Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 36,10 | 142.745 | 3,954 | 36,30 | 36,50 | 0,00% |
A vidi ovo[shocked][shocked][shocked] HT se u organizaciji Merrill Lyncha u Londonu predstavlja ulagačima Business.hr 22.04.2008 12:17 Pročitaj komentare(0) HT je izvijestio Zagrebačku burzu da će se 23. travnja 2008. godine u Londonu u organizaciji Merrill Lyncha sastati s institucionalnim ulagačima. U skladu s Pravilima Zagrebačke burze HT obavještava da će se na „EEMEA Telecom & Media One-on-One” konferenciji u Merrill Lynch Financial Centru u Londonu susresti se sa ulagačima na malim pojedinačnim sastancima koje organizira agent HT-ovog izdanja dionica inicijalnom javnom ponudom Merrill Lynch.
Nekako mi se sve više čini da se ove igrice i stiskanje naše istinski kvalitetne i podcijenjene dionice dešavaju upravo zbog ovoga.
E pa ako Merrill Lynch ovo organizira za strane investitore,moglo bi to gore i prije moje prognoze(najkasnije 19.05),za takvu dionicu mogli bi se pokefali mnogi strani fondovi nakon sutrašnjeg dana, moglo bi biti ovdje svega u iduća 3-4 tjedna,a vi srljajte u balončeke ili kako reće onaj novinar Petrov-bikovi se zaletavaju u matadorovu maramu,
ponovno podvlačim,biti likvidan a znatno podcijenjen….i što Vam još reci
[thumbsup]
U potpunosti se slažem, jer ako malo bolje pogledamo, u srijedu se kupovalo po cca. 315kn i to preko 40milja prometa (to nisu mali dioničari već fondovi i veliki igrači), a onda u četvrtak padne na 285kn uz Kardumovo stručno obrazloženje da je pala za vrijednost dividende.
Pa gospodo iz HANFE pitam se ja obični smrtnik kako je to moguće ako je sjednica HT-a o dividendi tek u ponedjeljak što znači da dividenda ne samo da nije isplaćena već se ne zna niti kolika je točno niti kako će se isplatiti, pa logičnim razmišljanjem dolazimo do zaključka da se vrijednost HT-a nije smanjila za iznos isplaćenih dividendi (jer nisu isplaćene), a “NETKO” prodaje (stvarno se pitam TKO) po smješnoj cijeni, a samo dan prije je mogao dobiti 30kn više po dionici.
Moram jedino reći da mi nije sumnjivo što netko kupuje po toj cijeni, a sve ostalo je za ISTRAGU.
KAJ NITKO NEMA KOMENTARA
Ja ne razumijem kako može biti u redu prebacivanje dionica istog vlasnika u dvije ili više bratskih firmi i tako umjetno spuštati cijenu ( ili dizati ), a da na to ne reagiraju prevareni mali dioničari a naravno državnim institucijama je to u redu i po zakonu??????????????????????????
INSTITUCIJE PRAVNE DRŽAVE MORAJU FUNKCIONIRATI
Zagrebačka burza
HT-a pao na najnižu razinu od uvrštenja na Burzu
Dionički indeks Zagrebačke burze Crobex, nakon što je prethodnih pet trgovinskih dana zaredom rastao, danas je zabilježio pad, za 2,12 posto, te je današnje trgovanje završio na 3.603,44 boda. Promet je bio niži nego zadnjih dana, redovni promet iznosio je 74,3 milijuna kuna, dok je ukupni promet na Burzi bio 123,7 milijuna kuna[cry]
tenkista: ” Dajte shvatite, HT nema potencijal rasta kao mnoge druge dionice. Dlkv, Tisak…itd. Ova cijena ide i na 250 kn.Iako ja nebih htio to zbog stabilnosti tržišta.Iako bi baš ostale trebale rasti ako bi HT padao, kako je i bilo ovih dana. P.S. Imam HT. ” nikako se ne bi složio s time, ne samo zato što sam sentimentalan na HT nego i zbog toga što ova dionica po svim fundamentima VRIJEDI daleko više. Mislim da mizeran današnji promet ovom dionicom djelomično to i dokazuje. Nevezano na moj komentar mislim da danas počinje kraj jedne korekcije i nastavlja se na početak druge. Baš me zanima gdje će sve one dionice koje su rasle ko lude proteklih dana završiti krajem tjedna, a gdje će tada biti HT. Živi bili pa vidjeli.
Kolega, točno je da su fundamenti odlični, ali pravi, dugoročni investitor mora gledati puno dalje od trenutnog stanja! Jednostavno, budućnost ove tvrtke je jako loša! Konkurencija je sve brojnija, usluge sve jeftinije; eto, HT se hvalio kako najveću dobit ostvaruje od Interneta, a već su prošli mjesec zbog konkurencije morali prepoloviti cijene ADSL-a. Tko misli da će i slijedeće godine dobiti ovako lijepu debelu dividendu, grdo se vara! Iz godine u godinu će profit padati, a time i dividenda i vrijednost dionice.
Kratkorčno, dionicu nakon šoka Bran. fonda još očekuje i šok 10% dionica onima koji su zadržali svoje na slobodnoj poziciji, a nakon toga šok zbog lošijih poslovnih rezultata u 2008. od prethodne godine! Ja sam svoje prodao prvi tjedan na 385, pa su mi mnogi govorili da sam blesav, iako već od tada ponavljam jedno te iste argumente po kojima ova tvrtka ide u istom smjeru kao i DT, a vi ose onda organizirajte i tužite državu kad vam dionica ode ispod 100 kuna!
skompson: ” U potpunosti se slažem, jer ako malo bolje pogledamo, u srijedu se kupovalo po cca. 315kn i to preko 40milja prometa (to nisu mali dioničari već fondovi i veliki igrači), a onda u četvrtak padne na 285kn uz Kardumovo stručno obrazloženje da je pala za vrijednost dividende.
Skompson, za zaključni dan prava na isplatu dividende se ne uzima dan održavanja sjednice, već popis iz knjige dioničara koji je bio aktualan u srijedu. Dakle, oni koji su kupili u četvrtak i kasnije, više nemaju pravo na dividend!!!!!!!!!!!!!! To je rečeno već milijun puta!!!!!
dinosaurus: ” tenkista: ” Dajte shvatite, HT nema potencijal rasta kao mnoge druge dionice. Dlkv, Tisak…itd. Ova cijena ide i na 250 kn.Iako ja nebih htio to zbog stabilnosti tržišta.Iako bi baš ostale trebale rasti ako bi HT padao, kako je i bilo ovih dana. P.S. Imam HT. ” nikako se ne bi složio s time, ne samo zato što sam sentimentalan na HT nego i zbog toga što ova dionica po svim fundamentima VRIJEDI daleko više. Mislim da mizeran današnji promet ovom dionicom djelomično to i dokazuje. Nevezano na moj komentar mislim da danas počinje kraj jedne korekcije i nastavlja se na početak druge. Baš me zanima gdje će sve one dionice koje su rasle ko lude proteklih dana završiti krajem tjedna, a gdje će tada biti HT. Živi bili pa vidjeli. ” Kolega, točno je da su fundamenti odlični, ali pravi, dugoročni investitor mora gledati puno dalje od trenutnog stanja! Jednostavno, budućnost ove tvrtke je jako loša! Konkurencija je sve brojnija, usluge sve jeftinije; eto, HT se hvalio kako najveću dobit ostvaruje od Interneta, a već su prošli mjesec zbog konkurencije morali prepoloviti cijene ADSL-a. Tko misli da će i slijedeće godine dobiti ovako lijepu debelu dividendu, grdo se vara! Iz godine u godinu će profit padati, a time i dividenda i vrijednost dionice. Kratkorčno, dionicu nakon šoka Bran. fonda još očekuje i šok 10% dionica onima koji su zadržali svoje na slobodnoj poziciji, a nakon toga šok zbog lošijih poslovnih rezultata u 2008. od prethodne godine! Ja sam svoje prodao prvi tjedan na 385, pa su mi mnogi govorili da sam blesav, iako već od tada ponavljam jedno te iste argumente po kojima ova tvrtka ide u istom smjeru kao i DT, a vi ose onda organizirajte i tužite državu kad vam dionica ode ispod 100 kuna!
Inače ne polemiziram, ali ovo gore napisano je nešto najnerazumnije, da ne kažem najgluplje, najneistinitije što sam pročitao otkad sam na ovom Forumu. Get a grip, man! [shocked]
Mislite da će tih +10% prodavati, valjda kao što su i dosad prodali – nula dionica, čekaju valjda nakon svega ovog (korekcije) samo tih 10% pa će odmah prodati – jednako kao i branitelji i radnici… nula bodova. ADSL pušiona – ma dajte, čovječe, ne komentirajte ono o čemu nemate pojma. HT u HR nikad, ali nikad – neće doći u poziciju DT-a u Njemačkoj! Pa tamo ima preko 200 Internet providera, a koliko ih je u HR… Gluposti… radije šutite nego što lupetate ovakve stvari, pa pogledajte da je Metronet na izdisaju, koja je to konkurencija… Iskon da ne spominjemo (kao dio HT-a), kakav deal imaju, ADSL (kad ga već spominjete) + telefon itd. Dajte se malo informirajte prije nego pišete ovakve upise!
Jesu li dodatne ININE dionice utjecale na cijenu?!?… ma dajte, pa nisu ljudi tako nerazumni!
Dajte malo o vedrijim temama.
Vidim da izvješće za 1Q izlazi 08.05. Ima li kakvih naznaka kakvi će biti pokazatelji?
Btw, u potpunosti se slažem s tangom.
Potpuni nonsens….
” Inače ne polemiziram, ali ovo gore napisano je nešto najnerazumnije, da ne kažem najgluplje, najneistinitije što sam pročitao otkad sam na ovom Forumu. Get a grip, man! [shocked] Mislite da će tih +10% prodavati, valjda kao što su i dosad prodali – nula dionica, čekaju valjda nakon svega ovog (korekcije) samo tih 10% pa će odmah prodati – jednako kao i branitelji i radnici… nula bodova. ADSL pušiona – ma dajte, čovječe, ne komentirajte ono o čemu nemate pojma. HT u HR nikad, ali nikad – neće doći u poziciju DT-a u Njemačkoj! Pa tamo ima preko 200 Internet providera, a koliko ih je u HR… Gluposti… radije šutite nego što lupetate ovakve stvari, pa pogledajte da je Metronet na izdisaju, koja je to konkurencija…
Svatko ima pravo na vlastito mišljenje, pa i vi, ali ste ipak malo pretenciozni ako je vama konkurencija i smanjenje profita glupost. Zašto ste spomenuli Metronet!? Pa nije Metronet jedini, niti se konkurencija formira preko noći! Ako Metronet, pa i svi ostali HT-u konkurentski provideri sutra bankrotiraju, zar mislite da će HT ostati suvereni vladar komunikacija u Hrvatskoj!????? Konkurencija je neminovna, formira se kroz nekoliko godina i postaje sve jača, tako je to u zapadnoj Europi, tako će biti i kod nas, ako ne i puno gore! A da DT neće doći tamo gdje je danas su bili uvjereni i njemački dioničari, pa su na kraju tamo gdje jesu. Ja ovime što pišem nikoga ne navlačim jer u HT više nikada ne namjeravam ući, ali mi je naprosto nevjerojatno da smatrate da će profiti ove tvrtke rasti(što je preduvjet za rast dionice) kada stalno snižavaju cijene svih usluga, a mušterije im polako ali sigurno odlaze! To je činjenica od koje ne možete pobjeći ma koliko god vi to željeli. Ovih 10% dionica koje sam naveo nemaju veze s prodajom, već kao psihološki faktor! Pogledajte malo što se dogodilo s dionicom INA-e nakon 10% dodatnih dionica, a onda me nazivajte nerazumnim!
Ova dionica može doživjeti još samo špekulativni rast, a ako vas to zanima, puno bolje se družit s građevinarima!!!
dinosaurus: ” tenkista: ” Dajte shvatite, HT nema potencijal rasta kao mnoge druge dionice. Dlkv, Tisak…itd. Ova cijena ide i na 250 kn.Iako ja nebih htio to zbog stabilnosti tržišta.Iako bi baš ostale trebale rasti ako bi HT padao, kako je i bilo ovih dana. P.S. Imam HT. ” nikako se ne bi složio s time, ne samo zato što sam sentimentalan na HT nego i zbog toga što ova dionica po svim fundamentima VRIJEDI daleko više. Mislim da mizeran današnji promet ovom dionicom djelomično to i dokazuje. Nevezano na moj komentar mislim da danas počinje kraj jedne korekcije i nastavlja se na početak druge. Baš me zanima gdje će sve one dionice koje su rasle ko lude proteklih dana završiti krajem tjedna, a gdje će tada biti HT. Živi bili pa vidjeli. ” Kolega, točno je da su fundamenti odlični, ali pravi, dugoročni investitor mora gledati puno dalje od trenutnog stanja! Jednostavno, budućnost ove tvrtke je jako loša! Konkurencija je sve brojnija, usluge sve jeftinije; eto, HT se hvalio kako najveću dobit ostvaruje od Interneta, a već su prošli mjesec zbog konkurencije morali prepoloviti cijene ADSL-a. Tko misli da će i slijedeće godine dobiti ovako lijepu debelu dividendu, grdo se vara! Iz godine u godinu će profit padati, a time i dividenda i vrijednost dionice. Kratkorčno, dionicu nakon šoka Bran. fonda još očekuje i šok 10% dionica onima koji su zadržali svoje na slobodnoj poziciji, a nakon toga šok zbog lošijih poslovnih rezultata u 2008. od prethodne godine! Ja sam svoje prodao prvi tjedan na 385, pa su mi mnogi govorili da sam blesav, iako već od tada ponavljam jedno te iste argumente po kojima ova tvrtka ide u istom smjeru kao i DT, a vi ose onda organizirajte i tužite državu kad vam dionica ode ispod 100 kuna!
NA KOLKO BI TREBALA NA 30 KN ZA LAKSI IZRACUN P/E 1,
***obrisano***
Šta se odmah svi jidite!??????? Znam da je teško slušati crne prognoze, pogotovo kada ste do grla u HT-u, ali idemo razmisliti totalno objektivno! Ako mi netko navede barem jedan razlog po kojem bi HT u narednih 10 godina trebao imati prihode na razini ovogodišnjih, ili ih povećavati, povući ću sve što sam rekao!!!
tango:
”
” Inače ne polemiziram, ali ovo gore napisano je nešto najnerazumnije, da ne kažem najgluplje, najneistinitije što sam pročitao otkad sam na ovom Forumu. Get a grip, man! [shocked] Mislite da će tih +10% prodavati, valjda kao što su i dosad prodali – nula dionica, čekaju valjda nakon svega ovog (korekcije) samo tih 10% pa će odmah prodati – jednako kao i branitelji i radnici… nula bodova. ADSL pušiona – ma dajte, čovječe, ne komentirajte ono o čemu nemate pojma. HT u HR nikad, ali nikad – neće doći u poziciju DT-a u Njemačkoj! Pa tamo ima preko 200 Internet providera, a koliko ih je u HR… Gluposti… radije šutite nego što lupetate ovakve stvari, pa pogledajte da je Metronet na izdisaju, koja je to konkurencija…
”
Svatko ima pravo na vlastito mišljenje, pa i vi, ali ste ipak malo pretenciozni ako je vama konkurencija i smanjenje profita glupost. Zašto ste spomenuli Metronet!? Pa nije Metronet jedini, niti se konkurencija formira preko noći! Ako Metronet, pa i svi ostali HT-u konkurentski provideri sutra bankrotiraju, zar mislite da će HT ostati suvereni vladar komunikacija u Hrvatskoj!????? Konkurencija je neminovna, formira se kroz nekoliko godina i postaje sve jača, tako je to u zapadnoj Europi, tako će biti i kod nas, ako ne i puno gore! A da DT neće doći tamo gdje je danas su bili uvjereni i njemački dioničari, pa su na kraju tamo gdje jesu. Ja ovime što pišem nikoga ne navlačim jer u HT više nikada ne namjeravam ući, ali mi je naprosto nevjerojatno da smatrate da će profiti ove tvrtke rasti(što je preduvjet za rast dionice) kada stalno snižavaju cijene svih usluga, a mušterije im polako ali sigurno odlaze! To je činjenica od koje ne možete pobjeći ma koliko god vi to željeli. Ovih 10% dionica koje sam naveo nemaju veze s prodajom, već kao psihološki faktor! Pogledajte malo što se dogodilo s dionicom INA-e nakon 10% dodatnih dionica, a onda me nazivajte nerazumnim!
Ova dionica može doživjeti još samo špekulativni rast, a ako vas to zanima, puno bolje se družit s građevinarima!!!
basejumper molim Vas nemojte više pisati ovakve gluposti, baš sam se naživcirao čitajući ih. Pa dajte malo razmislite, koliko zaostajemo u prosjeku za europom što se tiče korisnika interneta, max TV ima ogroman rast korisnika iz mjeseca u mjesec, a i da nema takvih činjenica sa tolikim prihodom i cash flow-om pa izmislili bi neku novu uslugu kojom bi zainteresirali ljude da im ostave lovu. Tako da nema straha što se tiče Ht-a.