HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 26.11.2024. u 03:02
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
38,92
141.150
3,627
39,00
39,10
0,78%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

rocky: ” Jel netko zna kad je objava kvartalnog rezultata HT-a? Hvala” 08.05. http://www.t.ht.hr/investitori/kalendar.asp

Ne znam kako ce vam eventualno dobri ili ocekivani rezultati za prvi kvartal pomoci? U skladu s vec tradicijom, mozemo ocekivati samo jos dodatni pad uz dobro izvjesce. Kod HT-a je sve obrnuto…

https://www.youtube.com/watch?v=qp5hxHPlTq8

grdelin: ” Nemam baš neku naviku pisati po forumima , ali sad moram reagirati na ovo šta se dešava na ovoj jadnoj našoj burzi (a pogotovo sa HT-om).Nije mi jasno od tko ovih od ovih malih,osim ako se veliki ne prikazuju kao mali tko po ovim cijenama prodaje HT, ma LJUDI MOJI POGLEDAJTE FUNDAMENTE (P/E,P/S;P/Bv), ma nema bolje dionice na našoj burzi,a i šire, a sustavno se ruši.NE PRODAJITE ZLATNU KOKU, koja usput ,ne samo što nosi zlatna jaja nego ih i dijeli (KROZ DIVIDENDU).Pogledajte to kod ostalih perjanica kao što su (IGH,INGR,ATPL, itd.). oni to kao zadržana dobit (da ali za sebe , al ne za društvo).Pisao bih još ali nemam volje, zasad toliko i “mali pamet u glavu” ” Ma žali bože je pisati i objašnjavati… U igri je previše sitnih ribica sa kojima se može manipulirati bez pol frke. Mirovnjaci trljaju ruke, kupuju bagetelno dugoročnu sigurnost….

Ma uopce zapravo ne kupuju bitnije… to me zapravo brine… mi tu ponavljamo neke floskule, al bitnije kupnje nema od mirovinaca…

https://www.youtube.com/watch?v=qp5hxHPlTq8

Nemam baš neku naviku pisati po forumima , ali sad moram reagirati na ovo šta se dešava na ovoj jadnoj našoj burzi (a pogotovo sa HT-om).Nije mi jasno od tko ovih od ovih malih,osim ako se veliki ne prikazuju kao mali tko po ovim cijenama prodaje HT, ma LJUDI MOJI POGLEDAJTE FUNDAMENTE (P/E,P/S;P/Bv), ma nema bolje dionice na našoj burzi,a i šire, a sustavno se ruši.NE PRODAJITE ZLATNU KOKU, koja usput ,ne samo što nosi zlatna jaja nego ih i dijeli (KROZ DIVIDENDU).Pogledajte to kod ostalih perjanica kao što su (IGH,INGR,ATPL, itd.). oni to kao zadržana dobit (da ali za sebe , al ne za društvo).Pisao bih još ali nemam volje, zasad toliko i “mali pamet u glavu”

Molim vas kolega ne navlačite! Imate na prethodnoj stranici korelaciju crobexa i HT-a. HT uz sve fundamente stoji na mom popisu želja na posljednjem mjestu. Što mislite zašto? Na njemu ne očekujem zaradu, a ona je jedini razlog zašto trgujem dionicama.

Bez ljutnje,najveca je kocnica kolicina ljudi..nikakvi fundamenti,niti ista slicno.

KADA NARASTEM BIT ČU BROKER

Moraš uzeti u obzir da HT baš i nema neku perspektivu rasta… Ostale dionice koje si naveo ipak rastu značajno brže od HT-a, što bi trebalo opravdati lošije pokazatelje (npr. P/E).

Mogli bi oni sve te perspektivne dionice bez problema kupiti. Da li bi onda imali perspektivu rasta?
Ne kužim kako perspektivu nema netko tko drži na računu tolike milijarde, a s druge strane perspektivan je onaj koji svoje širenje temelji na tuđem kapitalu (zaduživanjem). Tu onda očigledno nešto ne štima.

damdam: ” Moraš uzeti u obzir da HT baš i nema neku perspektivu rasta… Ostale dionice koje si naveo ipak rastu značajno brže od HT-a, što bi trebalo opravdati lošije pokazatelje (npr. P/E). ” Mogli bi oni sve te perspektivne dionice bez problema kupiti. Da li bi onda imali perspektivu rasta? Ne kužim kako perspektivu nema netko tko drži na računu tolike milijarde, a s druge strane perspektivan je onaj koji svoje širenje temelji na tuđem kapitalu (zaduživanjem). Tu onda očigledno nešto ne štima.

Ma tako je kolega VORDA. Ali šta ne štima?

Možda Deuche Telekom, koji želi isisati naše kune iz HT? Ili pak nešto drugo….? Svakako se trguje uz diskont i trgovat će se još…..[bye]

NOĆ je NAJMRACNIJA pred SVITANJE!!!!!!!!!!!!!!!

Što sve ne možete pročitati na forumu ovih dana…
Evo sažetka onoga što su zadnjih par dana napisali ”analitikanti”:

Naučili smo da dionice koje nose prinos od dividende uvijek padaju.
Naučili smo također da rastu one dionice koje imaju lošiji P/E ili bilo koji drugi pokazatelj.
Naučili smo i da HT nema perspektivu, jer će ga uništiti rastuća konkurencija.
Sad znamo i da dobar FI obara cijenu dionice.

Ovdje ću stati jer će mi izgoriti logički sklopovi. Ipak je ovo kompleksno gradivo pa treba ići polako.

Samo najmudriji i najgluplji ne mogu se promijeniti. (Konfucije)

Ovo je suprotno svemu što vas vodi prilikom odabira dionice. Ovih dana se vidi da ovo nema veze
sa malim investitorima. Fondovi se igraju gadnih igrica. Mali padaju kao kolateralne žrtve.

Također tvrditi da HT nema perspektivu rasta je smješno. Tehnička baza i mreža po cijeloj državi.
Svaka nova usluga dolazi od njih. Ostali su (osim možda VIP-a) miljama daleko.

Kupovo sam HT i na 370, pa na 330, na kraju i po 290 i nešto. Sa ovakvom dividendom za 9 – 10 g.
dobiću nazad sve od kupovine i još mi ostane glavnica. Takve kamate na uloženo nitko ne daje.
Kad za par dana sjedne 30-tak tisuća kuna dividende opet sve u HT i tako u krug.

Možda ekipa želi srušiti cijenu tako da što manje radnika kupi dionice?!

Možda Deuche Telekom, koji želi isisati naše kune iz HT? Ili pak nešto drugo….? Svakako se trguje uz diskont i trgovat će se još…..[bye]

Zbog čega bi DT htio isisati lovu iz HT-a? Pa HT je njihov, zar je bitno na kojem žiru stoji lova? Ili DT ima nekakve akvizicije za koje mu treba keš? On ima podružnice u ovom dijelu Europe (Mađarski telekom i HT) preko kojih može obavljati daljnje akvizicije u regiji. Sve ovo mi nema nikakve logike. Jedino logićno obrazloženje za isplatu dobiti kroz dividendu bilo bi pritisak od strane naše Vlade. Ako se dobro sjećam, prije nekoliko godina baš na pritisak naše Vlade isplaćena je akumulirana dobit kroz dividendu. I to zato jer je našima trebala lova, a ne DT-u.

New Report

Close