Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 36,10 | 142.745 | 3,954 | 36,30 | 36,50 | 0,00% |
tango:Koliko je ono bio ATL? 275? Kako smo krenuli…
Datum izvrštenja Prva Zadnja Najviša Najniža Promjena % Količina Promet
11.2.2008…….. 290,00 294,98 294,99 275,56 ……………1,09 .. 93.698 26.942.346,0
Koliko je ono bio ATL? 275? Kako smo krenuli… [shocked]
ma nek sruše na 200 pe**i.
pokazali su oni prije ipo-a izvanrednom dividendom, ovom sad u stopostotnom iznosu dobiti, a pokazati će i slijedećim dividendama(redovnim i izvanrednim), da žele lovu van, nemaju planove a dobit im je ogromna, sigurno dt ima neki plan gdje s lovom, a koji bolji način nego vući iz tvornice novca…nekoliko puta su me opomenuli na ovom forumu kad sam spominjao 50 kn dividende i mislim da su u pravu, slijedeće godine će biti manja dobit nego ove a time i dividenda, ali sam ja računao na izvanrednu…pa ćemo vidjeti o kojem će se ukupno iznosu raditi, vidjeli smo i kod ericssona što rade kad zagusti….
Slažem se u potpunosti. Velika dividenda nije nagrada nego samo jaka poluga koja služi da se velika dobit odn. ooogromni novac izvuče iz kompanije. DT-u (odn. fondovima koji su vlasnici DT-a ) koliko ja znam baš ne cvjetaju ruže kod kuće pa je ovo super isisavanje novaca. Stvar sa Ericsson NT je ista, švedski Ericsson kao većinski vlasnik, kojem je inače hrvatski Ericsson jedna od najuspješnijih kompanija koje posjeduje, također će isisati veilik novac (pre)velikom dividendom.
Čudno kako najveće dividende izglasavaju kompanije koje su u vlasništvu stranaca, je li?
Zato mi svi (mislim generalno na čitav puk) trebamo fino naš teško zarađeni novac i stečevinu fino uložit u takve kompanije, pa kad fino legne dividenda, brate mili … a imamo u međuvremenu i čime se baviti, polemizirati, plakati se , veseliti, strepiti …. takvima nas učiniše
Zalosno je sto su napravili od ove dionice… Jel moze netko stavit omjer kupnje i prodaje?
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=f2db199d-98d3-4181-8e33-6f4545577e80&open=sec
čudno ali, ljepo
trebalo bi izračunat jednakom logikom kao što je poštovani rijeka računao za kupce sa ipo-a (265-30=235), cijenu koja bi se dt-u isplatila za novu kupnju, npr. kupili su u dva navrata 35 + 16%, srednja cijena 116 kn(valjda su dobili mali popust na količinu), u međuvremenu samo treba naći podatak koliko su si dividendi poisplaćivali u proteklim godinama od preuzimanja i dok su bili vlasnici 35% i dobit ćemo cijenu na koju bi oni morali žešće ulaziti(da ne spominjem razvijanje kompanije u godinama koje su prošle, riješene sporove,potvrđen monopol i nakon ulaska novih igrača na tržište……
Pametni kupci – namjestili se na 280, dionice im upadaju u mrežu kao zrele kruške, bedaci prodaju a da valjda ni sami ne znaju zašto (kao da će smak svijeta)… valjda čekaju da opet neka ‘perjanica’ potegne 30-40%…
Pametni kupci – namjestili se na 280, dionice im upadaju u mrežu kao zrele kruške, bedaci prodaju a da valjda ni sami ne znaju zašto (kao da će smak svijeta)… valjda čekaju da opet neka ‘perjanica’ potegne 30-40%…
po koliko dionica prodaju, pretpostavljam vrlo malo 63-ica ili su ih namjerno rasporedili da izgleda da se mali daju…?
Uglavnom, onaj post sa dt-om je imao ulogu osviješćivanja tadašnjeg stanja svijesti prosječnog građanina koji je govorio o prodaji jedine tvrtke koja zarađuje, krave muzare i sl., sličnom su se logikom građani svrstavali u redove za ipo gdje su bili spremni platiti 320 i reći hvala, a kad je pala na 275, rijetko tko je imao hrabrosti kupiti i to ne pričam o “običnim” građanima koji nemaju ni otvoren račun kod brokera, već o iskusnim igračima(a koji su torbarili na ipo-u) koji nisu imali hrabrosti uletiti….Nažalost čini mi se da je ogroman dio naših ulagača samo špekulantski orijentiran i da su iz takvih krugova i potekli naši fond-manageri, i nama očito nije dovoljna jedna korekcija da ih se riješimo, jer su oni previše izvukli u puhanju balona da ih jedna korekcija otpuše….
I ja sam stavio naloge na prodaju cjelokupnog portfelja na 34x, i vodim se logikom da i moja mala kap pomaže stisnuti ht još niže jer imam povjerenja koliko god nisko pala, vratit će se na 400(bila to godina,dvije,tri….), a tada ću ja imati nizak ulaz i mnogo dionica…….
Dajte shvatite, HT nema potencijal rasta kao mnoge druge dionice. Dlkv, Tisak…itd. Ova cijena ide i na 250 kn.Iako ja nebih htio to zbog stabilnosti tržišta.Iako bi baš ostale trebale rasti ako bi HT padao, kako je i bilo ovih dana.
P.S. Imam HT.
a vi svi koji želite ht na 290 sutra na 300 prekosutra, maknite naloge sa prodaje (sa 305-310 i sl.) i ne vraćajte ih dok ne dotakne tu ili sl. cijenu….ako ste u cashu, možete i stavljati ogromne naloge na kupnju dnevno na recimo 250 kn-pošto je malo vjerojatno da će se tenkistina prognoza obistiniti!
Dajte shvatite, HT nema potencijal rasta kao mnoge druge dionice. Dlkv, Tisak…itd. Ova cijena ide i na 250 kn.Iako ja nebih htio to zbog stabilnosti tržišta.Iako bi baš ostale trebale rasti ako bi HT padao, kako je i bilo ovih dana.
P.S. Imam HT.
nikako se ne bi složio s time, ne samo zato što sam sentimentalan na HT nego i zbog toga što ova dionica po svim fundamentima VRIJEDI daleko više. Mislim da mizeran današnji promet ovom dionicom djelomično to i dokazuje. Nevezano na moj komentar mislim da danas počinje kraj jedne korekcije i nastavlja se na početak druge. Baš me zanima gdje će sve one dionice koje su rasle ko lude proteklih dana završiti krajem tjedna, a gdje će tada biti HT. Živi bili pa vidjeli.