Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 37,30 | 57.363 | 1,538 | 37,50 | 37,90 | 2,72% |
AA nego što nego tući,danas sam otisao i minus dozvoljeni i svoj i ženin i tučem,a i sva dividenda ide unutra,
iako sam sada depresivan malo,siguran sam da na kraju kanđija puca…siguran sam 29,56 i puta 1300 dionica-…ima tu i više nego li za čevape[thumbsup]- i lova je sigurna na računu 19.05[thumbsup]
Koji je onda bio zadnji dan za prodaju dionica a da dobijem dividendu?
možeš ht prodat od danas svaki slijedeći dan do slijedećeg ex-div dana i dobit ćeš ovogodišnju dividendu, prvi dan za prodaju nakon ex-diva ti je prošao, ali za kupnju pa da dobiješ dividendu(pod uvjetom da ova dionica vrijedi 31x kn ili sl.) ti je pravi čas
evo koliko jos ima malih dionicara:”Mali dioničari i institucionalni investitori drže 32,5 posto dionica HT-a, a prema podacima iz SDA malih dioničara ima oko 303 tisuće.”
izvor je:http://www.bankamagazine.hr/dnevnevijesti/skupstina-ht-a-isplata-dividende-dionicarima-19-svibnja
koji bi to bio dernek da se fondovi ostave ht-a u potpunosti, sruše mu cijenu ali onda mali ulagači i malo veći ulagači skupljajući mrvice postanu igrači na dugi rok, fondovi ne bi imali izbora nego dizati cijenu u trenucima kad bi im ht ponovo počeo predstavljati target!
Hoćemo li od dividende kupovati još dionica HT-a,gospodo?
Mislim da je sad dobro i špekulativno kupovati HT jer kad krenu sjedati dividende na tekuće mnogi će htjeti podebljati portfeljj dodatnim dionicama HT-a.
ja sve vraćam u HT…..[thumbsup]
ili otprilike u periodu od 05.10.2007-danas u ukupnom prometu ht mali su sudjelovali sa 46%.znaci da su fondovi ipak vise prodavali.pa po kojoj su cijeni oni kupovali kad je daju ovako jeftino.jesu oni imali neki dodatni popust na onih 265kn iz IPO-a???????
Društvo je u poslovnoj godini koja je završila na dan 31. prosinca 2007. godine ostvarilo neto dobit (dobit poslije oporezivanja) u iznosu 2.420.651.857,49 kn.
2. Dio neto dobiti u iznosu 2.420.625.094,60 kn raspoređuje se na ime isplate dividende (odnosno 29,56 kuna po dionici) dioničarima razmjerno broju dionica u njihovom vlasništvu.
Dividenda će se isplatiti svim dioničarima koji su na dan sjednice Glavne skupštine tj. 21. travnja 2008. godine evidentirani kao dioničari u Depozitoriju Središnje depozitarne agencije. Tražbina za isplatu dividende dospijeva na dan 19. svibnja 2008.
3. Dio neto dobiti u iznosu od 26.762,89 kn raspoređuje se u zadržanu dobit.
Dok dobijemo dividendu,cijena će doći do razine prije dana D za dobivanje dividende,pa ćemo manje kupiti. [lol]
Ali sada se jako dozirano diže cijena HTa,dok ostale koje su naglo rasle,sada stagniraju i pripremaju se za laganu korekciju.[thumbsup]
Dok dobijemo dividendu,cijena će doći do razine prije dana D za dobivanje dividende,pa ćemo manje kupiti. [lol]
Ali sada se jako dozirano diže cijena HTa,dok ostale koje su naglo rasle,sada stagniraju i pripremaju se za laganu korekciju.[thumbsup]
da, da korekcija je jedina stvar na koju na burzi uvijek možemo računati.
pitajte medu brundu ako mi ne vjerujete[angry]
Dok dobijemo dividendu,cijena će doći do razine prije dana D za dobivanje dividende,pa ćemo manje kupiti. [lol] Ali sada se jako dozirano diže cijena HTa,dok ostale koje su naglo rasle,sada stagniraju i pripremaju se za laganu korekciju.[thumbsup]
ma nece ici u korekciju…
treba probiti 3750…
bitno je da se probije 3750…