Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 36,07 | 176.037 | 4,881 | 36,00 | 36,40 | -0,28% |
nisu mi nimalo jasni ovi koji sad prodaju dionice da bi imali za T-HT…kad se jos neznaju ni uvijeti….[smiley5]
Evo i mog recepta za podizanje dobiti HT-a nakon što kupite dionice:
Svi telefone u ruke i zovite Pakistan i Uzbekistan.
Bravo, kolega to je pravi recept. Još bolje da počnemo svi odmah zvati, već se bu vidlo na slijedećem kvartalnom! Ja budem nazval i ostavil otvorenu liniju preko noći.
Ne znam jesam li nešto propustio, ali još uvijek mi nije jasan jedan detalj:
Do 17.9. Vlada će odrediti raspon punudbene cijene
Znači nako toga, (17.-27.9.) ja dodjem u FINU i kažem da želim upisati dionice u vrijdnosti 38000 kn i moram odmah reci tocnu cijenu dionice koju nudim, a koja je unutar zadanog raspona ?
Recimo Vlada kaze: raspon 200-300 kn.
Ja predbiljezim moju cijenu od 230 kn.
Vlada donosi konacnu odluku o cijeni od, npr. 250 kn.
Što se tada događa s mojom ponudom?
Jesam li odbijen ili obvezan kupiti po 250 kn ?
Što se događa s ostatkom do onih 38000kn ako taj iznos nije dijeljiv s cijenom dionice koju ce Vlada na koncu odrediti ?
Nikakvu cijenu ti ne određuješ a obavezan si kupiti po koliko god ti vlada odredi.Ovo zadnje pitanje mi nije jasno. Mislim da moraš malo više čitati forum, nisu ti ni pitanja baš jasna.[smiley2]
Danas sam pročitao nekoliko nevjerovatnih upisa vezanih za HT. Što li će tek biti u sljedećim danima.
[color=blue]Što se događa s ostatkom do onih 38000kn ako taj iznos nije dijeljiv s cijenom dionice koju ce Vlada na koncu odrediti ?[/color]
Ako mi netko ovo dešifrira častim janjetinom!
I dajte vi meni sad recite da bi dobio vise dionica (u slucaju velike zainteresiranosti)jel bolje ici na 10 x 38000 ili 15 x 25000.Zahvaljujem!!!
[color=blue]Što se događa s ostatkom do onih 38000kn ako taj iznos nije dijeljiv s cijenom dionice koju ce Vlada na koncu odrediti ?[/color]
Ako ja moram do 27.9. uplatiti lovu, a još se nezna cijena, što ću uplatiti ? 38000 kn ?
Uplatim 38000 kn i nakon toga Vlada odredi cijenu od npr. 270 kn. 38000/270 = 140 dionica + ostatak od 200 kn.
Na to sam mislio.
Ili će svaki u tom slučaju upisati 37800 kn (140 x 270kn).
Gospodo!
Burza vam je ko preferans, prvo moraš godinu dvije kibicirat da bi vidio “naćin” igre, naravno i pravila ( pisana i nepisana )[smiley2]
Bit će bolje![smiley13]
novajlijama preporuka: puno čitati, surfati i osmatrati![smiley1]
Pa čovjek misli da će se cijenom koja će se na kraju odrediti jednostavno podijeliti tih 38000 i ostatak nekih 100 kuna nezna kak bu dobil vraćeno. Ali teško je odgovarati na takva pitanja. Ovo sam samo zbog janjetine![smiley1]
[color=blue]Što se događa s ostatkom do onih 38000kn ako taj iznos nije dijeljiv s cijenom dionice koju ce Vlada na koncu odrediti ?
Zaokružuje se na najmanji cijeli broj.Npr dobijemo li djeljenjem 100.123,dobit ćemo 100 dionica,a ostatak love ide na račun čiji je broj potrebno također priložiti kod ponude.
fazan: ” [color=blue]Što se događa s ostatkom do onih 38000kn ako taj iznos nije dijeljiv s cijenom dionice koju ce Vlada na koncu odrediti ?[/color] Ako mi netko ovo dešifrira častim janjetinom! ” Pa čovjek misli da će se cijenom koja će se na kraju odrediti jednostavno podijeliti tih 38000 i ostatak nekih 100 kuna nezna kak bu dobil vraćeno. Ali teško je odgovarati na takva pitanja. Ovo sam samo zbog janjetine![smiley1]
Jopet mi nije jasno.
Upišeš dionice za 30.000 i vrate ti 8.000 kn. Što tu ima biti nejasno?!?