Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 38,22 | 54.457 | 1,425 | 38,20 | 38,50 | 1,05% |
Razvio sam teoriju oko današnjeg prometa HT-a pa molim za mišljenje. [smiley]
Dakle fakti:
1. Danas je prvi dan prodaje udjela
2. Udjeli se naplaćuju za 60 dana
3. Bilo bi nezgodno da država plati udijele na dan 14.06. po manjoj cijeni nego na dan zahtijeva 14.04. (danas)
3. HPB je u vlasništvu države
4. HPB fondovi posjeduju cca 100000 dionica HT-a
Dakle teorija je da danas masovno prodaju HPB fondovi po nalogu vlade. Na taj način će maksimalno oboriti cijenu HT-a i nadaju se da će to spriječiti scenarij pod (3). Što su danas dionice HT jeftinije to će ih se lakše dana 14.06. opet podići na ovu razinu. Uz to HPB sakuplja novac kojim će braniti cijenu HT-a (možebitno ine) u periodu od 14.06. do 16.06.
Vaše mišljenje ?
Ima logike kolega, prvenstveno točka 3, iskreno se nadam da će branitelji zamračit, ako cijena bude niža 14.06. nego danas i ja mislim da je to apsolutno opravdano. Po meni je to glavni razlog što dionice ht-a neću prodavati.
Ekipa, a odakle Vama da je zadnji dan za dokupit za dividendu sijeda, 16.04? Gdje ste to procitali?
Kaj ne pise lijepo u pozivu za javnu skupstinu koje je slala SDA,a koje smo svi dobili na kucne adrese, da se isplata dividende vrsi prema kolicini/broju komada dionica koje ima pojedini dionicar na dan zasjedanja skupstine sto je ponedjeljak 21.04.?
Dividenda “sjeda” sredinom lipnja, jel tako?
Pozdrav
Pa ne vjerujete valjda da cemo dobit dividendu 30 kuna i da ce cijena ostat ista? Nema vise ni logike ,ni pameti, ni argumenata, ni zdravog razuma
Mozda zbog moguce izvanredne dividende… mozda zbog toga da svi koji zele prodat dan poslije dividende uspiju prodati (neko ce lijepo sakupit velike kolicine dionica a da ne izazove udar na cijenu)… mozda zbog podcjenjenosti dionice…
[thumbsup][thumbsup][thumbsup]
HTV nema navale branitelja za prodaju udjela[thumbsup]
Nisam baš siguran u to! Ima još ekipe koja ne razlikuje dividendu od dionice. A kad skuže… Jučer ujutro sam u inače praznom autobusu kojim putujem na posao uočio par nepoznatih lica. I čujem razgovor:
– A di si ti uranija, Stipe?
– A iđen prodat dijonice, Gospe ti.
– A ja svoje još neću. Neš’ ti love. A možda za koju godinu bude nešto i vridilo.
– Nedilje mi, ja svoje prodajem, ne čeka se meni.
Eto tako to čuh.
I onda, bit će “pive i štoka” nekoliko dana, a onda kad se prolumpa opet psuj i vladu i državu…
Ne prezirem ja branitelje, i ja sam jedan od njih, ali nažalost previše ih poznajem, a da bih vjerovao kako fond može opstati kad ekipa krene u berbu.
Daj Bože da griješim…
Ekipa, a odakle Vama da je zadnji dan za dokupit za dividendu sijeda, 16.04? Gdje ste to procitali? Kaj ne pise lijepo u pozivu za javnu skupstinu koje je slala SDA,a koje smo svi dobili na kucne adrese, da se isplata dividende vrsi prema kolicini/broju komada dionica koje ima pojedini dionicar na dan zasjedanja skupstine sto je ponedjeljak 21.04.? Dividenda “sjeda” sredinom lipnja, jel tako? Pozdrav
[color=blue]Zbog ovakvih smo tu gdje jesmo.[/color][cry]
Ma dajte, pa ne može HT vrisnut toliko u četvrtak da ode u blokadu, no-way! Kad ste, recimo, vidjeli INU u blokadi. NIkad! Čovječe, INA i HT su neka druga priča od nekakvih balona (i sranja, da oprostite). Ako se to dogodi, tek onda vjerujte dolazi pravi stampedo ali i reakcija Big Brothera! Pa da INA nije onako branjena danas i da se pustilo, ode i do 1***, onda i sve ode u totalni bunar iz kojeg nema povratka, pa toliko glup nitko nije, veliki samo čekaju da se naberu vrhnja, jer im još nije dosta, a benettoni prodaju i puše HAVANU, COHIBU ili nešto još gore… dajte malo ozbiljnosti, kaj bi vi, HT na 200 kn?!? C’mon, man!
Ne kuzis, razlika je u tome kada INa pada za dividendu je manje od 1%(15-20 kuna dividende ovih godina) a kada HT padne za dividendu je trenutno 10%, znaci blokada
HTV nema navale branitelja za prodaju udjela[thumbsup]
Isto sam čuo danas na radiju. juečr su bili pratili isplatu dividendi braniteljima u Fini i kažu da je tek poneki zatražio isplatu udjela. eto….
Iz prve ruke mogu reći i sa sigurnošću potvrditi da do masovne rasprodaje nije došlo prvog dana. Kako stvari stoje neće ni doći. Nisu ljudi ovce, bar ne velika većina.
Ovo je samo lančana reakcija, straha i panike….pad koji ćw po mojem mišljenju i nekim prognozama biti zaustavljen ovaj tjedan.
ja nisam rekao da bi volio ht na 200kn ali ovo danas nema veze sa burzom uostalom ako je igh mogao sa 16000kn pasti na 7,5,pbz sa 2100 na 900 ingra sa 41000 na 26000 zašto ne bi ht sa 300 na 200,uostalom mislim da će nakon dividende biti navala na prodaju…isto tako su rekli kada se zerp ukine burza ide gore,niš od toga,ulazak u nato ništa godišnja izvješća ništa…možda je bolje ovako pa ćemo jeftino kupovati…pozz
Iz prve ruke mogu reći i sa sigurnošću potvrditi da do masovne rasprodaje nije došlo prvog dana. Kako stvari stoje neće ni doći. Nisu ljudi ovce, bar ne velika većina. Ovo je samo lančana reakcija, straha i panike….pad koji ćw po mojem mišljenju i nekim prognozama biti zaustavljen ovaj tjedan.
slažem se
opće stanje na burzi u rh, ( i u sloveniji kako je netko rekao gdje je pad 2008.g. 40%!) je takvo bilo i prije 12.4.
svaljivati na HB nije korektno, jer zbog njih i ne može biti pad za 1 dan
oni će udjele unovčavati postepeno , hvala Bogu imaju 60 dana za to, da ne sruše naglije cijene udjela
[thumbsup]
Ne znam cekati jos malo oko TH-a ili uletiti sada dok je vjerojatno odbijanac pred nama…