Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 38,50 | 90.514 | 2,351 | 38,60 | 38,80 | 0,78% |
[color=blue]možda bi vas zanimalo[/color]
09.05.2008 (14:21:35)
Kupnjom udjela u grčkom OTE-u, DT ušao i na tržište Srbije
Njemački Deutsche Telekom postao je vlasnik četvrtine udjela u grčkome nacionalnom telekomu OTE koji ima 20 posto udjela u Telekomu Srbije (ostalih 80 posto u vlasništvu je javnog poduzeća PTT Srbija). Kupnjom udjela u grčkome nacionalnom telekomu, DT ulazi i na tržišta Srbije, Makedonije, Albanije, Rumunjske i Bugarske.
Grčki OTE, tj. njegova mobilna jedinica Cosmote, posjeduje mobilne mreže u Grčkoj, Makedoniji, Albaniji, Rumunjskoj i Bugarskoj. S obzirom da je, uz Cosmote, na makedonskome mobilnom tržištu prisutan T-Mobile, u toj zemlji otvoreno strahuju od monopola ili, u najboljem slučaju, duopola s tamošnjim VIP-om koji je s radom počeo prošle godine.
Nakon prošlogodišnjeg preuzimanja Telekoma Srpske, Telekom Srbija planira daljnje širenje u regiji, a sljedeći na meti mogao bi biti slovenski Tuš Telekom. Tu zasad neslužbenu informaciju objavio je slovenski dnevnik Finance.
Slovenski poduzetnici smatraju da Telekom Srbija želi postati regionalni igrač, a nakon izbora novog rukovodstva, ulazak na novo tržište može se vrlo lako očekivati. Telekom Srbija vlasnik je fiksne mreže u Srbiji te mobilnih mreža u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.
očitoje da daytraderi ruše cijenu
oni koji su kad se počela dizati preko 275 prije 2-3 dana su dukali da će rasti, a sada ih nigdje nema na forumu
sada ti isti koji su drukali kapitaliziraju razliku i spuštaju cijenu
to se moglo pogotovo jutros vidjeti kada prvih 10-20 minuta skoro nije bilo trgovine, a ranijih dana već do 10.30 došlo bi se preko milijun prometa
fondovi su to namirisali i nisu se uključivali u kupnju, kupovali su druge dionice ( inu ,atpl itd) , samo čekaju da im daytraderi sami spuste cijenu
jadno i žalosno, ali istinito
[/quote]
zašto bi bilo drugo
meni nije jasno zašto bi cijena morala pasti zato što će biti event. iz.div, pa da bi odmah morali spuštati cijenu za taj iznos
mi bi bili izoliran slučaj u svijetu gdje odlična tvrtka kao što je ht, gubi cijenu zbog iz.dividende, doadatnih 10% dionica građanima i sličnim nebuloznim primjerima
nađi mi dionicu koja ima takve odlične multiple PE, PBV , ROE, ROA , dobit koja je jednaka 2/5 dobiti svih ostalih dionuica sa burze , a da bi joj cijena padala zbog odličnih rezultata, bonus dionica isl.
[cool]
to su samo priče onih koji su povezani ili rade u fondovima, brokerima isl., ili koji žele opet jeftino dokupljivati ovu odličnu dionicu[cry]
macro: ” Čudi me samo jedno, da DT na ovim razinama ne pokupi svu prodaju, valjda im još nije prosvjetlila lampica, ali ako se ovako nastavi mislim da hoće, neće oni čekati da padne puno niže ipak nisu oni takvi nezahvalnici kao naši nezasitni OMF i OIF-ovi ” DT ako kupi i jednu dionicu ima obvezu dati ponudu za otkup svih. Naravno, može kupovati preko nekog drugog, ali ipak, tkogod poželi iole veću količinu kupiti automatski će dići cijenu i zainteresirati i ostale. Tako da nije to baš tako jednostavno. Inače, ovi prometi koje imamo zadnjih dana od par milja kuna su sića za ovu dionicu, vjerojatno opet samo mali kupuju/prodaju, a fondovi su po strani.
Da slažem se , ali zakonski prosjk po kojem bi morao ponuditi (prosjek 3 mj,) sumnjam da mu ne odgovara, na kraju kao i Hanžekoviću kod Veterine, pa ako ništa drugo da se riješi obaveze i sve plati iz dividende
rooster:
”
macro: ” Čudi me samo jedno, da DT na ovim razinama ne pokupi svu prodaju, valjda im još nije prosvjetlila lampica, ali ako se ovako nastavi mislim da hoće, neće oni čekati da padne puno niže ipak nisu oni takvi nezahvalnici kao naši nezasitni OMF i OIF-ovi ” DT ako kupi i jednu dionicu ima obvezu dati ponudu za otkup svih. Naravno, može kupovati preko nekog drugog, ali ipak, tkogod poželi iole veću količinu kupiti automatski će dići cijenu i zainteresirati i ostale. Tako da nije to baš tako jednostavno. Inače, ovi prometi koje imamo zadnjih dana od par milja kuna su sića za ovu dionicu, vjerojatno opet samo mali kupuju/prodaju, a fondovi su po strani.
”
Da slažem se , ali zakonski prosjk po kojem bi morao ponuditi (prosjek 3 mj,) sumnjam da mu ne odgovara, na kraju kao i Hanžekoviću kod Veterine, pa ako ništa drugo da se riješi obaveze i sve plati iz dividende
Njihovo je da ponude iznos, naše je da ga odbijemo ako njime nismo zadovoljni. 🙂
ovo nisu veliki nalozi.
u slijedeci tjedan ce valjda i HT potegnuti.
sad stvarno vise nema sto vuci crobex…
Ina se vec polako ispuhuje a sve ostalo je pri vrhu.
ostaje jedino HT….a petrov je dao afirmativni clanak o HTu….
misljenja?
Kupnja
280,39 29
280,37 22
280,36 250
280,34 400
280,31 20
280,26 300
280,20 103
280,12 200
280,10 360
280,01 70
prodaja
281,44 63
281,81 30
281,95 20
281,96 63
281,97 107
282,00 601
282,30 49
282,90 252
282,97 40
282,99 128
ovo nisu veliki nalozi. u slijedeci tjedan ce valjda i HT potegnuti. sad stvarno vise nema sto vuci crobex… Ina se vec polako ispuhuje a sve ostalo je pri vrhu. ostaje jedino HT….a petrov je dao afirmativni clanak o HTu…. misljenja? Kupnja 280,39 29 280,37 22 280,36 250 280,34 400 280,31 20 280,26 300 280,20 103 280,12 200 280,10 360 280,01 70 prodaja 281,44 63 281,81 30 281,95 20 281,96 63 281,97 107 282,00 601 282,30 49 282,90 252 282,97 40 282,99 128
slažem se poštovani kolega
ali izgleda da su mnogi sa foruma brokeri, fond menadžeri, ili obični drukeri na gore kad su se nakupovali prije, i drukeri na dolje kad žele opet dokupiti po nižim cijenama
jer, primjetio sam da uglavnom pišu izmešu 10 i 16 h, a kad završi rad burze nema velike većine
odu sa posla kući i nema ih više uz komp
sve mi to smrdi na čiste profiće, koji plaše ulagače da im prodaju budzašto, pa kad se dovoljno nakrcaju , onda drukaju da cijena ide gore, pa kad prodaju opet suprotno i tako sve u krug
[cry]
ovo nisu veliki nalozi.
u slijedeci tjedan ce valjda i HT potegnuti.
sad stvarno vise nema sto vuci crobex…
Ina se vec polako ispuhuje a sve ostalo je pri vrhu.
ostaje jedino HT….a petrov je dao afirmativni clanak o HTu….
misljenja?
Sumnjam da će HT vući crobex još neko vrijeme. 🙂 Zapravo, da budem iskren, očekujem nekakav bull run zbog predstojeće isplate dividende, ali ne očekujem da će biti trajnijeg i većeg efekta.
HT će vjerojatno rasti jako polako i jako dugo. Osim ako ne dođe netko iz NATO-a i naglo pokupuje značajne količine dok su još na rasprodaji. 🙂
Ne pratim toliko detaljno da bih bio siguran, ali mislim da bi mogli biti u pravu oni što tvrde da na HT-u konstatno pada kišica po bidu, pa sve dok je tako, nema značajnijeg rasta. Za primjer što se događa kada kišica prođe i kada par vijesti malo uzburka strasti pogledati performans INA-R-A u zadnjih tjedan dana.
ali izgleda da su mnogi sa foruma brokeri, fond menadžeri, ili obični drukeri na gore kad su se nakupovali prije, i drukeri na dolje kad žele opet dokupiti po nižim cijenama
jer, primjetio sam da uglavnom pišu izmešu 10 i 16 h, a kad završi rad burze nema velike većine
sve mi to smrdi na čiste profiće, koji plaše ulagače da im prodaju budzašto, pa kad se dovoljno nakrcaju , onda drukaju da cijena ide gore, pa kad prodaju opet suprotno i tako sve u krug
[cry]
Jadni li su ti fond manageri kad ovako likvidnu dionicu moraju “rješavati” putem foruma. 🙂
Budi realan, drukera ima koliko hoćeš, svi na forumu su na određen način drukeri, svatk oima neki interes. Ali oni pravi drukeri, koji svojim pisanjem stvarno uspijevaju mrdnuti dionicu, se mogu pronaći samo na nelikvidnim dionicama.
Pogledajmo za primjer današnje izvješće, evo trći dobitnik dana, OPTE-R-A, konkurencija, porast cijene od 9.19% A pogledaj promet. 7.5 tisuća kuna. Neko je uložio plaću i digao cijenu skoro 10%. Sad mi reci koliko treba novaca, odn. koliko treba “nadrukati” da digneš HT za 10%. 🙂
hrki:
”
[cry]
”
Jadni li su ti fond manageri kad ovako likvidnu dionicu moraju “rješavati” putem foruma. 🙂
Budi realan, drukera ima koliko hoćeš, svi na forumu su na određen način drukeri, svatk oima neki interes. Ali oni pravi drukeri, koji svojim pisanjem stvarno uspijevaju mrdnuti dionicu, se mogu pronaći samo na nelikvidnim dionicama.
Pogledajmo za primjer današnje izvješće, evo trći dobitnik dana, OPTE-R-A, konkurencija, porast cijene od 9.19% A pogledaj promet. 7.5 tisuća kuna. Neko je uložio plaću i digao cijenu skoro 10%. Sad mi reci koliko treba novaca, odn. koliko treba “nadrukati” da digneš HT za 10%. 🙂
dobra… laku noc
p.s.
kak moras propast i bit navucen na forum da dodjes doma u pol 2 i ides palit komp i postat po forumu… strasno… propo sam… pozdrav
trotter