HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 09.11.2024. u 02:00
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
36,10
142.745
3,954
36,30
36,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Pa jel nije cijena nakon objave da će dividenda biti 30 Kn porasla za tih 30 Kn?
Sad se stvar slegnula i tu smo gdje jesmo. Nažalost. [undecid]

porasla je ali tamo nije ostala, ma u redu reći ćete sve pada i crobex je pao od tada, ali meni se čini da smo mnogi preuranjeno ušli, dali joj svojevrsnu stabilnost, fondovima šansu da ulaze i izlaze znajući da će se moći vratiti, umjesto da se kao na nekim dionicama panika širila u valovima, srušila cijena i ispod ipo-a potunim nedostatkom kupnje, nakrcalo se i onda zazivalo veeeliki bubble da se svi iskrcamo i prodamo fondovima na plus valu! Ovako smo mi pregrmili najteže razdoblje i sad bi trebali njima davati prije dividende po sniženoj cijeni…ma taj film neće gledat, da sam druker drukao bi svojski na rušenje pa da dokupim, mislim da ću 17.4 pokušat osigurat neku lovu za dokup a možda i prije ako je ne dignu!

fundamentalist

Ivane1902 samo za tebe
[kiss]

Najljepsa hvala Studena, ali nisam na to mislio… Mislio sam na promjenu kolicine, tko je koliko kupio i prodao u prvih 10… Svejedno H.V.A.L.A.!

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Samo me zanima jesu li kakvu psinu opet spremili za zadnje minute![angry]

Pa jel nije cijena nakon objave da će dividenda biti 30 Kn porasla za tih 30 Kn? Sad se stvar slegnula i tu smo gdje jesmo. Nažalost. [undecid]

A poslije divdende koliko još dolje, 30 ili više?

Ja sam dokupio pa šta bude [pray]

fisherman: ” Pa jel nije cijena nakon objave da će dividenda biti 30 Kn porasla za tih 30 Kn? Sad se stvar slegnula i tu smo gdje jesmo. Nažalost. [undecid] ” A poslije divdende koliko još dolje, 30 ili više?

A koja će cijena biti nakon 7-10 godina po toj vašoj logici, kao Pounje ili ?

prirodni procesi su paralelni - moramo ih slijediti

fisherman: ” Pa jel nije cijena nakon objave da će dividenda biti 30 Kn porasla za tih 30 Kn? Sad se stvar slegnula i tu smo gdje jesmo. Nažalost. [undecid] ” A poslije divdende koliko još dolje, 30 ili više?

Može biti ali se HT odmah vraca 30 nazad ali i više od toga, a vi samo prodajte ispod 300 pa će fondovi dići to veoma brzo u roku 10-ak dana ponovno na 350 i onda čete vi koji ste izišli ponovno kupovati po 340-350od tih istih što ste im prodali[lol]
Dakle,10 % smo sigurno dobri u plusu a dali će pasti—-pa daj bože…jer sa dividendom svi opet tučemo po njoj ako bude ispod 300 i siguran sam da je vrlo skoro na 350, ili 16.04 u 15.55 ili netom kasnije, kada vam fondovi pouzimaju na stampedu pa onda ga odmah dignu na 350 a vi …ponovno nazad na HT jer pretpostavljam da ostale sve idu dolje još 10-ak % pa utvrda na tim razinama, pa opipavanje bila tijekom srpnja i u kolovozu polako gore..ako i tada…..pa pobogu vjerujte u fundamente ili u…[thumbsup]

Suprotno očekivanjima većine nakon IPO-a, o brzoj kapitalizaciji te daljnjem investiranju u druge dionice, dogodilo se upravo suprotno, te nas više-manje pretvorilo u dugoročne investitore. Posljedica takvog razvoja situacije u stvari je dobra zaštita našeg ulaganja. Zašto? Evo ,naprimjer mojih 11 paketa na IPO-u, a politikom isplate izdašne dividende( osigurana na duže razdoblje, plus veliki iznos akumulirane dobiti), ponukalo me da svoje ulaganje u HT redefiniram u nerizično i dugoročno.Školski primjer o diversifikaciji ulaganja na dionice, fondove i oročenu štednju, tako se na primjeru HT-a etabliralo da ga s razlogom svrstam u dugoročnu štednju sa iznadprosječnim prinosima.Ostali dio svog ulagačkog kapitala mogu svrstati u dionički, a samim time i rizični.

Dakle,10 % smo sigurno dobri u plusu a dali će pasti—-pa daj bože…jer sa dividendom svi opet tučemo po njoj ako bude ispod 300

Ma s kojom dividendom ces lupat prijatelju kad dividenda sjeda krajem svibnja?

A ti kažeš da ce tada bit na 350…

https://www.youtube.com/watch?v=qp5hxHPlTq8

Evo ,naprimjer mojih 11 paketa na IPO-u

u koliko torbi stane 11 paketa?!

MiaIII: ” Dakle,10 % smo sigurno dobri u plusu a dali će pasti—-pa daj bože…jer sa dividendom svi opet tučemo po njoj ako bude ispod 300 ” Ma s kojom dividendom ces lupat prijatelju kad dividenda sjeda krajem svibnja? A ti kažeš da ce tada bit na 350…

Mislim da je kolega Oportunist u pravu. HT treba gledati kao dugoročnu štednju s nadajmo se nadprosječnim prinosima kao i sada. Nekakav spektakularni rast vrijednosti dionice /recimo 350 kn/ ne očekujem u kratkom periodu. No, gledajmo to ovako, jeftinija dionica veći prinos u % kroz dividendu i manja opasnost od minusa.

ht sada svaki mijesec šalje opomene o isključenju potrebna im je velika likvidnost za isplatu dividende i za dokup dionica braniteljskog fonda[wink]

New Report

Close