjeseci.

E da i jos jedna stvar, ako bi se ukinulo 10% dionica na svakoj sljedecoj podjeli dividende dobili bi vecu dividendu:))

Kolega kako kome, HT je pitanje tržišta, teoretski pogledajte koja vam je razlika od 01.04. koju dionicu imate. razlike su sve u svemu jako male. Kada crobex ode preko 4500 onda čemo vidjet gdje će bit ina i HT a gdje ostatak bande. Dok je ova sparina ništa od toga, a dividenda je ziher za ostalo se nebi baš kladio

nije bitno dal dobis pare na racun, glavno da prikazes dobit, kuš ne!

izv dividenda,ce opet prikrpat trejdere,koji ce po izlasku,napravit paniku i opet ce biti korak naprijed,nazad dva.

moguce je ali sad bar znate kaj ce se dogoditi, lovite val sto blize vrhu – prodajte i cekajte da padne, ali nisam siguran da je ovih 2,5% zbog nekog opipljivog razloga, mislim da je riječ o odbijancu…..

fundamentalist

[/quote]

Svrha je vrlo jasna, pretpostavimo da trezor misli otkupit i ponistit 10% dionica.
Prvo dok bi trezor kupio 10% dionica na burzi to bi imalo odraza na cijenu i cijena bi narasla, smanjio bi se broj dionica na prodaji sto bi dalo dobru podlogu za buduce rastove.
Nakon ponistenja 10% dionica, sve ostale dionice bi vrijedile vise, valjda je to jasno…jer se vrijednost firme dijeli na manje djelova.
Npr ako je firma podjeljena na 10 dionica po 100kn, trezor kupi i ponisti 5 dionica, da bi vrijednost firme ostala ista ostalih 5 dionica bi trebalo vrijedit 200kn.

U ovo situaciji ja bi radje htio da trezor kupi i ponisti 10% dionica nego da podjeli dividendu.
Najveci problem ht-a je velika ponuda dionica, time bi se rijesili vecine tog tereta, a cijena dionica bi nam narasla u tom procesu.
Kod dividende bi vidjeli isti scenarij kao u zadnjih par mjeseci.

E da i jos jedna stvar, ako bi se ukinulo 10% dionica na svakoj sljedecoj podjeli dividende dobili bi vecu dividendu:))
[/quote]
Vidim od kad me nema nista se nije promjenilo…
ponisti 10% , pa DT je vlasnik 51% pa jel to ponisteno il kak?
a kako se to ponistavanje radi, prvo kupis na berzi 9 milja dionica dobiš izvod od SDA i zapališ papir?
boze siđi dole pa vidi kaj sve uzgajas…

najgore se svadat s budalom, prvo te spusti na svoju razinu pa te dotuce iskustvom

Uvijek se zalažem za rezidualnu teoriju dividendi. Dakle, isplata dividendi je rezidual kada tvrtka nema profitabilnih investicija. Treba napraviti analizu akvizicije T mostara. Ako je isplativo ući u akviziciju neka to i učine,a ako ta akvizicija nebi povećala vrijednost dionica – adio.
Trezor je najloše rješenje. Nikada nisam volio tu politiku osim u nekim slučajevima: Zaustavljanje pada cijena dionica na tržištu, Stabilizacija cijena, Osiguravanje potrebnih dionica za obećane konverzije i prava kupnje dionica, provođenje namjeravanih poslovnih kombinacija, izvršenje managerskih i zaposleničkih opcija. Kupnja 10% radi umjetnog dizanja cijena je najlošije rješenje. Muislim da čak i Graham nastupa protiv takve politike.
Isplata dividendi predstavlja određeni indikator financijske snage tvrtke.

Uvijek se zalažem za rezidualnu teoriju dividendi. Dakle, isplata dividendi je rezidual kada tvrtka nema profitabilnih investicija. Treba napraviti analizu akvizicije T mostara. Ako je isplativo ući u akviziciju neka to i učine,a ako ta akvizicija nebi povećala vrijednost dionica – adio.
Trezor je najloše rješenje. Nikada nisam volio tu politiku osim u nekim slučajevima: Zaustavljanje pada cijena dionica na tržištu, Stabilizacija cijena, Osiguravanje potrebnih dionica za obećane konverzije i prava kupnje dionica, provođenje namjeravanih poslovnih kombinacija, izvršenje managerskih i zaposleničkih opcija. Kupnja 10% radi umjetnog dizanja cijena je najlošije rješenje. Muislim da čak i Graham nastupa protiv takve politike.
Isplata dividendi predstavlja određeni indikator financijske snage tvrtke.

Mislim da ste izostavili nesto bitno, kupnja I PONISTENJE 10% dionica. Onda to nije umjetno dizanje cijene.

Uf, dosta maštanja [smiley], evo službeno HT-ovo priopćenje na upit ZSE, a povodom objave članka na Business.hr: http://www.zse.hr/default.aspx?id=20291

US took freewheeling capitalism to the limits and the wheels came off

[Vidim od kad me nema nista se nije promjenilo…
ponisti 10% , pa DT je vlasnik 51% pa jel to ponisteno il kak?
a kako se to ponistavanje radi, prvo kupis na berzi 9 milja dionica dobiš izvod od SDA i zapališ papir?
boze siđi dole pa vidi kaj sve uzgajas…

ne …trezor kupi dionice i donese odluku o poništenju …nisi nikad čuo za to ?

ovu dionicu definitivno ne bi trebao nitko prodavat ispod 300 kn, ovakav dividend yield
(ako prođe i isplata zadržane dobiti) nije imao nitko do sada na ZSE

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

ovu dionicu definitivno ne bi trebao nitko prodavat ispod 300 kn, ovakav dividend yield
(ako prođe i isplata zadržane dobiti) nije imao nitko do sada na ZSE

Da li bi se isplatilo dokupiti na ovoj razini?
Samo mi nešto nije jasno, ovaj veliki promet na HT-u nije među članovima TOP-10. Kod INA-e je to obrnuto!?

New Report

Close