Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 38,50 | 90.514 | 2,351 | 38,60 | 38,80 | 0,78% |
tango:
”
” Inače ne polemiziram, ali ovo gore napisano je nešto najnerazumnije, da ne kažem najgluplje, najneistinitije što sam pročitao otkad sam na ovom Forumu. Get a grip, man! [shocked] Mislite da će tih +10% prodavati, valjda kao što su i dosad prodali – nula dionica, čekaju valjda nakon svega ovog (korekcije) samo tih 10% pa će odmah prodati – jednako kao i branitelji i radnici… nula bodova. ADSL pušiona – ma dajte, čovječe, ne komentirajte ono o čemu nemate pojma. HT u HR nikad, ali nikad – neće doći u poziciju DT-a u Njemačkoj! Pa tamo ima preko 200 Internet providera, a koliko ih je u HR… Gluposti… radije šutite nego što lupetate ovakve stvari, pa pogledajte da je Metronet na izdisaju, koja je to konkurencija…
”
Svatko ima pravo na vlastito mišljenje, pa i vi, ali ste ipak malo pretenciozni ako je vama konkurencija i smanjenje profita glupost. Zašto ste spomenuli Metronet!? Pa nije Metronet jedini, niti se konkurencija formira preko noći! Ako Metronet, pa i svi ostali HT-u konkurentski provideri sutra bankrotiraju, zar mislite da će HT ostati suvereni vladar komunikacija u Hrvatskoj!????? Konkurencija je neminovna, formira se kroz nekoliko godina i postaje sve jača, tako je to u zapadnoj Europi, tako će biti i kod nas, ako ne i puno gore! A da DT neće doći tamo gdje je danas su bili uvjereni i njemački dioničari, pa su na kraju tamo gdje jesu. Ja ovime što pišem nikoga ne navlačim jer u HT više nikada ne namjeravam ući, ali mi je naprosto nevjerojatno da smatrate da će profiti ove tvrtke rasti(što je preduvjet za rast dionice) kada stalno snižavaju cijene svih usluga, a mušterije im polako ali sigurno odlaze! To je činjenica od koje ne možete pobjeći ma koliko god vi to željeli. Ovih 10% dionica koje sam naveo nemaju veze s prodajom, već kao psihološki faktor! Pogledajte malo što se dogodilo s dionicom INA-e nakon 10% dodatnih dionica, a onda me nazivajte nerazumnim!
Ova dionica može doživjeti još samo špekulativni rast, a ako vas to zanima, puno bolje se družit s građevinarima!!!
Kao prvo kolega, u Hrvatskoj ima 29 telekom operatera, a malo pogledajte u zakon o telekomunikacijama sto znaci OPERATER S PRAVOM PRVENSTVA… Ako se razumijete u gradevinare ostanite tamo, i ja vama 100% necu uletit na vasu temu i rec da je imam bolju ciglu od vase ako nemam pojma o ciglama…
basejumper molim Vas nemojte više pisati ovakve gluposti, baš sam se naživcirao čitajući ih. Pa dajte malo razmislite, koliko zaostajemo u prosjeku za europom što se tiče korisnika interneta, max TV ima ogroman rast korisnika iz mjeseca u mjesec, a i da nema takvih činjenica sa tolikim prihodom i cash flow-om pa izmislili bi neku novu uslugu kojom bi zainteresirali ljude da im ostave lovu. Tako da nema straha što se tiče Ht-a.
Oprostite ako sam vas naživcirao, a ako mislite da su ovo gluposti, onda je to moja glupost zbog koje ću propustiti ogromnu zaradu kao svi vi ovdje koji vjerujete HT-u. Sad, što se tiće novih usluga, kako to da DT koji se već godinama bori protiv konkurencije nije spasila neka nova usluga? Ako će ta nova usluga biti teleportacija, priznati ću da sam pogriješio jer će onda HT poslovati bolje od Coca-Cole! Ali dobro, i forumaši koji su prošle godine upozoravali na krizu i golem pad Crobexa nakon precijenjenosti, su dočekivani na nož, pa ni ja nisam trebao očekivati drukčije.
Ja bih najradije da ste vi svi u pravu, i da HT ode do kraja godine na 1000, pa da i ovi penzići(skupa s mojom tvrdoglavom bakom) nešto zarade, ali jedno su bajke………..
[thumbsup]
Dajte shvatite, HT nema potencijal rasta kao mnoge druge dionice. Dlkv, Tisak…itd. Ova cijena ide i na 250 kn.Iako ja nebih htio to zbog stabilnosti tržišta.Iako bi baš ostale trebale rasti ako bi HT padao, kako je i bilo ovih dana. P.S. Imam HT.
kakve su to gluposti?? … HT je puno sigurnije ulaganje od DLKV-a .. HT daje 30kn dividende po dionici … zamisli da imaš 2 milje kuna i kupiš HT sad na 280kn … to je mjesečno preko 18.000kn primanja mjesečno..
plus to da je realno za očekivati da će taj ht bit preko 350kn za koji mjesec …. čim se mirovinci natrpaju nemaš više ht-a po 280kn …. a šta imaš od dlkv-a? .. kad dlkv bude na 1400 već je debelo precijenjen … a ht na 500kn je granici podcijenjenog i realnog …
Kolega, točno je da su fundamenti odlični, ali pravi, dugoročni investitor mora gledati puno dalje od trenutnog stanja! Jednostavno, budućnost ove tvrtke je jako loša! Konkurencija je sve brojnija, usluge sve jeftinije; eto, HT se hvalio kako najveću dobit ostvaruje od Interneta, a već su prošli mjesec zbog konkurencije morali prepoloviti cijene ADSL-a. Tko misli da će i slijedeće godine dobiti ovako lijepu debelu dividendu, grdo se vara! Iz godine u godinu će profit padati, a time i dividenda i vrijednost dionice. Kratkorčno, dionicu nakon šoka Bran. fonda još očekuje i šok 10% dionica onima koji su zadržali svoje na slobodnoj poziciji, a nakon toga šok zbog lošijih poslovnih rezultata u 2008. od prethodne godine! Ja sam svoje prodao prvi tjedan na 385, pa su mi mnogi govorili da sam blesav, iako već od tada ponavljam jedno te iste argumente po kojima ova tvrtka ide u istom smjeru kao i DT, a vi ose onda organizirajte i tužite državu kad vam dionica ode ispod 100 kuna!
Svaka čast kolega što ste je prodali odmah nakon IPO. I ja sam trebao tako napraviti ali nisam jer sam čekao 450 kn koji nisu nikada došli. Na ovom forumu ima previše optimizma koji graniči sa zdravim razumom tako da mi ponekad ide na živce čitati što sve ljudi pišu i koja nerealna očekivanja imaju a koja se redovito ne ostvaruju. Mnogi se razbacuju sa terminom “fundament” a vjerojatno nisu dobro educirani – pa tako postaju fundamentalisti (kao oni islamski sa bliskog istoka [smiley]). Ni ja više nemam HT i očekujem da će ga biti kao kupusa – barem slijedeća dva mjeseca i do kraja tog razdoblja dok se ne vidi što će biti sa braniteljskim fondom jednostavno ga nema smisla kupovati a ni korekcija tržišta još nije završila.
A svima onima koji misle kako je HT podcijenjen, za informaciju TCG (telekom crne gore) se smatra još podcjenjeniji a isto je u većinskom vlasništvu DT-a – i nema uteg braniteljski fond ni +10 nakon godine dana.
Bolje je pričekati nego žuriti, kad se prevelika očekivanja od burze smire onda ćemo polako naprijed, a do tada ovo divljanje nema smisla kao ni navijački nemiri. Pozdrav!
Sančo: ” A vidi ovo[shocked][shocked][shocked] HT se u organizaciji Merrill Lyncha u Londonu predstavlja ulagačima Business.hr 22.04.2008 12:17 Pročitaj komentare(0) HT je izvijestio Zagrebačku burzu da će se 23. travnja 2008. godine u Londonu u organizaciji Merrill Lyncha sastati s institucionalnim ulagačima. U skladu s Pravilima Zagrebačke burze HT obavještava da će se na „EEMEA Telecom & Media One-on-One” konferenciji u Merrill Lynch Financial Centru u Londonu susresti se sa ulagačima na malim pojedinačnim sastancima koje organizira agent HT-ovog izdanja dionica inicijalnom javnom ponudom Merrill Lynch. ” Nekako mi se sve više čini da se ove igrice i stiskanje naše istinski kvalitetne i podcijenjene dionice dešavaju upravo zbog ovoga. E pa ako Merrill Lynch ovo organizira za strane investitore,moglo bi to gore i prije moje prognoze(najkasnije 19.05),za takvu dionicu mogli bi se pokefali mnogi strani fondovi nakon sutrašnjeg dana, moglo bi biti ovdje svega u iduća 3-4 tjedna,a vi srljajte u balončeke ili kako reće onaj novinar Petrov-bikovi se zaletavaju u matadorovu maramu, ponovno podvlačim,biti likvidan a znatno podcijenjen….i što Vam još reci [thumbsup]
Zdrav razum u trgovini kaže, ono što je dobro ne treba reklamu. Nije realno očekivati da će nakon te prezentacije svi kupovati HT, a da ga nisu kupili na IPO po nižoj cijeni i to kada su burze bile u euforiji. HT se sada mora spašavati ako se hoće ići u daljnje privatizacije kod nas i na tome se zdušno radi. I nije HT jedini na toj prezentaciji, ima ih pregršt TK firmi koje trebaju promociju.
tango: ” ” Inače ne polemiziram, ali ovo gore napisano je nešto najnerazumnije, da ne kažem najgluplje, najneistinitije što sam pročitao otkad sam na ovom Forumu. Get a grip, man! [shocked] Mislite da će tih +10% prodavati, valjda kao što su i dosad prodali – nula dionica, čekaju valjda nakon svega ovog (korekcije) samo tih 10% pa će odmah prodati – jednako kao i branitelji i radnici… nula bodova. ADSL pušiona – ma dajte, čovječe, ne komentirajte ono o čemu nemate pojma. HT u HR nikad, ali nikad – neće doći u poziciju DT-a u Njemačkoj! Pa tamo ima preko 200 Internet providera, a koliko ih je u HR… Gluposti… radije šutite nego što lupetate ovakve stvari, pa pogledajte da je Metronet na izdisaju, koja je to konkurencija… ” Svatko ima pravo na vlastito mišljenje, pa i vi, ali ste ipak malo pretenciozni ako je vama konkurencija i smanjenje profita glupost. Zašto ste spomenuli Metronet!? Pa nije Metronet jedini, niti se konkurencija formira preko noći! Ako Metronet, pa i svi ostali HT-u konkurentski provideri sutra bankrotiraju, zar mislite da će HT ostati suvereni vladar komunikacija u Hrvatskoj!????? Konkurencija je neminovna, formira se kroz nekoliko godina i postaje sve jača, tako je to u zapadnoj Europi, tako će biti i kod nas, ako ne i puno gore! A da DT neće doći tamo gdje je danas su bili uvjereni i njemački dioničari, pa su na kraju tamo gdje jesu. Ja ovime što pišem nikoga ne navlačim jer u HT više nikada ne namjeravam ući, ali mi je naprosto nevjerojatno da smatrate da će profiti ove tvrtke rasti(što je preduvjet za rast dionice) kada stalno snižavaju cijene svih usluga, a mušterije im polako ali sigurno odlaze! To je činjenica od koje ne možete pobjeći ma koliko god vi to željeli. Ovih 10% dionica koje sam naveo nemaju veze s prodajom, već kao psihološki faktor! Pogledajte malo što se dogodilo s dionicom INA-e nakon 10% dodatnih dionica, a onda me nazivajte nerazumnim! Ova dionica može doživjeti još samo špekulativni rast, a ako vas to zanima, puno bolje se družit s građevinarima!!!
Kolega za rast nisu bitni korisnici nego minute razgovora… vjerujem da jos imamo puno rezerve u tom segmentu… moze se izgubit 10% korisnika al ako minute narastu za 20%, znaci da smo na dobitku…
sto se tice gradevinaca, pogledajte sto se desava u spanjolskoj… kod nas je slicna situacija… sve je manje svjezeg novca… kompenzacije su postale veliki dio nacina placanja… ne znate kako je to kad vam neko ponudi 10milja kuna u ciglama… ako je to po vama sigurno ulaganje samo naprijed… prema sadasnjim pokazateljima kupujete firmu koja ce toliko vrijedit za 30 god… a kroz dvije tri godine ih ocekuje velika kriza…
… sto se tice gradevinaca, pogledajte sto se desava u spanjolskoj… kod nas je slicna situacija… sve je manje svjezeg novca… a kroz dvije tri godine ih ocekuje velika kriza…
da ovo stoji, samo nisu svi građevinari isti, ne? Evo npr. Dalekovod opet dobio posao u Norveškoj.
A ide i obnova željeznica.
Ostalima koji nisu na stranom tržištu se crno piše
Ma, apsolutno, slažem se sa kolegom Mirom 25, ovo ne da je prilika, nego prilika iz snova za kupnju na ovim razinama, ja samo žalim što nemam više casha, a odveć imam u portfelju HT, tako da mogu samo nešto drugo prodati i ojačati svju poziciju u HT-u.
http://uk.quote.com/news/story.action?id=RNS8042200000001FG
HT traži investitore[thumbsup][thumbsup]