HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 05.11.2024. u 12:25
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
35,94
92.391
2,571
36,00
36,10
-0,56%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Kaže na radiju moguća odgoda IPO-a THT-a!!!

Nudi se 20 do 23 posto dionica. Za građane je 20 posto a što ostane nakon povlaštenog upisa može se upisati bez povlastice – građani i fondovi. Onih do 3 posto je za London (kod Ine je bilo do 2%). S time raspolaže savjetnik koji s tim dionicama osim, što ih plasira, održava i stabilnost cijene na Londonskoj burzi. Znači prodaje a po potrebi i kupuje. Nakon određenog vremena ( kod Ine je to bilo mjesec dana) sve preostale dionice i novac od prodanih s eventualnom zaradom/gubitkom vraća državi. Zato se kaže da u IPO ide 20 do 23 posto dionica.

Ako je to tako, a sve upučuje na to da je, onda smo mi “mali investitori” na konju.
I što se tiče cijene na tržištu i što se tiče moguće veličine max. paketa. [smiley11]

La vita e bella!

Pretpostavljam da će cijena na burzi, ako ne odmah što je manje vjerojatno, onda u trećem mjesecu trgovanja (znači tokom 12. i 1. mjeseca) doseći minimalno 30 posto iznad procijenjene vrijednosti HT-a.
Isto tako diskontirana cijena na IPO-u mislim da će biti oko 30 posto manja od te procijenjene vrijednosti.
To znači da možemo očekivati ukupni porast cijene od one pri upisu od najmanje 80 posto, a može biti i više.
100-30=70
100+30=130
130/70=1,8571

Bez straha, pohlepe i sentimentalnosti.

” Ako je to tako, a sve upučuje na to da je, onda smo mi “mali investitori” na konju. I što se tiče cijene na tržištu i što se tiče moguće veličine max. paketa. [smiley11]

Što si ti sumnjao? [smiley8]

Kolega mreich, jel to znači da ako građani upišu 20% ništa ne će ostati za fondove?

I love the Smell of Profits in the Morning

Tako je za fondove neće ostati ništa, oni će morati skupljati na burzi.

Stagflacija je svemu kriva

Kolega mreich, jel to znači da ako građani upišu 20% ništa ne će ostati
za fondove?

Ako tako bude, mogu kupiti onih 3 posto u Londonu, a ovdje bu kupovali od nas.
Bit će sretni ako ih prodamo prvi dan.
Zato preporučujem da nikako nitko ne prodaje ispod minimalno 400 kuna.
Osim ako mu baš neophodno odmah treba natrag lova koju je uložio.

Bez straha, pohlepe i sentimentalnosti.

preporučujem da nikako nitko ne prodaje ispod minimalno 400 kuna.

Ako inicijalna cijena bude 200,00 kn, ovo je jako smion target. Možda kod sljedeće isplate dividende ili bankrota VIP-a [smiley2], ali ovako …

I love the Smell of Profits in the Morning

Koliko 20-23% dionica iznosi komada??? cca. Odnosno s koliko komada dionica se izlazi na IPO?

Prepostavljam da ste ovo već obradili, ali može li ponovo za one koji su se kasnije uključili na temu (tražio u prijašnjim postovima ali nisam našao[smiley2]. Recimo da imam love za dva paketa (2 x 38 000 kn). Radi sigurnog ulaska, s obzirom na veliki broj zainteresiranih dali je bolje kupiti 2 paketa po 38 000 ili na tri osobe uplatiti po cca 25 000 kna sve radi dobivanja što većega broja dionca?
Ako bude velika potražnja, a biti će, onda će i kao kod MAGME rezati i višak love vraćati. Da sam tada uplatio manje iznose na više ljudi dobio bih više puta po 43 kom.

Wile E. Coyote: Carnivorous Vulgaris; Apetitius Giganticus; Eatius Birdius

100-30=70
100+30=130
130/70=1,8571

Možete pojasniti ove formule,što je 100,30 čega 70?

Svakim padom burze ,sve više ulažem u znanje, iščekivajući onaj dan koji će mi donijeti godine veselja... ;)

Jel zna neko kad stize prospekt u Erste ?

mreich:

100-30=70
100+30=130
130/70=1,8571″

Možete pojasniti ove formule,što je 100,30 čega 70?

He he, sve je jasno, pozlatile ti se rijeci kolega mreich.
70% je cijena na ipo (70% od ML procjene, diskont zbog izbora)
130% je hipotetska cijena nakon par mjeseci, dakle 30% iznad cijene procjene.
Ukupni rast 130/70=85%
No vidjet cemo [smiley1]

mreich: ” 100-30=70 100+30=130 130/70=1,8571″ Možete pojasniti ove formule,što je 100,30 čega 70?

Ako sam dobro shvatio kolegu mislio je ovo:
100-30=70 Gdje 100 fer cijena HT-a, 30 je diskont koji nam daje država pa plaćamo samo 70% vrijednosti dionice na IPO-u

100+30=130 Ovdje kolega procjenjuje da će cijena u 12 i 1 mj rasti 30% iznad njene fer vrijednosti pa će jedna donica vrijediti 30% više od njene fer vrijednosti u vrijeme IPO-a

130/70=1″ djeljenjem relativnih vrijednosti kolega u 12 ili 1 mj (130) s vrijednosti na ipo-u (70) procjenjuje da će povrat biti iznad 80%! Tj svatko tko bude sudjelovao na IPO-u će do 1mj zaraditi 80%.

Po meni malo preoptimistično ali lijepo je za vidjeti.

Čuvajte se poduzaća na čijem su čelu SVETE KRAVE. SVETE KRAVE ne vole promjene: one vole da se posao odvija kako se uvijek odvijao i često su slijepe u krizi. T. E. Deal & A. A. Kennedy

New Report

Close