Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 37,94 | 56.149 | 1,480 | 37,90 | 38,30 | 0,00% |
Poruka svima koji se dvoume.
Nemojte upisivati dionice HT-a jer vam poslije može biti žao! [smiley9]
Da li ste razmislili, a što ako cijena padne, odmah na otvaranju?
Nije ovo kladionica kao što je uvaženi kolega spomenuo prije. Gubitak je uistinu moguć.
[smiley2][smiley2]
Naravno da možeš, na računu će ti biti dionice barem dva dana prije nego dobiješ obavijest iz SDA.
…a mozda i dosta vise… meni je obavijest o MGMA dosla kad su vec 5 dana bile kod brokera… a za HT ce biti jos veca guzva…
Ovde još samo fali pitanje koje je postavio jedan lik kad je nazvao službu za korisnike T-Coma:
”Imam jedan problem….kupio sam bon…i potrošio se…U čemu je problem?’
Vidim da mnogi pričaju o prodaji dionica HT-a već prvi dan jer su pametno primjetili da cijena naraste i do 60%,a uz to nema blokade.Međutim što će se dogoditi ako se zaista ogromna količina dionica nađe u jednom trenutku na prodaji.Zar mislite da će fondovi i tada srljati ‘grlom u jagode’ ili će samo pričekati bujicu povampirenih prodavaca.Pa ne sjede u fondovima baš takve budale.
Slažem se i već sam govorio kako je najveća opasnost po cijenu T-HT-a upravo ta ogromna masa novih investitora koje nitko neće moći kontrolirati.(Istini za volju, teško je kontrolirati i dugogodišnje mešetare. To se najbolje vidi po korekciji ovih dana/tjedana.) Ipak, s obzirom na diskont vlade uoči izbora na koji svi računaju, mislim da se i dugoročno isplati investirati u tu dionicu sve i na kredit. Pitanje je samo hoće li se netko zadovoljiti sa 30-ak posto ili će apetiti narasti zbog bzog rasta INE.
Evo od PBZ-a:
Privredna banka Zagreb d.d. je odlučila za svoje klijente i sve punoljetne članove njihove obitelji, pripremiti povoljan i vrlo jednostavan kredit za kupnju dionica T-HT-a u inicijalnoj ponudi, s posebnim pogodnostima i pravom prvenstva za građane RH – krediti namijenjeni klijentima Banke koji primaju plaću na tekući račun u Banci i punoljetnim članovima njihove obitelji
Osnovne karakteristike proizvoda su slijedeće:
Ø krediti se odobravaju u kunama
Ø kamatna stopa 7,98% (EKS od 8,74%)
Ø naknada za obradu kreditnog zahtjeva iznosi 1% od iznosa kredita, a minimalno 500 kuna – uplata iz vlastitih sredstava prilikom korištenja kredita
Ø rok otplate do 60 mjeseci
Ø mogućnost počeka do 12 mjeseci – poček je uključen u rok otplate
Ø ne naplaćuje se naknada za prijevremenu otplatu
Ø PBZ kreditira do 90% iznosa dionica koje klijent odluči upisati – korisnik kredita mora deponirati 10% učešća na tekućem računu
Ø građani mogu, uz pravo prvenstva i posebnu pogodnost kupiti dionica T-HT-a najviše do iznosa od 38.000,00 kuna. Kako korisnik kredita može zatražiti maksimalno 90% iznosa navedenog u ponudi, maksimalni iznos kredita koji ću mu Banka odobriti je 34.200,00 kuna, odnosno 205.200,00 kuna ako kredit uzima za sebe i još najviše pet članova obitelji (roditelji, bračni drug i punoljetna djeca).
Ako se odlučite za kupovinu dionica uz PBZ kredit, postupak je vrlo brz i jednostavan. Dovoljno je da u poslovnici ERSTE BANK ili HPB uzmete obvezujuću ponudu za kupnju dionica, te u najbližoj PBZ poslovnici ispunite zahtjev za kredit i priložite kopije osobnih iskaznica za sve sudionike u kreditu. Sredstva će Vam biti isplaćena u roku 24 sata.
Za sve dodatne informacije molimo da se obratite u Vama najbližu poslovnicu Banke.
” Slažem se i već sam govorio kako je najveća opasnost po cijenu T-HT-a upravo ta ogromna masa novih investitora koje nitko neće moći kontrolirati.(Istini za volju, teško je kontrolirati i dugogodišnje mešetare. To se najbolje vidi po korekciji ovih dana/tjedana.) Ipak, s obzirom na diskont vlade uoči izbora na koji svi računaju, mislim da se i dugoročno isplati investirati u tu dionicu sve i na kredit. Pitanje je samo hoće li se netko zadovoljiti sa 30-ak posto ili će apetiti narasti zbog bzog rasta INE.
Ja ne sumljam u dugoročno pozitivan ishod,ali nisam siguran što će biti prvih 5 dana trgovanja.Mogao bi nekoga ‘čopit’ herc.Pogotovo mislim na penzionere.Uz to se nadam da neće biti kamikaza koji će prodavati ispod 250.
Poruka svima koji se dvoume. Nemojte upisivati dionice HT-a jer vam poslije može biti žao! [smiley9] Da li ste razmislili, a što ako cijena padne, odmah na otvaranju? Nije ovo kladionica kao što je uvaženi kolega spomenuo prije. Gubitak je uistinu moguć. [smiley2][smiley2]
Ak je prosla, Magma i INA, HT nema sanse da propadne… fundamenti su na strani HT-a… DT ima P/E 18 a HT bi s tim fundamentom imo cijenu od 570kn… pa tako ni 100% zarade prvi dan nebi bilo cudo…
buy_sell imaš link od PBZ-a sa kojeg si ti skinuo?
povjerljive informacije [smiley1]
zezam, poslao sam im mail, i dobio odgovor, koliko vidim još nema na web-u
tuvok_dada: ” Što se događa ukoliko već imam račun u SDA, dakle i PIN. Da li u tom slučaju moram čekati X dana službenu potvrdu da mi je na račun u SDA sjelo toliko i toliko dionica T-HT, ili mogu brokeru prenijeti dionice i bez te potvrde, budući da znam koliko sam uplatio (ili koliko mi je odobreno), a koliko košta 1 dionica, pa dakle znam i broj kupljenih dionica.
” Naravno da možeš, na računu će ti biti dionice barem dva dana prije nego dobiješ obavijest iz SDA.
Konačna cijena i alokacija (eventualno proporcionalno rezanje paketa) neće se znati prije 04.10. , kad upis završavaju institucionalni investitori.
Trgovanje počinje 05.10.
Pitanje je: može li – pretpostavljajući da su dionice u SDA “sjele” odmah 04.10. – moj broker zatražiti prijenos izračunatog broja dionica na sebe , jer potvrda iz SDA neće stići još danima, a ja to potvrditi 05.10. ujutro , ako mi uspije.
Inače nema trgovine prvi dan (a ni drugi , treći…..) što bi bila velika šteta obzirom na pretpostavljeni razvoj događaja.Da ne spominjemo neravnopravan položaj u odnosu na velike igrače , koji nemaju takav problem.
Nebojte se.Izbori su blizu,a do tada svi moramo biti zadovoljni.Bilo kakav fijasko i nered u SDA sa dionicama HT-a bi skupo koštao Sanadera,a on to dobro zna.Ipak su mu sad najbitniji ‘mali’ igrači jer njih ima puno.