Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 36,29 | 57.455 | 1,583 | 36,40 | 36,60 | 0,55% |
Ja kontam da ce ht, kada bude objavljeno da ce isplatit vanrednu dividendu skociti do 360
Suprotno očekivanjima većine nakon IPO-a, o brzoj kapitalizaciji te daljnjem investiranju u druge dionice, dogodilo se upravo suprotno, te nas više-manje pretvorilo u dugoročne investitore. Posljedica takvog razvoja situacije u stvari je dobra zaštita našeg ulaganja. Zašto? Evo ,naprimjer mojih 11 paketa na IPO-u, a politikom isplate izdašne dividende( osigurana na duže razdoblje, plus veliki iznos akumulirane dobiti), ponukalo me da svoje ulaganje u HT redefiniram u nerizično i dugoročno.Školski primjer o diversifikaciji ulaganja na dionice, fondove i oročenu štednju, tako se na primjeru HT-a etabliralo da ga s razlogom svrstam u dugoročnu štednju sa iznadprosječnim prinosima.Ostali dio svog ulagačkog kapitala mogu svrstati u dionički, a samim time i rizični.
potpuno točno, jer skoro su svi koji su prodali ht i nastavili sa daljnjim ulaganjem na burzi shvatili koju su grešku napravili jer su im ostale dionice znatno više pale u odnosu na ht uključujujći dividendu i nagradne dionice.
ht je dugoročno odbar izbor i vjerojatno je da će svojim imateljima osigurati najmanje 20% rasta na uložena sredstva kupljena na IPO-u a to je izuzetno dobar rezultat u doba ovako žestoke korekcije.
fisherman: ” Pa jel nije cijena nakon objave da će dividenda biti 30 Kn porasla za tih 30 Kn? Sad se stvar slegnula i tu smo gdje jesmo. Nažalost. [undecid] ” A poslije divdende koliko još dolje, 30 ili više?
ovaj dionicar neumoran, kao zali ulagace HT-a
daj se vise stavi na kupnju uzmi ili ostavi.
stavi nalog na kupnju po tebi prihvatljivoj cijeni i OK, ima likova na jakuševcu sta ti nude pola love od realne cijene ako hoces prodat odma.
sigurno je jedan od njih, ali kako bi vi cigani reli umaras brate
Ja sam dokupio pa šta bude [pray]
pametno kolega, kad svi ocekuju daljni pad dogodi se upravo suprotno…
sutra su branitelji u redu, ok 20-25% nema dileme odmah ce prodat jer ne kuze sta je to vrijednosni papir, oni vide 5000 kn i kad im je na tekucem racunu nije im stvarno tek kad pohrane ispod jastuka to je onda prava stvr.
hej to je 100 000 ljudi a novinari ce poslikat 20 i kao exskluzivu prenest veliku rasprodaju.
za te ljude ima love za isplatu iz vec akumuliranih nvcanih sredstava u fondu.
neodlucni su vazni i vjerujem zbog njih ce dionica rasti do dividende i zadrzati stabilnu cijenu poslije isplate.
nasi fond menageri tvrde da ima precjenjenih dionica u Crobex-u ali zasigurno to nije HT sa cijenom do 400nije i ne moze biti precjenjena
Ja kontam da ce ht, kada bude objavljeno da ce isplatit vanrednu dividendu skociti do 360
mozda i 380[thumbsup]
Veću špekulaciju nisam još vidio od ovog… ŠBB KBB[bye][bye][bye]
airfire:
”
”
mozda i 380[thumbsup]
A kad bi to bilo?
stavrno jel postoje realne šanse za izvanrednu dividendu već na ovoj skupštini?
na ovoj skupštini zasigurno ne a sve ce ovisiti o mogućim akvizicijama u regiji (BiH)
Kesa ima i dok ne izadete on je Vas
na ovoj skupštini zasigurno ne a sve ce ovisiti o mogućim akvizicijama u regiji (BiH)
zašto ne na ovoj skupštini ima neki nepobitan argument?
Zbilja mislite da DT-u toliko trebaju pare da iz HT-a u manje od godinu dana izvuce toliko novaca iz njega?