Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 35,94 | 101.247 | 2,817 | 36,00 | 36,10 | 0,00% |
Pih,još će netko pomisliti da sam glup…..[smiley2]
Ako bude velika potražnja, a biti će, onda će i kao kod MAGME rezati i višak love vraćati.
Možda i neće vratiti novce,nego će nam prodati manji broj dionica po večoj cijeni.
Dali je moguč i takav scenarij?
Pih,još će netko pomisliti da sam glup…..[smiley2]
ma da bi riječi rekli[smiley2]
Možda i neće vratiti novce,nego će nam prodati manji broj dionica po večoj cijeni.
Dali je moguč i takav scenarij?
Naravno da je moguće. Ali bili bi prilično smioni kad bi “nariktali” cijenu na razinu pri kojoj pakete ne bi bilo potrebno rezati. To je u slučaju da interes stvarno bude veći od ponude na IPO-u.
Kolege,
vidim ćesto se spominje proporconalno rezanje cijene. Smatram da bi to bilo jako nepravedno i nepošteno. U tom slučaju bilo bi potrebno uplatiti puno veći iznos da bi se kupilo za željeni. Ovo bi osobito pogodilo male ulagače koji nemaju slobodnog novca. Ako bi htjeli kupiti npr. za 20 000 kn, morali bi uplatiti eventualno 30 000, za što se moraju zadužiti. Nadam se da će biti kao kod Magme, svima isto.
Pretpostavljam da će cijena na burzi, ako ne odmah što je manje vjerojatno, onda u trećem mjesecu trgovanja (znači tokom 12. i 1. mjeseca) doseći minimalno 30 posto iznad procijenjene vrijednosti HT-a. Isto tako diskontirana cijena na IPO-u mislim da će biti oko 30 posto manja od te procijenjene vrijednosti. To znači da možemo očekivati ukupni porast cijene od one pri upisu od najmanje 80 posto, a može biti i više. 100-30=70 100+30=130 130/70=1,8571
Hm..jako lijepo,ali recimo da bi prije moglo biti nešto ovakvo
100-30=70
100/70=1.4
recimo 40 % bi bilo lijepo za očekivati i to je po meni sasvim dovoljan razlog za kupnju..istina,vidjeti ćemo šta će biti u londonu..
Par praktičnih pitanja (ako je već bilo-sorry):
1. ako sam dobro shvatio priču s punomoćima, ljudi koji daju punomoć ne moraju uopće ići u hpb/finu na davanje zahtjeva, to ja mogu umjesto njih ako su me opunomoćili . e sad, da li mogu otvoriti bez tih ljudi (samo s punomoći) i brokerski račun umjesto njih u nekoj brokerskoj kući?
2. Da li na (recimo) 7 različitih prijava za tht mogu navesti isti tekući račun s kojeg će ići uplata/isplata ili moraju biti stvarni tekući računi tih osoba (da li će to provjeravati)?
Lijepi pozdrav svim investitorima! Citiram pitanje Dividendaša jer nitko nije još odgovorio, a i mene to isto zanima pa bih vas lijepo zamolio za odgovor.
A moze i netko konacno opisati cijeli postupak oko punomoci.
Što treba točno pisati na punomoći?
I kako prodati onda te dionice?
Hvala
Nisam baš neki maher pa ako netko zna da odgovori:
Kako prodati dionice tht 1 dan s obzirom na rokove i datume ( ono 3 dana za sda za registraciju )
I najvažnije hoćemo li kod davanja ponude u banci morati zaokružiti hoćemo li povlaštene ili nepovlaštene , te ako smo zaokružili povlaštene možemo li se predomisliti prvi dan trgovanja
Ja li bolje već imati otvoren račun u sda u vrijeme kupnje ili da se on otvara automatski s upisom
Čitam da se dosta često spominje “rezanje” paketa. Pitao bi kolege na forumu vjeruju li da građani zaista imaju 4 do 5 milijardi kuna da ih investiraju u t-ht? Ja osobno mislim da toliki interes (točnije tolke pare) ipak, nažalost nemamo, te da nikakvog “rezanja” neće biti.
Čitam da se dosta često spominje “rezanje” paketa. Pitao bi kolege na forumu vjeruju li da građani zaista imaju 4 do 5 milijardi kuna da ih investiraju u t-ht? Ja osobno mislim da toliki interes (točnije tolke pare) ipak, nažalost nemamo, te da nikakvog “rezanja” neće biti.
Imamo i te kako.Iznenadit će se mnogi.Iako su Hrvati statistički jako ‘siromašni’ (mislim na ankete),izvući će oni iz svojih čarapica i madraca lovicu za T-HT.
Znaš da mi isto prolazi glavom. Doduše, mislim da će taman negdje toliko para biti. Možda će upisat 150 tisuća ljudi, ali neće svi upisat pune pakete.