Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 36,29 | 57.455 | 1,583 | 36,40 | 36,60 | 0,55% |
Ima li neko informacija o mogućoj izvanrednoj dividendi HT ?
Obzirom da na računima vuku velike novce, koje su skupljali za akvizicije, a akvizicija nema i da im ta lova sada predstavlja balast neki im savjetnici predlažu izvanrednu dividendu.
Zna neko više o tome?
Pozdrav !
soony69:
”
Zanima me jedno. Da li se ostvaruje pravo na dividendu ako su dionice 21. bile registrirane na PBZ investoru? Hvala unaprijed.[thumbsup]
”
Da, kolega… Dobit cete novce kad i svi ostali…[thumbsup]
Jeste sigurni ??
50 lav: ” 21.4.2008. TOP 10: 1. DEUTSCHE TELEKOM AG 41.763.153 51,00 Osnovni račun 2. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./FOND HRVATSKIH BRANITELJA IZ DOMOVINSKOG RATA I ČLANOVA NJIHOVIH OBITELJI 5.732.197 7,00 Skrb. račun 3. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 5.732.197 7,00 Skrb. račun [color=blue]4. PBZ D.D. 2.719.340 3,32 Skrb. račun – 5000[/color] 5. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 2.047.215 2,50 Osnovni račun [color=blue]6. PBZ D.D. 410.600 0,50 Skrb. račun + 9462[/color] [color=blue]7. HPB D.D. 403.220 0,49 Skrb. račun – 4258[/color] 8. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ALLIANZ ZB D.O.O. ZA AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 371.618 0,45 Skrb. račun 9. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE D.D. OBVEZNI MIROVINSKI FOND 363.843 0,44 Skrb. račun 10. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./RAIFFEISEN MIROVINSKO DRUŠTVO ZA UPRAVLJANJE OBVEZNIM MIROVINSKIM FONDOM D.O.O. ZA RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND 342.476 0,42 Skrb. račun Ukupno: 73,13 TOP 10 na zadnji dan trgovanja—tada se još mogla skupit dividenda…
” može se zaključiti da je pbz kao skrbnik na jednom računu prodao 5000kom, a na drugom kao skrbnik kupio 9462 kom to se valjda zove preslagivanje portfelja s jednog na drugi zaključujem da tako mnogi fondovi kao skrbnici na više računa, mogu lako manipulirati sa cijenama dionica na jednom jeftino kupuju, na drugom skuplje prodaju isl. tko im onda može stati na kraj [huh]
Kolega, jedan od ta dva je PBZ Investor a iza njega stoje mali kupci, a ne manipulacije fondova. Fondovi na puno jednostavniji način drže cijenu dionice tamo gdje im odgovara. Jednostavno prodaju ili kupuju količinu koja im odgovara, neovisno o cijeni (koju ionako kupnjom i prodajom sami određuju).
50 lav: ” 21.4.2008. TOP 10: 1. DEUTSCHE TELEKOM AG 41.763.153 51,00 Osnovni račun 2. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./FOND HRVATSKIH BRANITELJA IZ DOMOVINSKOG RATA I ČLANOVA NJIHOVIH OBITELJI 5.732.197 7,00 Skrb. račun 3. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 5.732.197 7,00 Skrb. račun [color=blue]4. PBZ D.D. 2.719.340 3,32 Skrb. račun – 5000[/color] 5. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 2.047.215 2,50 Osnovni račun [color=blue]6. PBZ D.D. 410.600 0,50 Skrb. račun + 9462[/color] [color=blue]7. HPB D.D. 403.220 0,49 Skrb. račun – 4258[/color] 8. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ALLIANZ ZB D.O.O. ZA AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 371.618 0,45 Skrb. račun 9. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE D.D. OBVEZNI MIROVINSKI FOND 363.843 0,44 Skrb. račun 10. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./RAIFFEISEN MIROVINSKO DRUŠTVO ZA UPRAVLJANJE OBVEZNIM MIROVINSKIM FONDOM D.O.O. ZA RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND 342.476 0,42 Skrb. račun Ukupno: 73,13 TOP 10 na zadnji dan trgovanja—tada se još mogla skupit dividenda… ” može se zaključiti da je pbz kao skrbnik na jednom računu prodao 5000kom, a na drugom kao skrbnik kupio 9462 kom to se valjda zove preslagivanje portfelja s jednog na drugi zaključujem da tako mnogi fondovi kao skrbnici na više računa, mogu lako manipulirati sa cijenama dionica na jednom jeftino kupuju, na drugom skuplje prodaju isl. tko im onda može stati na kraj [huh]
Mislim da to fondovi unutar site banke rade na svim dionicama, kupuju i prodaju sami sebi, kao što su radili i u padu. Mali se ubacuju u te gluposti.
Ima li neko informacija o mogućoj izvanrednoj dividendi HT ?
Obzirom da na računima vuku velike novce, koje su skupljali za akvizicije, a akvizicija nema i da im ta lova sada predstavlja balast neki im savjetnici predlažu izvanrednu dividendu.
Zna neko više o tome?
Pozdrav !
Taj novac čuvaju za kupovinu preostalog dijela HT-a Mostar, koji gotovo sigurno do kraja godine ide u privatizaciju.
Ivan1902:
”
soony69:
”
Zanima me jedno. Da li se ostvaruje pravo na dividendu ako su dionice 21. bile registrirane na PBZ investoru? Hvala unaprijed.[thumbsup]
”
Da, kolega… Dobit cete novce kad i svi ostali…[thumbsup]
”
Jeste sigurni ??
Da, zasto? Otvoreno postavite pitanje pa cu vam ja nastojati odgovriti, sto vas muci?
Mrgude,
kažu da preostali dio HT Mostar ne vrijedi ni 10% te love.
Volio bi da komentira neko tko zna više o tome.
Ja sam nešto pročitao, nešto načuo, ali ne znam dosta.
Pozdrav !
A vidi ovo[shocked][shocked][shocked]
HT se u organizaciji Merrill Lyncha u Londonu predstavlja ulagačima
Business.hr
22.04.2008 12:17
Pročitaj komentare(0)
HT je izvijestio Zagrebačku burzu da će se 23. travnja 2008. godine u Londonu u organizaciji Merrill Lyncha sastati s institucionalnim ulagačima.
U skladu s Pravilima Zagrebačke burze HT obavještava da će se na „EEMEA Telecom & Media One-on-One” konferenciji u Merrill Lynch Financial Centru u Londonu susresti se sa ulagačima na malim pojedinačnim sastancima koje organizira agent HT-ovog izdanja dionica inicijalnom javnom ponudom Merrill Lynch.
A vidi ovo[shocked][shocked][shocked]
HT se u organizaciji Merrill Lyncha u Londonu predstavlja ulagačima
Business.hr
22.04.2008 12:17
Pročitaj komentare(0)
HT je izvijestio Zagrebačku burzu da će se 23. travnja 2008. godine u Londonu u organizaciji Merrill Lyncha sastati s institucionalnim ulagačima.
U skladu s Pravilima Zagrebačke burze HT obavještava da će se na „EEMEA Telecom & Media One-on-One” konferenciji u Merrill Lynch Financial Centru u Londonu susresti se sa ulagačima na malim pojedinačnim sastancima koje organizira agent HT-ovog izdanja dionica inicijalnom javnom ponudom Merrill Lynch.
Sto to tocno znaci? Koji je cilj sastanka?
Mrgude,
kažu da preostali dio HT Mostar ne vrijedi ni 10% te love.
Volio bi da komentira neko tko zna više o tome.
Ja sam nešto pročitao, nešto načuo, ali ne znam dosta.
Pozdrav !
pokazali su oni prije ipo-a izvanrednom dividendom, ovom sad u stopostotnom iznosu dobiti, a pokazati će i slijedećim dividendama(redovnim i izvanrednim), da žele lovu van, nemaju planove a dobit im je ogromna, sigurno dt ima neki plan gdje s lovom, a koji bolji način nego vući iz tvornice novca…nekoliko puta su me opomenuli na ovom forumu kad sam spominjao 50 kn dividende i mislim da su u pravu, slijedeće godine će biti manja dobit nego ove a time i dividenda, ali sam ja računao na izvanrednu…pa ćemo vidjeti o kojem će se ukupno iznosu raditi, vidjeli smo i kod ericssona što rade kad zagusti….
Samo 11000 komada na kupnji? Tu netko nekoga za.ebava