HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 24.12.2024. u 13:38
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
39,95
51.932
1,300
39,80
40,10
0,25%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Ako prosječna dnevna cijena dionice u sljedećih mjesec dana bude 330 kuna ili više zauvijek napuštam ovaj forum. A do tada ću “tepsti” svoje u nadi da će netko nešto naučiti od “Muje i njegovih svinja”. Pozdrav svima sa “farme”, a posebno jednoj dami kojoj fali farma.

Joj, pa ovo je forum, svatko iznosi svoje mišljenje… Iskreno, ja bih volio da naraste do kojih 330, onda ju prodam, kupim ERNT, poberem dividendu i onda sve opet u HT…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Milijunas:

Ljudi nemojte davati HT jeftino.Dionica vrijedi oko 400 kuna.Plaše vas s rasprodajom branitelja i ostalim glupostima samo da pokupe dionice od neiskusnih što jeftinije!

Ma dionica će vrijediti 1000 kuna a ne 400. Samo kada? I kolega ne morate se bojati da ljudi prodaju dionice jeftino. Zadnjih mjesec (pa i dva) ljudi (mali investitori) kupuju dionice, a veliki (fondovi) prodaju. Ne znam koliko puta to moram ponoviti.
Sjećam se kada su u listopadu i studenom prošle godine “mali” navaljivali kao ludi na kupovinu HT-a na cca 350-360 i tada sam upozoravao (ako se itko toga sjeća, ali mogu se pročitati postovi od toga vremena) da kupuju od fondova ali ionako mi je malo tko vjerovao. Bio sam pesimist za euforičare (kojih je bio pun forum).

Kada je cijena znatno pala ja sam sa Mujom i svinjama (ako se tko sjeća) ispao nepopravljivi optimist (za paničare kojih je bio pun forum). Evo sada sam opet pesimist jer je forum pun euforičara (“sad će samo što nije na 31x, 32x pa i više, čitam ovih dana). A ja sam očito po dosadašnjem razvoju događaja realist ma koliko to nekome smetalo ili ne. Sjećam se jednog kolege čini mi se Valentine, tako nekako koji mi je nakon što sam rekao da će HT pasti na 33x (sada bi to bio veliki rast) replicirao na način hoću li prestati pisati ako tako ne bude. I drugi dan se to dogodilo.
Ako prosječna dnevna cijena dionice u sljedećih mjesec dana bude 330 kuna ili više zauvijek napuštam ovaj forum. A do tada ću “tepsti” svoje u nadi da će netko nešto naučiti od “Muje i njegovih svinja”. Pozdrav svima sa “farme”, a posebno jednoj dami kojoj fali farma.

moj reply je i išao u tom smjeru da iznimno poštujem vaše prijašnje postove i razmišljanja, ali ne mogu se oteti dojmu da i najveći umovi kad tad pojedu informaciju koja im je servirana, tj. ako se dovoljno dugo ht drži na ovim razinama-toliko i vrijedi…., sam sam već desetak puta pao i na elementarnoj logici burze, evo zadnja greška mi je bila razmišljanje da će burza pozitivnim trendom koji je nužno morao doći izvući ht u postdividendnom razdoblju, to se pokazalo potpunim promašajem. Ustvari ispada da je ht izvukao burzu u najteža vremena korekcije, i onda kad je prošla platio cijenu zbog izlaska onih koji su primijetili okretanje trenda i požurili se ukrcati drugdje….po toj logici bi ht-u najviše godila nova korekcija, gdje bi opet dionice brodara, agrokor,građevinci zrokali po 20% i ekipa panično tukla lovu u ht koji bi padao posto,dva tjedno i držao crobex živim, onda u odbijancima rastao po 4,5 posto tjedno! Ne želim ni pomisliti što bi se dogodlio kad bi burza nastavila rasti ovim tempom, a da ht zadrže na ovim razinama, i onda nas iznenada strefi nova korekcija, morali bi fondovi uložiti puno truda da zadrže cijenu ht-a na razini 235.Druga moja greška je bila razmišljanje da dionica tog obujma trgovine nužno mora polagano rasti i poagano padati….Oni njenu likvidnost okrenu kontra nje.U svakom slučaju u trenutku kad fondovi skupe ht-a u količini i po cijeni koja bi od njih stvorila dugoročne ulagače, smanje free-float, razinu ponude ide cijene gore, ali nažalost polako a ne ovako brzo kako su joj dopustili….Sjećam se vaših izjava o muji i svinjama, i smatram da je iziskivalo veliku hrabrost u ona vremena onako govoriti, još veću tada kupovati što ste također činili, no isto tako mislim da je s ovim oporavkom burze i uračunavši oduzimanje dividende od cijene ht-a, cijena jednako tako povoljna kao i u ono vrijeme kad je mujo hranio svinje, a situacija mnogo svjetlija i budućnost mnogo izvjesnija.Još jednom ponavljam da je moj trenutni interes ovakva cijena hta kakva je , jako želim dokupljivati po ovakvim cijenama i hoću, pa neka ju i još sruše još bolje, ali ako je povoljno meni…

fundamentalist

Ako je HT bio jeftin na 315 onda je sada na 285 još jeftiniji. Na 315 treba čekati isplatu dividende, a na 285 ona je odmah isplačena.[proud]

Milijunas: ” Ljudi nemojte davati HT jeftino.Dionica vrijedi oko 400 kuna.Plaše vas s rasprodajom branitelja i ostalim glupostima samo da pokupe dionice od neiskusnih što jeftinije! ” Ma dionica će vrijediti 1000 kuna a ne 400. Samo kada? I kolega ne morate se bojati da ljudi prodaju dionice jeftino. Zadnjih mjesec (pa i dva) ljudi (mali investitori) kupuju dionice, a veliki (fondovi) prodaju. Ne znam koliko puta to moram ponoviti. Sjećam se kada su u listopadu i studenom prošle godine “mali” navaljivali kao ludi na kupovinu HT-a na cca 350-360 i tada sam upozoravao (ako se itko toga sjeća, ali mogu se pročitati postovi od toga vremena) da kupuju od fondova ali ionako mi je malo tko vjerovao. Bio sam pesimist za euforičare (kojih je bio pun forum). Kada je cijena znatno pala ja sam sa Mujom i svinjama (ako se tko sjeća) ispao nepopravljivi optimist (za paničare kojih je bio pun forum). Evo sada sam opet pesimist jer je forum pun euforičara (“sad će samo što nije na 31x, 32x pa i više, čitam ovih dana). A ja sam očito po dosadašnjem razvoju događaja realist ma koliko to nekome smetalo ili ne. Sjećam se jednog kolege čini mi se Valentine, tako nekako koji mi je nakon što sam rekao da će HT pasti na 33x (sada bi to bio veliki rast) replicirao na način hoću li prestati pisati ako tako ne bude. I drugi dan se to dogodilo. Ako prosječna dnevna cijena dionice u sljedećih mjesec dana bude 330 kuna ili više zauvijek napuštam ovaj forum. A do tada ću “tepsti” svoje u nadi da će netko nešto naučiti od “Muje i njegovih svinja”. Pozdrav svima sa “farme”, a posebno jednoj dami kojoj fali farma.

svaka čast kolega
slažem se u cjlosti
previše je emocionalaca, i onih koji pišu po tome što bi htjeli, a jako malo realista
[thumbsup]

neka mi netko pojasni , ako fondovi mogu srušiti u jednom danu ht za točno 30kn, kad čiatava burza ide gore, zašto bi odustali od jeftinog dokupa, i u ponedjeljak opet kupovali po 310kn i preko
pa , uvijek će oni biti u stanju ako im to odgovara umjetno spuštati cijenu, okrenuti trend prema dolje, a od 300 ooo preostalih iz IPo-a će se naći barem 500 ljudi koji će prodavati po manjim cijenama
to je barem do sada moglo se vidjeti n puta, kad je svalogika ukazivala da ht ide gore, i svi su govorili , idemo gore, idemo gore , a ht je rokao samo dolje

dao Bog da ona ide gore idući tjedasn, ja bih prodao 1 -2 paketa odmah po 310 ( i više ako ide), znajući da će je za 2-3 dana opet spustiti na 285, pa da napokon i ja nešto zaradim osim dividende[thumbsup]

rijeka: ” Ako prosječna dnevna cijena dionice u sljedećih mjesec dana bude 330 kuna ili više zauvijek napuštam ovaj forum. A do tada ću “tepsti” svoje u nadi da će netko nešto naučiti od “Muje i njegovih svinja”. Pozdrav svima sa “farme”, a posebno jednoj dami kojoj fali farma. ”

Joj, pa ovo je forum, svatko iznosi svoje mišljenje… Iskreno, ja bih volio da naraste do kojih 330, onda ju prodam, kupim ERNT, poberem dividendu i onda sve opet u HT…

Ovo moje “330 i van s foruma” je pila naopako. Iz dva razloga. Prvi je: ako bi se u mjesec dana postigla ta cijena prodao bi sve dionice, i po mom mišljenju, kupio iste jeftinije. Jer da do toga dođe smatram da bi to bio “bull trap” na HT-u (barem za sada, u budućnosti će sigurno rasti puno više od te cijene). I drugo je: s obzirom da sam od riječi, nebi više pisao na forumu jer previše vremena posvećujem burzi, previše ju pratim i proučavam, a sada niti kupujem niti prodajem. Malo sam se, kako se ono kaže, “navukao” kao mali narkoman, pa bi “prisilno” skidanje s foruma pomoglo da se više bavim “core businessom” a ne burzom. Vjerojatno ću kupiti još nešto dionica u sljedećih mjesec dana (prije negoli se dividenda isplati) jer bi cijena mogla biti bitno povoljnija negoli sada. Stavit ću nisko nalog pa što bude.

@rijeka
Ako krava vrijedi 2350 eura i da mlijeka za 300 eura, nakon mužnje ona vrijedi točno toliko koliko je netko spreman platiti za nju.

sve je to tocno samo si zaboravio komponentu vremena….
cijena 285 kn za HT se moze promijeniti za 2 sata.
i to je svima jasno.

ne moze se nesto sto vrijedi 380kn dugo zadrzati na 280kn.
trenutno je interes vecih igraca da je cijena 285, ali to se u hipu moze promjeniti…

Prije samog IPO-a, moj izračun fer vrijednosti za HT je bio 438,80 kn., …..Pa, vrlo jednostavno, sve mreže kablovske TV ( koje ujedno nude internet ), drugi tel. internet i fiksni operateri moraju se služiti istom mrežom. …..uvijek će biti ne drugi, nego zadnji, da dobro ste čuli drugi = zadnji. A, gdje je preplata …..postepeno kroz par godina mijenjati (5) = cash flow!!!??? Dvije milijarde dobiti!!!??? …. = 2.000.000.000,00. kn. Da gospodo, to je taj broj, pogledajte ponovo, to je devet nula, pokažite mi tvrtku na ZSE koja vrijedi tih istih devet nula, bez debt-a. Tko po ovoj cijeni prodaje, nije ni čudo da su im kasnije krivi svi ostali.[/b][angry]

Neka prodaju oni koji su zadovoljni (sto jeftinije to bolje) spekulanata je uvijek bilo. Kad oni nebi prodavali kako bi netko uopce zaradio.Za ulaz u EU, 3 najvaznije tocke: 1. Rijesit se KORUPCIJE, 2. TRANSPARENTNOST u radu (privatizaciji i poslovanju PTKM) 3. ….
Poslovanja firmi moraju nuzno pocet po pozitivnim kapitalistickim zakonima (ne negativnim).
HDZ – je izabran od NARODa zato da u Vladu i Ministarstva stavi sposobne znalce (NE nesposobnim).
Od DANAS traje boj za svaki glas na buducim izborima. Nije vrijeme da bace sve svoje gradjane u gubitke.
Treba prekinite optuzivanja i krivljenje 500.000 i vise svojih gradjana-investitora (i onih s kreditima margin i drugim), za PAD trzista. Stati u obranu tih svojih gradjana. Njihova hrabrost ide rame uz rame sa najvecim HR Herojima. Oni su na svoja ledja preuzeli teret DRZAVNIH DUGOVANJA (onaj razumije tko zna o cemu se radi).
Nije bez veze Crobex padao vise nego u regiji. I vec 4. mjesec ne moze se odbiti do 50 dnevnog prosjeka (usporedba sa svim trzistima na svijetu Nasdaq do Belexa-gdje je rasulo, a imali su odbijanac i vise od 50MA).

Treba organizirati TV emisije i sAVJETodavne emisije za javnost (RTV). Bit ce vise novca na ZSE trzistu, a manje na orocenoj stednji.
Cak bi trebali otvoriti ured za savjete svojim gradjanima-investitorima (kao da su mali poduzetnici) gdje bi ujedno dolazili i branitelji po savjet (zasto da u neznanju i iz revolta neki naprave ludost osiromase sebe i opterete financijsko trziste). I to je nacin da se oda priznanje ljudima koji su svoje glave stavili u torbu za ovu zemlju Hrvatsku. Gdje su UREDi za savjete? ZASTO toliko samoubojstva branitelja. Svaki dan na TV se treba vrtjeti telefon i adresa mjesta ureda za savjete.
Treba uciti svoje gradjane kako da se obogate i to omoguciti.
ANALIZIRATi sto se moglo bolje (za narod) provest u IPO-u HT-a. Ne ponovite takve greske. Cijena HT-a se trebala kretati u rasponu 400-600kn, a ne 270-400 kn, pa bi obrt, dobit i kapitalizacija bili visi.

Gospodina J. Glavasa osobno poznajem-cijenim (suradjivao sam s njim). Cestitam Vladi na izboru sposobnog i casnog covjeka da vodi Braniteljski Fond.
Vjerujem u rast BF-a i preporucam Braniteljima da imaju povjerenja u njega. On ima iskustva od pocetka razvoja naseg trzista (ZSE i VZSE) (pocecima trgovanja s ERNT 1996). Covjek ce sigurno uciniti sve najbolje sto se moze u ovakvom okruzenju.
Ljudi trebaju nauciti da se lovu vadi iz carapa i kupuje kad su cijene nisko, a ne kad vec odu u nebo, i prodaju im (stoljecima) iskusni kapitalisti.

A HT nije industrija telekomunikacijskih uredjaja koja ce zbog tehnoloskih problema i prilagodjavanja uci u probleme. HT je jednostavno usluzna firma “automat za skupljanje love” svake “100tinke” sekunde naseg koristenja slijeva se u njegove blagajne tisuce i tisuce kuna.

([b]moje[/b]) želje meni -želim i tebi

Kolega Rijeka, po mojemu mišljenju fondovi su ostavili HT na miru, idu u druge stvarno potcijenjene dionice kao ATPL,DLKV,JDPL itd, kad se nji nakupuju do neke cijene vratiće su u HT i dignuti ga preko 300 , pa oni imaju do grla tu dionicu, svi su u minusu preko 20%, oni imaju interes da HT vrijedi više, pa i svi mi, uostalom oni kupuju dionice bašim novcem, ja sam malo u fondu a puno u dionicama….

Ma ne treba se brinuti za HT… oni koji imaju pozicije u drugim dionicama se trebaju itekako bojati jeftinog HT-a… na HT-u je najveci odljev likvidnosti na burzi… vecina love sto izadje se vise ne vraca na burzu… a da bi se ta lova nadoknadila povlaci se kaptal iz drugih dionica… ostatak trzista je sada dosta spekulativnan i vjerujte u konacnici ce njih jako malo zaradit… vecina ce biti u gubitku… dok ce HT vjerojatno stagnirat… moja preporuka je drzat HT i dokupljivat na ovim razinama, jer kad jednom HT krene vise ga nista nece moc zadrzat…

Moram priznati da nisam očekivao ovakav pad koji je čak i veći od iznosa dividende, i nije mi lako gledati ostale kako rastu a ja 100% u HT i ništa drugo,keša nemam osim za vinček i cugu,ali nakon laganog ukrcaja na ovim razinama od onih koji imaju lovu, sljedi siguran rast prema 350 i to prije isplate dividende,dakle očekujem da do 19.05. cijena ide gore 15-ak % ,
vrlo sam miran i spokojan s mojom miljenicom……znatno mirnije nego li oni koji opet napuhuju balončeke….
slutim da nas čeka još jedno pritiskanje dolje na 3200 a ako ga se probije onda i niže…….a ja bogami na HT mirno spavam i čekam….i vjerujem fundamentima koji su ovdje na ovim cijenama očajno i sramotno obezvrijeđeni…ali tome mora doći kraj,vrlo skoro[thumbsup]

Moram priznati da nisam očekivao ovakav pad koji je čak i veći od iznosa dividende, i nije mi lako gledati ostale kako rastu a ja 100% u HT i ništa drugo,keša nemam osim za vinček i cugu,ali nakon laganog ukrcaja na ovim razinama od onih koji imaju lovu, sljedi siguran rast prema 350 i to prije isplate dividende,dakle očekujem da do 19.05. cijena ide gore 15-ak %

Meni je postalo jasno zašto HT ne raste kada sam pogledao izvještaj OIF-ova za dan nakon dividende. Na taj dan svi su OIF-ovi išli jako gore, a HT je išao 10% dolje. To nam kaže da HT-ovih dionica ima sada jako malo u OIF-ovima. Zadnji tjedan su rasle upravo dionice kojih OIF-ovi imaju još uvijek u velikim količinama. Dizali su im cijenu da bi ih mogli prodati relativno dobro kada dođe do pražnjenja. S obzirom na trenutnu strukturu ulagača, mislim da ova dionica nemože značajnije dolje, a koliko može gore vidjet ćemo. U svakom slučaju ne očekujem velika uzbuđenja na ovoj dionici.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Ne znam dali Petrov druka obzirom da i on ima HT ili je istina?
Vaš link
Ili izdvojeno:
Nadalje, u insajderskim krugovima pojavile su se špekulacije da su neki inozemni mirovinski i Hedge fondovi spremni platiti premiju na tržišnu cijenu za ne malu količinu HT-ovih dionica, a u skladu sa najavom predsjednika Uprave Hanfe Ante Samodola da će Erste Invest bolju cijenu za dionice HT-a postići blok transakcijama nego putem burze te zbog duboke podcijenjenosti tih dionica.

Najsigurniji način da udvostručite novac je da ga presavijete i vratite nazad u džep. [i]židovska poslovica[/i]

je li nekome sjela dividenda?

dr. Leone Glembay, sin Ignjata i prve supruge rođ. Basilides – Danielli (38 godina)

New Report

Close