HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 23.11.2024. u 04:43
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
38,50
90.514
2,351
38,60
38,80
0,78%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Sad je važno kupiti do srijede, evo nam 10% [proud]

U srijedu dionica vrijedi 10% manje, a dividenda se dobije tek za mjesec i pol, za vrijeme ove korekcije najBolje je imati lovu u dzepu i pokušati pogoditi dno. Dividenda je sada otegotna okolnost za HT.

Srijeda je zadnji dan za kupiti za dividendu; u četvrtak će pasti, ali možda ipak ne do blokade…

Artificial Intelligence stands no chance against Natural Stupidity.

Srijeda je zadnji dan za kupiti za dividendu; u četvrtak će pasti, ali možda ipak ne do blokade…

bilo bi nelogično da ide 10% u minus .. to znači da za 10 ovakvih dividendi je cijena na nuli ..

Bitka na 300!

nema tu nikakve bitke…raja samo nalijece u valovima[bye][bye]

Što leži ne bježi

Razvio sam teoriju oko današnjeg prometa HT-a pa molim za mišljenje. [smiley]

Dakle fakti:
1. Danas je prvi dan prodaje udjela
2. Udjeli se naplaćuju za 60 dana
3. Bilo bi nezgodno da država plati udijele na dan 14.06. po manjoj cijeni nego na dan zahtijeva 14.04. (danas)
3. HPB je u vlasništvu države
4. HPB fondovi posjeduju cca 100000 dionica HT-a

Dakle teorija je da danas masovno prodaju HPB fondovi po nalogu vlade. Na taj način će maksimalno oboriti cijenu HT-a i nadaju se da će to spriječiti scenarij pod (3). Što su danas dionice HT jeftinije to će ih se lakše dana 14.06. opet podići na ovu razinu. Uz to HPB sakuplja novac kojim će braniti cijenu HT-a (možebitno ine) u periodu od 14.06. do 16.06.

Vaše mišljenje ?

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Zanimljivo, kao da pucaju certifikati ili margini, a kad prodaju, nema dividende!

Zanimljivo, kao da pucaju certifikati ili margini, a kad prodaju, nema dividende!

I ja sam to pomislio,ima li netko omjer ukupne kupnje i prodaje?

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Ma sad prodaju oni koji moraju, čeka se četvrtak!

Malo ih previše mora prodat, neki dan mi se cijena od 309 činila kao bingo, a kaj je sad ovo danas?

Malo ih previše mora prodat, neki dan mi se cijena od 309 činila kao bingo, a kaj je sad ovo danas?

da, ja sam s ukrcao na 311 ibio sam glavna faca, kao ono je sreće imam i tak to sličo. ovo danas je stvarno neznam šta. bojim se da se nebi ostvarile slutnje crni prognostičara crobex 3000 bodova. nadam se da neće ali stvarno neznam više

strpljen..spašen Time is on my side

Razmišljam da sada dokupim za oko 50kkn da me dividenda izvuce.
Šta mislite o tome dal je to dobar potez???

Nitko neče kupit na 295 i mislim si kad neče nitko oču ja i dam nalog na 295,07 kad ono iznad mene se naslaže 10 naloga sa oko 2k komada, e niste fer igrači.

New Report

Close