Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 38,22 | 54.457 | 1,425 | 38,20 | 38,50 | 1,05% |
ashrak: ” Baron: ” Evo danas primjetih jednu stvar. Sve dionice imaju uskoro SELL signal, dok HT….jučar je pokazao BUY signal velik ko kuća. Biti će zanimljivo slijedećih tjedana ovdje. Bit će da dižu ponovo do iznad 300kn.[thumbsup] Molio bih moderatora da pusti ovaj post. Ulazak Willliams %R iznad 80 tumačiš kao buy signal, ulaz u “buy “područje? Da objasnim tko ne zna, ulazak Willliams %R oscilatora iznad 80, označava ulaz ne u buy područje kako citirani druker kaže, već kao ulazak u zonu prekmjernih kupovina (overbought) zonu. Ovo pišem jer je mislim jučer, na temi tehnička analiza ulazak istog oscilatora u ovo područje tumačio kao sell signal. Čovjek dakle zna tumačiti ovaj oscilator, ali ovdje namjerno iskrivljuje. Kada druka, druka totalno neobjektivno. Ne pišem da HT neće rasti (tehnički izgledno je da je trend preokrenut s obzirom na obrazac dvostrukog dna) već da upozorim male kojih ovdje najviše ima, da savjete i posebice teh. analize gornjega prihvaćaju s iznimnim oprezom. ” Pažljivije čitaj. Govorio sam za dionice kod kojih je Williams izašao iz Overbought područja i pao ispod vrijednosti 80. Manje živciranja. Pomaže.
Vjeruj mi čitam pažljivo. Vjetuj mi ne živciram se.
Nego pojasni mi, po čemu bi to ulazak u overbought područje ili po tvojoj teoriji “Buy” područje bio buy signal,
a izlazak iz njega sell signal.
Nikad se nisam sreo s takvom terminologijom i tumačenjem. Možda je to nešto “novo” u korištenju oscilatora i teh. analizi fin. tržišta, pa te stvarno molim za objašnjenje. Živciranje mi ne pomaže, objašnjenje bi moglo.
Deutsche Telekom objavio izvješće za 1Q 2008.
Vidi se da je T HT povećao broj korisnika mobilne telefonije i prihod iz mobilne telefonije za 42 mil. kuna, pa dokle više [thumbsup]
Podataka za fiksnu telefoniju i druge izvore dobiti nema u ovom izvješću, treba još malo sačekat da i ovi naši objave.
A evo i izvješća. Rast prihoda 2.5% i pad dobiti 3.6%
Izvješće je solidno. Stabilni prihodi, povećan broj korisnika te kapital i rezerve.
Pad profita zbog nižih cijena (konkurencije). Još uvijek lider i monopolist.
Cijena bi trebala na 300+ ako ne bude novih šokova (neki IPO, slom BF, suše , potresi i sl.)[smiley]
Stante:
“Vaš link A evo i izvješća. Rast prihoda 2.5% i pad dobiti 3.6%”
Rezultati se potvrdili nema drastičnog pada profita………..[thumbsup]
Otkud drastičnog… Pad je samo zato što dolazi do veće ekspanzije IPTV-a, zbog čega se moralo kupovati više terminalne i serverske opreme… [thumbsup]
Zagrebačka burza objavila kvartalno izvješće…
Naprijed komentatori Forumaši! [thumbsup]
ZSE EQUITY PREVIEW
U iščekivanju rezultata HT-a
8.5.2008 8:24:24
Zamjetna promjena raspoloženja ulagača početkom ovoga tjedna nedvojbeno sugerira visoka očekivanja uoči objave poslovnih rezultata iz prvog kvartala, i u velikoj je mjeri obilježila inače prilično letargičan početak tjedna na tržištu.
Stante:
”
Vaš link A evo i izvješća. Rast prihoda 2.5% i pad dobiti 3.6%
”
Rezultati se potvrdili nema drastičnog pada profita………..[thumbsup]
Pa jel se ocekivao rast ili pad profita? Sad ovo izgleda kao, svi smo ocekivali da ce rasti i sad kad je pao, ajde super, nije pao previse… Mislim da nece bas biti zeleno na ZSE… Nadam se da necu biti u pravu..
1) Od 1. tromjesečja 2008. prihodi od usluga s dodanom vrijednošću iskazuju se po neto načelu, te su, shodno tome,
prilagođeni brojčani podaci za 1. tromjesečje 2007. Da su prihodi od usluga s dodanom vrijednošću iskazani po
prethodnom bruto načelu, prihodi Grupe bili bi veći za 63 milijuna kuna u 1. tromjesečju 2008.
Mislim da ovo dosta govori…[thumbsup]