Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 38,49 | 82.517 | 2,144 | 38,50 | 38,80 | 0,00% |
Btw, ukoliko se ostvari ovakav scenario, govorimo o multiplama tipa P/E < 9, za koje mislim da su čista fantastika.
Telekomunikacije su hi-tech industrija koja ulazi u fazu zrelosti, što će reći da će profitne marže polako padati (ali u slučaju HT-a stvarno polako), ali će istovremeno ulazne barijere za nove konkurente biti sve veće (jedno vodi drugom). Teško da će biti novih slučajeva tipa Optima, gdje je iskorišten (neopravdano) povoljan sentiment ulagača.
Vjerojatniji je ulazak već postojećih jakih inozemnih operatera i providera, ali obzirom da je DT najveći u Europi ne vjerujem da nisu razradili i takav scenarij. Štoviše, vidljivo je da rade na prevenciji kroz akvizicije u Europi i SAD. Nije isključeno i povećanje vlasničkog udjela u HT.
Kad bi mogli početi pucati margini na HT-u?
Cilj – napraviti financijsku štetu
Danas počeo “bijeli štrajk” u T-HT-u
U organizaciji dva sindikata, danas je u T-HT-a počeo “bijeli štrajk” zbog nezadovoljstva politikom plaća u toj tvrtki, koji bi trebao usporiti pružanje usluga T-HT-ovim korisnicima[cry]
T-HT, koji je u većinskom vlasništvu Deutsche Telekoma (DT), lani je ostvario dobit od 360 milijuna eura i time sa 60 posto sudjelovao u ukupnoj dobiti DT-a, koja je iznosila 580 milijuna eura.
Kad bi mogli početi pucati margini na HT-u?
a vi to vjerojatno jedva čekate…dajte okanite se takvih stvari, točno se osjeti zloba u vašem postu…što se mene tiče, daj Bože da nikome nikad ne pukne margin ili lombard…nije mi ni na kraj pameti prizivati takve stvari[angry]
moje mišljenje je da će HT, kako se bliži 19.05. (isplata dividende), polako prema gore…..očekivanja su da će ljudi od dividende dokupljivati HT i zato mislim da će kupnja sve više jačati kako se taj dan bliži. Također, nakon 19.05. bi trebao novi rast – ukoliko će se stvarno kupovati HT od tih novaca. Ali to je samo moje skromno mišljenje….ja prodavat neću dog god je na ovim i sličnim razinama.
T-HT, koji je u većinskom vlasništvu Deutsche Telekoma (DT), lani je ostvario dobit od 360 milijuna eura i time sa 60 posto sudjelovao u ukupnoj dobiti DT-a[/b], koja je iznosila 580 milijuna eura. http://vijesti.hrt.hr/content/view/45008/10/
evo da podebljamo za one koji vele da HT ne valja nist
moje mišljenje je da će HT, kako se bliži 19.05. (isplata dividende), polako prema gore…..očekivanja su da će ljudi od dividende dokupljivati HT i zato mislim da će kupnja sve više jačati kako se taj dan bliži. Također, nakon 19.05. bi trebao novi rast – ukoliko će se stvarno kupovati HT od tih novaca. Ali to je samo moje skromno mišljenje….ja prodavat neću dog god je na ovim i sličnim razinama.
Zašto baš HT?
Po meni ima puno perspektivnijih dionica od HT-a…
Ali sve u svemu očekujem rast indeksa…
[thumbsup]