HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 14.11.2024. u 03:27
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
36,50
108.994
2,986
36,60
37,50
1,38%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Bushmen: ” ah ljudi pa kaj predstavlja fondu ulupati 1000 komada na držanje cijene dolje….[shocked] ” OVO IMA SAMO U HRVATSKOJ I SAMO NA ZSE, 3 DANA PRIJE DIVIDENDE CIJENA PADA,[angry] [angry] [angry]

To se velikim dijelom namjerno radi da se cijena spusti do prihvatljive za kupnju, a onda u posljednjim sekundama trgovanja, sutra ili u utorak, pokupuje veća količina. Bili smo svjedoci takvih kupnji već dva puta neposredno prije Uskrsa kada su pokupovani svi nalozi od 318 do 329 KN i to dvije sekunde prije zatvaranja burze. Realno je za očekivati da se nešto slično ponovi sutra ili u utorak, a možda čak i u srijedu. Zato sljedeća tri dana nije baš preporučljivo držati naloge na prodaji na jako niskim cijenama, jer bi mogli biti poklopljeni u roku jedne sekunde.

http://www.vecernji.hr/newsroom/news/croatia/3057284/index.do;jsessionid=51CCA56903E482C805A6DB74A414B7A2.2

[lol] [lol]

MiaIII: ” Dakle,10 % smo sigurno dobri u plusu a dali će pasti—-pa daj bože…jer sa dividendom svi opet tučemo po njoj ako bude ispod 300 ” Ma s kojom dividendom ces lupat prijatelju kad dividenda sjeda krajem svibnja? A ti kažeš da ce tada bit na 350…

pa ključna je riječ ako bude ispod 300 tada kada legne dividenda….ali neče biti sigurno….[thumbsup]

Ivan1902: ” Bushmen: ” ah ljudi pa kaj predstavlja fondu ulupati 1000 komada na držanje cijene dolje….[shocked] ” OVO IMA SAMO U HRVATSKOJ I SAMO NA ZSE, 3 DANA PRIJE DIVIDENDE CIJENA PADA,[angry] [angry] [angry] ” To se velikim dijelom namjerno radi da se cijena spusti do prihvatljive za kupnju, a onda u posljednjim sekundama trgovanja, sutra ili u utorak, pokupuje veća količina. Bili smo svjedoci takvih kupnji već dva puta neposredno prije Uskrsa kada su pokupovani svi nalozi od 318 do 329 KN i to dvije sekunde prije zatvaranja burze. Realno je za očekivati da se nešto slično ponovi sutra ili u utorak, a možda čak i u srijedu. Zato sljedeća tri dana nije baš preporučljivo držati naloge na prodaji na jako niskim cijenama, jer bi mogli biti poklopljeni u roku jedne sekunde.

Nemoguće je predvidjeti kretanje na burzi , koje je u ovoj situaciji različito od svake logike pogotovo jer su mali investitori preplašeni fonodom branitelja + radničkim dionicama i rasprodaju pošto – poto.
ova situacija me podsjeća na onu od prije 10 godina kad su ljudi prodavali 200 kom ATPL-r-a i kupovali sandalice i torbice a danas im je muka i tuga pogledati ovu dionicu po 2100kn a oni je davali za 2Okn.
Psihologija mase se nije ništa promijenila i tu se nemože ništa učiniti.
Generalno govoreći da nije ovakvih korekcija odnosno da su cijene dionica uvjek realne ne bi bilo ni bogaćenja.
Kratkoročno od 1-9 mjeseci sve je moguće ali fundamenti dugoročno uvjek pobjede.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Činjenice su i da veliki prodaju određene količine dionica, da akumuliraju kapital za “čudo” koje se treba dogoditi! A to čudo je Crobex kad poljubi 3200 da pad stane i da se izdrži sav pritisak panične prodaje!
Ovih dana svi mi možemo vidjeti da su se počele na ovim razinama od 3500 udarati jače količine i činjenica je da to sve netko kupuje! Stoga prava eksplozija kupnje će biti na 3200-3300 ako do toga dođe.
Bojim se da hoće ali na leđima građevinara i bankovnog sektora.

-ja sam mišljenja da svaki ozbiljniji portfelj mora imati barem 20% HT,dionica nije pala kao neki blue chipovi u korekciji i sumnjam da će previše izgubiti kad prodje dividenda day, ( dividenda je i slijedeće godine),prodavati i ulaziti zahtjeva dodatne troškove.Sjetite da se da je HT imao keša 2 mlrd prije ipoa.Firma ostvaruje dobar profit i opet će se skupiti koja milijarda na računu,samo se sad sjetite da ste i vi njezini dioničari….[sealed]

Glasnogovornik IGH na neodređeno

Zanimljiv je tjedan pred nama, jedva čekam da ujutro započne igra…moj nalog je iznad 350 (i to je praktički mukte ali sam mora prodat jer mi triba lova) vidit ćemo za koji dan jeli to previsoko…a uglavnom ispod toga ne dam ni materi[wink]

Slušam ujutro na Sjlemenu vijesti, prva vijest je naravno “Od danas hrvatski branitelji mgu prodavati svoje udjele….” . Ono što me zgrozilo je kad je spikerica pročitala praktički uputu u kojoj kaže da se branitelji koji žele prodati moraju prijaviti u erste….
Čisto drukerska klima.Katastrofa.

Što prije branitelji prodaju svoje udjele to bolje za HT i Inu, jer če se dionice osloboditi velikog tereta

Što prije branitelji prodaju svoje udjele to bolje za HT i Inu, jer če se dionice osloboditi velikog tereta

stim bi se složio i da se konačno riješimo tog balasta kojimpritišće ove dvije dionice, pa radničke i gotovoa sa stagnaciom.

dan je pametniji od noći

Tko kaže da će branitelji prodavati udjele

Meni je žao što će prodaja za branitelje ići s počekom od 60 dana. Dakle još 60 dana neizvjesnosti. [pray]

Cash rulez!

New Report

Close