Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 38,50 | 90.514 | 2,351 | 38,60 | 38,80 | 0,78% |
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=d3c920a2-cb51-4c33-abd4-a08941b86fd2&open=sec
malo da otvorimo oci nekima. potencijali postoje
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=d3c920a2-cb51-4c33-abd4-a08941b86fd2&open=sec malo da otvorimo oci nekima. potencijali postoje
a ina rasla na krilima maste
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=29c43037-6a44-47f5-843b-e0ab477c66bc
zanimljivo
Svi mi koji imamo ovu dionicu znamo kolko vrijedi.Jedini njen problem je što nije špekulativna dionica.
Ja sam je kupio prema njenim fundfamentima ,a po tom nema joj ravne u Hrvatskoj.A o potencijalima ;fala bogu da postoje.O preuzimanjima; mišljena sam da gubitaše ne treba preuzimati ,sami će propast .
Ova dionica može samo gore.
Dok INA leti u nebo sa prometom skoro 5 milja, mi ovdje čamimo bez popuštanja na kupnji i prodaji, u 100 minuta trgovanja samo 50 transakcija, pa to je da zaspiš pred monitorom.
Dok INA leti u nebo sa prometom skoro 5 milja, mi ovdje čamimo bez popuštanja na kupnji i prodaji, u 100 minuta trgovanja samo 50 transakcija, pa to je da zaspiš pred monitorom.
Kojom metodom si si ti zacrtao da baš danas moraš trgovati sa HT-om, da će baš danas biti 360, 400 ili koliko već ti je target? Ili si htio kupiti po 250 pa si nesretan? U čemu je problem?
S ovom dionicom više ima smisla planirati što će biti koje godine, nego što će biti sutra (oće kunu gore ili dole) ili idući mjesec (uuuu, rasla je 2.2%). 🙂
S ovom dionicom više ima smisla planirati što će biti koje godine, nego što će biti sutra (oće kunu gore ili dole) ili idući mjesec (uuuu, rasla je 2.2%). :)
Nisam rekao da bih ja trgovao dionicom, nego me zabrinjava to što na ovu dionicu ništa pozitivno ne utječe da se digne gore, ali zato sve negativno utječe da se spusti cijena. Već mi je poznat scenarij za 19.05. nakon što dobijemo ovih 11% dividende i kada polovica nas bude htjela kupiti dionice za tu lovu – toga dana će se pojaviti ista količina dionica i na prodaji i ostat ćemo tamo gdje jesmo – na 280-290 kn. Ne vidim više uopće potrebe zadržavati ovu dionicu nakon isplate onih 6 kom po paketu u 10 mjesecu. I da li uopće čekati te dionice, jer će nakon toga cijena vjerojatno na 250 kn.
S ovom dionicom više ima smisla planirati što će biti koje godine, nego što će biti sutra (oće kunu gore ili dole) ili idući mjesec (uuuu, rasla je 2.2%). :)
Nisam rekao da bih ja trgovao dionicom, nego me zabrinjava to što na ovu dionicu ništa pozitivno ne utječe da se digne gore, ali zato sve negativno utječe da se spusti cijena. Već mi je poznat scenarij za 19.05. nakon što dobijemo ovih 11% dividende i kada polovica nas bude htjela kupiti dionice za tu lovu – toga dana će se pojaviti ista količina dionica i na prodaji i ostat ćemo tamo gdje jesmo – na 280-290 kn. Ne vidim više uopće potrebe zadržavati ovu dionicu nakon isplate onih 6 kom po paketu u 10 mjesecu. I da li uopće čekati te dionice, jer će nakon toga cijena vjerojatno na 250 kn.
[/quote]
Ništa pozitivno se i nije dogodilo, stari moj. FI je apsolutno onakav kakav bi bio očekivan, pa je stoga sasvim u redu da ni ne utječe posebno na cijenu. Negativan utjecaj je i dalje prisutan, i dalje postoji strah od iskrcavanja BF-a. Neki drugi pritisci na cijenu su veliki broj dionica na tržištu koje su još uvijek mahom kod malih dioničara (podložno panici), nedovoljna razina nakrcanosti mirovinskih fondova (ne mogu sve što žele pokupovati odjednom), lako moguće i limiti na izloženost određenoj dionici. Potom loše stanje svjetske ekonomije, visoka cijena nafte, politička nestabilnost u okruženju itd… Što znači da ima puno razloga da cijena dionice bude nisko još neko vrijeme, i džaba ti se živcirati.
Pogotovo ako nisi mislio trgovati dionicom, kako veliš, što te onda briga kolika je cijena, uživaj u proljeću. 🙂
Isto mi nisi jasan kada veliš da ćemo oko 19.05. ostati tamo gdje jesmo, pa što je tu loše? Želiš li ti kupiti po 280-290 ili bi radije da krenemo prema gore pa da kupiš po 315 npr.?
Postali smo taoci fondova… Cijena će ići gore tek kada to njima bude odgovaralo. Do tada možemo sjesti i plakati…. Nebi nam pomoglo i da su kvartalni rezultati 100% bolji od ovih, ionako dobrih i dugoročno obečavajućih….
Nije loše ako će 19.05. cijena biti 280-290, nego je loše ako će 31.10. biti 250, jer ako će biti prvo, onda će i drugo.
Postali smo taoci fondova… Cijena će ići gore tek kada to njima bude odgovaralo. Do tada možemo sjesti i plakati…. Nebi nam pomoglo i da su kvartalni rezultati 100% bolji od ovih, ionako dobrih i dugoročno obečavajućih….
U principu si u pravu. Osim ako i fondovi nisu taoci trendova, nelikvidnosti itd… teško je znati.
A opet, ako su samo i isključivo fondovi krivi, onda znači da imaju neki interes u cijeloj priči. A ako je njima dobro ovako, možda je i nama? Just a hint.
Katkad pomaže razmišljati u kontra smjeru, recimo da je target većini bio na nekih 500kn. Recimo da je dionica, počevši svoj put sa 400kn, u par tjedana zaista i narasla na 500kn. Onda bi (skoro) svi i prodali na tih 500kn, izašli sa pristojnim profitom i što onda? U što bi onda uložili? Kupili INA-u po 3000? Adris po 600? Ili potrošili pare, ko .ebe ulaganje? 🙂
Nije loše ako će 19.05. cijena biti 280-290, nego je loše ako će 31.10. biti 250, jer ako će biti prvo, onda će i drugo.
[/quote]
Ne znam kako ti to možeš znati, iako imaš pravo nagađati.
Ali ako će 31.10. cijena biti 250, i ako iz FI 1Q ekstrapoliram da će biti barem 27kn dobiti po dionici, i ako bi opet bila 100% isplata kroz dividendu (sve manje – više vjerojatne stvari) onda bi ja kupovinom dionice 31.10. po cijeni koju ti očekuješ imao ulaganje koje će mi kroz 6 mjeseci (do slijedeće isplate dividende) donijeti skoro 11% prinosa. To je adekvatno godišnjoj stopi od 23%. Pa ako sam ja to tako izračunao, znaće i drugi. I učiniće potrebne aktivnosti da se dokopaju dijela tog kolača, osim ako nemaju unosnije ulaganje. A te aktivnosti će cijenu pomaći u kontra smjeru, pa tako predmnijevam da su prilično male šanse da ću ja biti te sreće i dokupiti još po 250kn. 🙂
Mislim, razumijem ja tebe, ti se bojiš da će izlazak ekipe koja je pokupila dodatne dionice srušiti cijenu, ali moraš i ti znati da ima jako puno različitih faktora koji utječu na cijenu dionice uz taj. A i pokazalo se da su mali ulagači u principu spremni držati dionice na dulji period, koliko god se po novinama pisalo da su paničari. To su sve laži i objede na račun poštenog naroda. 🙂